Problema font Safari
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: BÜKREŞ
Macuser din: 09.02.06

Nu stiam exact unde sa deschid topicul, sper sa fi nimerit bine.
Problema mea este urmatoarea: fonturile default ( Arial, Verdana, etc ) folosite de paginile web nu sunt afisate corect, mai exact sunt inlocuite de un alt font ( AlienBase parca se numeste).
Cum pot sa repar acest lucru ?

Semnătură 

Florin Hatmanu / Graphic Designer

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

in preferences?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Safari Preferences -> Appearance

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Am incercat asta deja, am setat default font Tahoma si in continuare imi afiseaza fontul ala ciudat.
O alta solutie ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Incearca un Reset Safari sau un Empty Cache (ambele din meniul Safari)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Am incercat, multumesc , dar afiseaza in continuare la fel. Foarte ciudata problema asta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Ai facut tu ceva, de ai ajuns in situatia asta? Instalari/dezinstalari de fonturi? In Firefox se vede la fel? Ai Arial, Times instalate?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Graft - 10 Februarie 2006 06:46 PM

Nu stiam exact unde sa deschid topicul, sper sa fi nimerit bine.
Problema mea este urmatoarea: fonturile default ( Arial, Verdana, etc ) folosite de paginile web nu sunt afisate corect, mai exact sunt inlocuite de un alt font ( AlienBase parca se numeste).
Cum pot sa repar acest lucru ?

Ai umblat fie la fonturi (ai șters cîteva care nu ți-au plăcut), fie în setările lui Safari, fie la ambele. Te duci frumos la Preferences (Safari) și umbli la Standard Font și la Fixed-width font. Dacă acolo e altfel decît Times respectiv Courier, pune-le pe astea. Poți alege și altele, firește. În poză se vede un font cu majuscule, nu-mi dau seama care ar fi ăla, oricum nu e setarea default a lui Safari.
Ce versiune de MAC OS folosești?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Nu am instalat si dezinstalat absolut nimic, inca de la prima rulare dupa instalarea Tiger browserul a afisat fontul respectiv ca default.
Folosesc MAC OS 10.4.4. In Firefox, Opera si Camino nu intampin aceasta problema.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Acel AlienBase vine cu OSX-ul sau cu vre-una din aplicatii sau este un font “free” de pe web. ?
Am patit si eu cu un font downloadat de aiurea care se declara ca il chiama Arial si cum alfabetic era in lista de fisiere cu fonturi inaintea lui Arial ( ex: AlienBase.ttf < Arial.ttf ) il lua pe el primul.
Dezinstaleaza temporar fontul acela si vezi cum iti mai face.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 11 Februarie 2006 01:15 AM

Acel AlienBase vine cu OSX-ul sau cu vre-una din aplicatii sau este un font “free” de pe web. ?
Am patit si eu cu un font downloadat de aiurea care se declara ca il chiama Arial si cum alfabetic era in lista de fisiere cu fonturi inaintea lui Arial ( ex: AlienBase.ttf < Arial.ttf ) il lua pe el primul.
Dezinstaleaza temporar fontul acela si vezi cum iti mai face.

AlienBase a fost pus ulterior, NU face parte din setul standard.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

poti incerca cu onyx, si mie mi sa intamplat ceva asemanator cu safari…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Graft - 11 Februarie 2006 12:38 AM

Nu am instalat si dezinstalat absolut nimic, inca de la prima rulare dupa instalarea Tiger browserul a afisat fontul respectiv ca default.
Folosesc MAC OS 10.4.4. In Firefox, Opera si Camino nu intampin aceasta problema.

Șterge fontu’ ăla cu Font Book, a fost pus - probabil - de iWork; n-ai face rău să mai ștergi din fonturile puse de iwork, majoritate au extensia LET, le poți șterge pe toate, nici unul nu are caracterele limbii române și nu pierzi nimic.
Validează fonturile (Font Book / Validate font), șterge toate fonturile marcate acolo cu roșu (dacă e cazul).

Semnătură