Cu ce se poate face asa ceva pe mac???
Nu am gasit decat Burnagain care cica suporta numai dvd-rw iar eu am nevoie de un soft care sa suporte dvd-r/dvd+r chiar nu stiam ca e atat de incurcata treaba asta pe mac ca de atatia ani nu am incercat niciodata sa fac un multisession nici macar in windoza cu nero dar acum chiar am nevoie de aceasta functie..
Cine stie vreun soft anume care stie asa ceva va rog sa mi-l recomandatii si mie!
P.S Am dat un search pe forum dar se pare ca mie nu imi merge functia de search….....
Mda….. se pare ca macosx nu poate citi multisession dvd:s si de asta nu exista softuri care sa scrie multisession dvd-r/dvd+r…..
Nu sa mai lovit nimeni de problema asta?
Ba da, de cîteva ori pe acest forum, verdictul fiind mereu același: multisession e istorie, era util în anii ’90 cînd un blank de CD făcea cît o sută acuma, era o chestie să arzi pe sesiuni, cd-rw nu erau și, cînd erau, făceau cît 200 de cd-uri acuma etc. etc.
Există 1-2 aplicații care ard multisession pe dvd+ (nu minus) și pe care NU ți le recomand. La ce-ți trebuie multisession?
Am nevoie de asa ceva pt backup de documente de pe mai multe mac:uri, stiu ca probabil sunt mai multe variante de ar face treaba asta dar mie mi sa parut varianta asta cea mai simpla….
Am nevoie de asa ceva pt backup de documente de pe mai multe mac:uri, stiu ca probabil sunt mai multe variante de ar face treaba asta dar mie mi sa parut varianta asta cea mai simpla….
Este cea mai complicată și total nerecomandabilă acum. Iei atîtea dvd-uri rw cîte mac-uri ai sau, printr-o rețea rapidă, tragi totul centralizat.
Mda.. cam aveti dreptate dar nu e vorba de costul unui dvd ci mai mult de incurcatura de a avea zeci de discuri prin casa printre care unu sigur se pierde pana la urma dar mam dat seama ca e o mare incurcatura cu multisession dvd asa ca in final cred ca optez pt un memory stick pe care sa tin tot avand in vedere ca e si un pisiu bagat in schema aici varianta cu reteaua pica din start
Am uitat sa completez ca aceste documente nu sunt ale mele (ca eu stiu sa le ordonez pe hard) ci ale prietenei mele care le tine peaici pe colo prin calculatoarele din casa si ocazional din greseala le mai fac eu “pierdute” (adica le sterg din greseala) asa ca ea insista sa le vada pe un disc extern de orice soi….
[ Modificat: 23 Ianuarie 2008 03:09 AM de PocoLoco ]
Mda.. cam aveti dreptate dar nu e vorba de costul unui dvd ci mai mult de incurcatura de a avea zeci de discuri prin casa printre care unu sigur se pierde pana la urma dar mam dat seama ca e o mare incurcatura cu multisession dvd asa ca in final cred ca optez pt un memory stick pe care sa tin tot avand in vedere ca e si un pisiu bagat in schema aici varianta cu reteaua pica din start
Am uitat sa completez ca aceste documente nu sunt ale mele (ca eu stiu sa le ordonez pe hard) ci ale prietenei mele care le tine peaici pe colo prin calculatoarele din casa si ocazional din greseala le mai fac eu “pierdute” (adica le sterg din greseala) asa ca ea insista sa le vada pe un disc extern de orice soi….
Și dacă e rețea mixtă mac-windows, de ce „pică din start” salvarea prin rețea? Din contra, ar fi cea mai elegantă soluție, iar cu diverse aplicații poți face backup automat și periodic, de ex. zilnic.
Pai in primul rand datele sunt imprastiate pe hdd:uri in diferite calculatoare (le salveaza pe unde apuca) si in al doilea rand eu unul nu am reusit niciodata sa fac o retea win/mac sa functioneze perfect ceva de genul azi merge maine nu si mam gandit ca cea mai simpla solutie ar fii ca ea sa isi copieze singura pe un mediu de stocare ce vrea sa fie pastrat in felul asta ar avea control asupra datelor mai bun cred eu decat sa incep sa o incurc cu retele mac/mac/win.
Cel putin asta este parerea mea dar intotdeauna exista loc de mai bine asa ca daca aveti propuneri mai bune va rog sa le impartasiti.
Pai in primul rand datele sunt imprastiate pe hdd:uri in diferite calculatoare (le salveaza pe unde apuca) si in al doilea rand eu unul nu am reusit niciodata sa fac o retea win/mac sa functioneze perfect ceva de genul azi merge maine nu si mam gandit ca cea mai simpla solutie ar fii ca ea sa isi copieze singura pe un mediu de stocare ce vrea sa fie pastrat in felul asta ar avea control asupra datelor mai bun cred eu decat sa incep sa o incurc cu retele mac/mac/win.
Cel putin asta este parerea mea dar intotdeauna exista loc de mai bine asa ca daca aveti propuneri mai bune va rog sa le impartasiti.
Nu pot avea idei mai bune decît dacă aș avea o idee, fie și vagă, despre structura acelei rețele. De aici deduc doar că o tînără își aruncă aleator fișiere în n calculatoare, dintre care x macuri și y pc-uri… Cam vag pt a avea idei.
locuiti intr-un netcafe? cate computere aveti in casa?! nu e muuult mai simplu sa va hotarati sa folositi unul dintre ele doar pt munca? eventual, pe langa stick, poti lua un rack extern pe care sa-si salveze munca. e mult mai simplu un copy/paste decat sa scrii dvd. iar si mai simplu e, dupa cum am spus, sa folositi unul din computere, doar pt munca
Deci in casa exista 1buc tinara care descarca/scrie diverse documente pe care le salveaza prin diverse locuri prin calculatorul la care se afla (2 mac si 1bucata pisiu) care toate sunt conectate la un router 2 prin cablu iar unul wireless. Macbook si PM G5 se inteleg perfect in retea dar pisiu:l lasa de dorit chit ca cica vista e mai bun pt retele mac/pc parca citisem pe undeva….
asta nu e o problema: creezi undeva un mare folder cu nume sugestiv unde persoana in cauza sa-si adune documentele
si creeaza-i pe celelalte masini un alias / asa, toate documentele respective sunt intr-un singur loc si scapi de uzura unitatii optice incercind sa tot scrii fisiere mici in multisesiune
si a mea la fel: macbook+ibook+2 pocnitori de acer pe care o tanara le aduce periodic de la servici. toate ies printr-un smc uairles. mai putin tanara. ea iese pe usa. numai ca noi (adica ea) nu folosim os-uri atat de avangardiste precum Vista. avem leo, tiger si icspe. plus ca la noi problea e f simpla: tanara mea a invatat sa lucreze ordonat si tot ce tine de munca, face pe pocnitorile ei de acer. si i-am zis de cateva ori sa ia un mac si sa lucreze pe el….ea nu si nu si nu. dar era sa-i stea inima de cateva ori cand s-a blocat..a ramas icspeul cca 5min inlemnit. dar si-a revenit…salvase ce facuse tanara in icsel.