1 din 2
1
Aventuri în BootCamp
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

După niște probleme inițiale (“hal.dll is missing”, de care sunt pline forumurile), am reușit să instalez WinXP SP2 pe iMac-ul din dotare, cu Leo instalat. A mers perfect timp de câteva săptămâni (sau, mă rog, preț de vreo 10 accesări, că mai mult nu l-am folosit). Apoi am upgradat memoria de la 1 la 4 GB iar Win a refuzat să mai booteze. Am bănuit că-i memoria de vina, fiind 4 GB - Win fiind varianta x86 și nu x64, pot să apară probleme. Și, apropo de asta, nu înțeleg decizia ilogică a celor de la Apple de a oferi suport doar pentru variantele 32bit ale Win (tot e bine că BootCamp nu funcționează decât cu Win98, totuși…)

Ce se întâmplă: dacă încerc să bootez în XP (ținând tasta alt/option apăsată), în momentul în care dau clic pe HDD-ul de Win îngheață. INSTANT. Nu am altă opțiune decât să închid macul de la butonul din spate.

Am încercat următoarele:
- safe boot: se poate boota în mod safe în Win apăsând tasta F8 - dar cum la mine îngheață instant în momentul clicului pe partiția de Win, n-am cum să ajung la opțiunea asta;
- boot from XP install CD: nu merge; exact ca și în cazul selectării partiției de Win, când dau clic pe CD-ul Win îngheață instant;
- boot from Norton Ghost CD: după instalarea Win am făcut imaginea de back-up cu NG; din păcate, la clic-ul pe CD-ul NG, îngheață instantaneu, ca în cazurile de mai sus;
- am încercat să-l forțez să booteze de pe CD, apăsând “C” în loc de “alt/option”: degeaba, se blochează, ecranul rămânând alb (ceea ce unii numesc “White Screen Of Death” pe forumul Apple)
- am bootat în OS X, am deschis BootCamp și am selectat opțiunea “Start Windows Installer”: sistemul s-a restartat dar tot n-a bootat de pe discul de XP, ecranul rămânând alb.

Acestea fiind spuse, mă îndoiesc că problema e de la upgrade-ul de memorie de la 1 la 4GB (pe care OS X o recunoaște fără probleme). Ce e ciudat: pot accesa partiția de Win (NTFS) din OS X fără probleme.

M-am gândit să încerc să instalez Vista în loc de XP, dar pe forumul Apple am văzut că unii au exact aceeași problemă cu Vista.

Dacă are cineva vreo idee - sau s-a mai confruntat cu problema asta - aș fi recunoscător să-mi spună și mie cum a rezolvat. În afară de timp pierdut nu e mare scofală să reinstalez iar Win și programele necesare, dar nu am nici o garanție că, după alte câteva zile sau săptămâni, n-o să pățesc iar același lucru…

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

tocmai am instalat vista pe leo
asta pentru ca xp-ul da o eroare, ca nu gaseste un dll smile
singura problema? sa stergi si sa reformatezi partitia pe care o face bootcamp, din fat 32 in ntfs
merge bine, apoi smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 03.09.07

Din cauza ‘‘hal.dll’’ missing file am cumparat eu Vista si totul merge perfect de vreo doua luni.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Partiția mea este NTFS, nu FAT32, așa cum spuneam mai sus wink

Problema “hal.dll” este cauzată de însuși kitul de instalare al Win folosit. Apare doar în cazul WinXP și este rezolvabilă prin reconstrucția kitului de instalare; nu e o operațiune simplă, dar nici foarte complicată (aveți însă nevoie de un PC pentru asta). Practic, trebuie să reconstruiți kitul de instalare al XP ștergând din el fișierul “winnt.sif” care se găsește în directorul “i386”.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 04.10.07

intrebati-l si pe Cattus pt ca trebuie facut nu stiu ce update inainte de instalare,ne-am chinuit si noi un pic si dupa ce si-a adu aminte de update-ul ala totul a mers perfect si inca merge si acum de luni de zile
n-am probleme legate de vreun dll sau stiu eu ce,si tot pe Leo este.

Semnătură 

iMac 17” C2D,2GB ram,160Gb,x1600,superdrive
macbook white C2D,2GB ram,160GB,superdrive-special order
iubesc jucariile astea…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 24.03.06

Treaba este ca WinXP nu stie mai mult de 3G de ram

Semnătură 

MacBook white 2.1 GHz, 1G ram, HDD 120G, PowerMac G3/400MHz-512RAM, iMac G3/333MHz-256RAM, PowerBook 3400, PowerBook 520, PowerMacintosh 9600/400 MHz-512RAM, PowerMacintosh 6100/66 MHz, iPod G4/20G, iPaq 514, MIO P550

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
Mihai Popa - 27 Ianuarie 2008 01:42 AM

Treaba este ca WinXP nu stie mai mult de 3G de ram

unui amic, cu o nava de PC pe care are 4gb, ii vede 3.3 smile

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

În general vede 3,3 dar, în funcție de componentele instalate în PC și care au nevoie de o adresă, poate vedea mai puțin sau mai mult; oricum, nu poate folosi mai mult de 3,3 GB. Totuși, luând în considerare toate cele întâmplate, nu știu dacă cei 4 GB cauzează treaba asta. Când o să am timp o să șterg partiția și-o să instalez din nou.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Eu am alt gen de problema cu BootCamp. Nu reusesc sa fac partitia pentru Windows “Some files could not be moved” Am 40GB liberi si am incercat cu valori de la 20 la 5GB. Am cautat un raspuns la problema mea si singura varianta ar fi defragmentarea cu iDefrag. Dar am inteles ca nu e chiar un lucru bun.

Are cineva o alta idee?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

startup de pe cd / disk utility / erase free space

hei, fii sigur ca ai backup inainte de asta smile

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Multumesc pentru sfat. Am sters spatiul liber dar se pare ca tot degeaba (am incercat sa creez partie de 15GB si de 10GB dar tot aceeasi problema). El imi recomanda sa formatez tot si dupa sa dau restore. Intrebarea mea este acum daca pot sa dau restore la un backup deja facut cu Time Machine? Nu mai am rabdare sa fac cu iBackup sau altceva.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

tu stii ce backup ai facut si ce vrei sa restaurezi…
gindeste de 2 ori inainte de click

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.01.06

Am pus si eu Vista pe un Powerbook si zboara efectiv. A fost o supersurpriza sa vad ca merge si aero si m-a dat un scor de am ramas masca. Are un scor mult mai bun decat desktopul meu dell cu core2 duo si toate cle pe el. Deci, supermultumit.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07
bluexman - 03 Februarie 2008 07:18 AM

Am pus si eu Vista pe un Powerbook si zboara efectiv. A fost o supersurpriza sa vad ca merge si aero si m-a dat un scor de am ramas masca. Are un scor mult mai bun decat desktopul meu dell cu core2 duo si toate cle pe el. Deci, supermultumit.

Vista pe Powerbook ....nu trebuia fraţilor procesor Intel la faza asta? grrr

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.01.06

M-a luat gura pe dinainte. Era vorba de un Macbook Pro.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

ca tot e titlu de “Aventuri in BootCamp” eu nu reusesc sa fac partitie cu BootCamp.

Imi zice ca: “Verification Failed. This disk could not be partitioned. Use Disk Utility to repair this disk.”
Ok dau repair permision si de pe hard drive si de pe DVD-rile cu Leopard, dau si Erase free space (cum zicea dacu) si nimic, incerc sa partitionez hardu’ din Disk Utility de pe DVD-uri si nu vrea nici asa.

cineva cu vreo idee?

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

1 din 2
1