dati-mi va rog un sfat ce sa aleg pentru productie muzicala? macbook nou sau vechi
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 19.11.07

salut..am o intrebare pt cei ce lucreaza in productia muzicala.spuneti-mi va rog..am de ales intre 2 macbook-uri,amandoua de 13 inch…diferentza este :

1.primul este intel core 2 duo 2.0 ghz,front bus 667 mhz,hdd 80 g ,unitatea optica dvd,cd-rw combo - pret 800 euro nou /sigilat

2. al doilea este intel core 2 duo 2,2 ghz (santa rosa) ,front bus 800 mhz,hdd 120 g, double-layer super drive - pret 1130 euro nou/sigilat

ce e mai bine sa aleg pt un home studio?

il voi folosii in productie de muzica electronica,trance,psy trance….voi folosii tot felul de efecte cat mai pretentioase ( hdd nu ma interesaeaza asha de tare daca e mai slab,si nici double layer super drive nu este chiar vital pt mine fata de combo )...ideea este ca nu stiu cat de mare este diferentza la viteza de lucru…se simte tare de la 2.0 la 2,2 ghz? merita sa mai dau 350 de euro? ...adika..normal ca e mai bine mai puternic…dar cel vechi?? CE ANUME NU AS PUTEA FACE CU UN CORE 2 DUO DE 2.0 GHZ…DAR POT CU 2,2? merci .o zi faina!

[ Modificat: 22 Ianuarie 2008 09:59 PM de unit ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

păi al doilea este mai rapid, e progres tehnologic, e vorba de viteza de procesare a informaţiei şi a sunetelor ălea de psy-trance.. ai hdd mai mare
eu în locul tău mi-aş lua un MacBook Pro, dacă vrei mai spre pro

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

o mica problema vai avea la alegerea softurilor… nu a calculatorului wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

bus-ul de 800 te ajuta sesizabil. softurile de productie folosesc f mult procu la efecte si canele.. deci.. conteaza procul, si ram. cat ami mult. pe urma hard.. si asa mai departe

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buc
Macuser din: 10.01.08

Recomand la randul meu 2.2G santa rosa, pentru ca poti sa-i pui pana la 4G de ram, si asta te va ajuta la viteza cu care se vor misca soft-urile.

Pentru productia audio eu am ramas pe PC, pentru ca mi-e lene sa mai descifrez alte programe…oricum sa-mi zici si mie cu ce vei lucra ca sunt curios…

Bafta!

Semnătură 

MacBook Pro 13”, I5, 2,9 Ghz Retina - Touch Bar
iPad 2

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Craiova
Macuser din: 17.12.07

Din experienta de pe PC pot sa iti spun ca in urma upgarde-ului de la 667 la 800 e o diferenta mica de 3-5 % si mai e o mica dif la CPU tot de max 3%.Singura dif e 4 gb memorie maxima posibila pe Santa Rosa fata de 3gb max pe vechea generatie.Eu nu cred ca merita diferenta.Mai bine mai strangi si iei un MacBook Pro.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
unit - 22 Ianuarie 2008 09:55 PM

salut..am o intrebare pt cei ce lucreaza in productia muzicala.spuneti-mi va rog..am de ales intre 2 macbook-uri,amandoua de 13 inch…diferentza este :

1.primul este intel core 2 duo 2.0 ghz,front bus 667 mhz,hdd 80 g ,unitatea optica dvd,cd-rw combo - pret 800 euro nou /sigilat

2. al doilea este intel core 2 duo 2,2 ghz (santa rosa) ,front bus 800 mhz,hdd 120 g, double-layer super drive - pret 1130 euro nou/sigilat

ce e mai bine sa aleg pt un home studio?

il voi folosii in productie de muzica electronica,trance,psy trance….voi folosii tot felul de efecte cat mai pretentioase ( hdd nu ma interesaeaza asha de tare daca e mai slab,si nici double layer super drive nu este chiar vital pt mine fata de combo )...ideea este ca nu stiu cat de mare este diferentza la viteza de lucru…se simte tare de la 2.0 la 2,2 ghz? merita sa mai dau 350 de euro? ...adika..normal ca e mai bine mai puternic…dar cel vechi?? CE ANUME NU AS PUTEA FACE CU UN CORE 2 DUO DE 2.0 GHZ…DAR POT CU 2,2? merci .o zi faina!

1. http://www.macuser.ro/index.php/wiki/Incepator-Ce_mac_sa_cumpar/
Partea finală e scrisă de mine.
Sigur că un model mai nou e mai performant decît un model mai vechi, peste tot e la fel. Singura întrebare este: merită diferența? Răspunsul este variabil: dacă ai bani mulți, ia macbook pro, dacă nu foarte mulți macbook, dar ai ambîț - macbook ultimul tip, altfel macbook cu mai multă memorie e suficient.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 19.11.07
ender25 - 23 Ianuarie 2008 07:33 PM

Din experienta de pe PC pot sa iti spun ca in urma upgarde-ului de la 667 la 800 e o diferenta mica de 3-5 % si mai e o mica dif la CPU tot de max 3%.Singura dif e 4 gb memorie maxima posibila pe Santa Rosa fata de 3gb max pe vechea generatie.Eu nu cred ca merita diferenta.Mai bine mai strangi si iei un MacBook Pro.

multumesc tare..de fapt de asta aveam nevoie…sa stim cat de sesizabila e diferentza dintre modele in raport cu o diferentza de pret destul de mare…bafta

@ bob..lucrez cu reason in prezent..dar vreau sa incep sa invat si cubase,logic sau protools…lumea le coteaza cel mai bine pe astea…ramane doar a luam niste popcorn si sa vizionam tutoriale pe net smile