Mi-a aparut la 2 zile dupa ce am ajuns unde sunt acum (in afara tarii). N-am facut/instalat absolut nimic ca sa declanseze asta.
Vede cele 3 retele locale, dar nu se conecteaza la niciuna. iPhonele 2 nu se mai conecteaza la Vodafone dar macar se conecteaza la Orange si poate fi folosit. Al meu deloc. Arata niste liniute fara sa arate numele operatorului si nu pot suna pe nimeni.
Ce am incercat deja:
- Sunat la Vodafone acasa si ei au resetat setarile de roaming.
- incercat cu alta cartela - nu merge
- incercat cartela mea pe alt telefon - merge
- citit forumuri si aflat ca e o problema cunoscuta, dar n-am aflat o solutie universala.
- Reparare baseband din terminal
- revirginizare cu Virginizer, unlock cu anysim si apoi restore
- Revirginizare, restore si apoi unlock cu anysim
As mai incerca:
- sa sun la Vodafone acasa si rugat sa-mi inregistreze IMEI-ul in retea, dar nu stiu daca astia cunosc conceptul.
Puteti sa-mi dati alte sfaturi/solutii? As aprecia sfaturi documentate si insotite de tutoriale/linkuri pentru ca mi-a fost destul de greu deja sa aflu cum se fac cele de mai sus.
IMEI se inregistreaza in reteaua unde esti, acasa se face inregistrarea automat, altfel nu ar mai merge.
Vorbeste la reteaua locala si vezi ce are, din tara nu se poate face nimic
Incearca sa-l updatezi la 1.1.1. Daca nu o sa-ti placa e banal sa revii la bb 03 si 1.0.2 ulterior.
Oricum, e tare ciudata chestia asta din cate m-am documentat. Mai incearca sa pui un lockdownd patchuit in cazul in care ai versiunea care nu accepta decat un singur sim (ccid).
Pt. inceput exact la fel am patit si eu in Austria, dar la mine s-a rezolvat in urma unui restore, clar era aparatul, pe atunci foloseam minunatia aia de summerboard, si pe el il suspectez;
Ca sa faci un update la 1.1.1 in itunes folosesti tasta option si apesi pe upgrade ca sa poti selecta fiesierul de update 1.1.1 (fisierele le poti lua de aici ). Eu iti recomand ca de la 1.1.1 sa te duci direct la 1.1.2 pt. ca este cel mai stabil (eu nu am avut probleme cu el, ma rog o data dar era de la o aplicatie numita categorize parca) daca nu stii sa il faci pe 1.1.1 sau 1.1.2 citeste instructiunile de aici daca ai intrebari sau ceva da-mi un pm.
1.1.3 e ok dar, iti poate da batai de cap momentan dar e marfa si merge ok mai putin caller id, pe care il daca am timp il rezolv.
Gata, s-a rezolvat! Am downgradat la 1.0.2 si apoi am incercat cu independence sa-l duc la 1.1.2.
Acum BOOTEAZA IN LOOP in continuu. Cred ca pot sa-l arunc pe geam, nu?
Am reusit sa-l bag in restore mode cu botoanele lui, dar iTunes da o eroare la restore, mai incerc cu 1.1.1, vad ca aici progreseaza. Ma manca mana sa-l arunc pe geam direct in piscina…
nu il arunca .. asa am patit si eu ..
eu incercam sa ii pun alt firmware si tot ce vroia el imi puneam.
am incercal pe alt calculator si a mers din prima.
asta pe windows ... nu am treaba cu macu.
Vezi ca e normal sa dea eroare cand incerci sa dai restore la o versiune mai veche.
Dupa ce-l downgradezi la 1.1.1 adaugi ca sursa i.unlock.no si ai acolo “baseband downgrader”. Dupa aia poti sa faci restore la 1.0.2 (ramane baseband-ul intact) sau la 1.1.1 si updateaza si bb-ul.
Daca vrei baseband-ul cu 03 (original) tot ce trebuie sa faci e sa adaugi ca sursa i.unlock.no si sa instalezi “baseband downgrader”. L-am testat si si-a facut treaba super bine.