Probleme conectare MBP si Samsung TV.
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.05.07

Salutare,

Am si eu o mica problema: vreau sa leg MBP-ul la noul meu televizorul Samsung LE32S81. Mi-am cumparat de la mediagalaxy un cablu DVI si un adaptor DVI-I female to VGA male care intra in tv.
Le conectez, MBP-ul il vede ca Samsung ok, dar pe samsung nu am nici un semnal, negru, nimic.
Am incercat si mirror si nimic. Precizez ca am Leopard.
Sa fie de la MBP sau nu sunt bune cablurile?
Sau sunt probleme la televizor?

Solutii / opinii ?

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cu telecomanda de la tv te-ai jucat, putin?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

m-am jucat. adica am incercat sa ma joc pt ca nu merge, tv intra in standby, ecran negru.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Eu folosesc exact același TV și e conectat la Mini astfel: În conectorul DVI de la Mini este adaptorul DVI to VGA, și de acolo cablu VGA la TV. Funcționează perfect, la rezoluția nativă, tot cu Leo.
TV-ul trebuie să fie pe PC (butonul Source).
S-ar putea ca acel cablu DVI să nu conțină firele pentru analog și atunci adaptorul tău nu are ce semnal să preia și să dea la TV. Încearcă să conectezi un adaptor DVI-VGA la Macbook Pro și apoi un cablu VGA mai departe.
Dacă ești în București și ai nevoie te pot ajuta eu cu amândouă (și cablu VGA și adaptor). Ți le dau, nu ți le vând smile)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.01.08

Salutare,

Eu am intampinat o problema asemanatoare cu un tv sony bravia .Ceea ce era problema la mine, era ca trebuia sa fie rezolutia la fel ca la tv parca era 1366/768 maxim ce mergea pe tv si daca ai mbp ca al meu atunci tu ai 1440/900 rezolutie si cea veritcala e mai mare ca 768 deci trebuie sa pui rezolutie <=768(pe verticala).Tv-ul meu e 760p nu 1080i(1920/1080) al tau de care e?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

@ thealch3m1st: pe mbp e 1440x900, la tv e 1360x768 60 Hz, rezolutie pe care mbp a luat-o automat la conectare. cred totusi ca e de la cabluri.

@ Hawk: adaptor dvi-vga am pe ala din cutie, dar vga pt tv nu am gasit. sunt din bucuresti, si as fi recunoscator daca m-ai ajuta, ma roade sa vad ca merge. grin

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cred ca astea nu mai merg cu VGA. La revedere. Trebuie direct to DVI. De aia nu merge. Eu am un Philips si m-am c…it mult pina sa iau un cablu: intrare mufa placa video o parte, DVI pe cealalta. Apoi overscan si rezolutie din prima. L-am vazut din prima si merge senzational. Baietii care mi-au montat prinderea la perete au ramas o ora, ca sa vada un film.

[ Modificat: 28 Ianuarie 2008 09:05 PM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

Cel mai bine e sa-ti legi TV-ul prin HDMI cu ajutorul unui adaptor DVI-HDMI. Prin cablu VGA, negrul e mai mult gri… grin F multa lume intampina problema asta cand intra in TV via cablu VGA. Se vede bine, dar nu excelent.

1. Din Macbok adaptor mini-DVI - DVI

2. Cablu DVI - HDMI (sau adaptor DVI-HDMI (28 RON) + cablu HDMI normal (40 RON 2 m) )

Daca intri prin HDMI 100% nu o sa ai nicio problema de incompatibilitate.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Mi-ai luat vorba din gura: HDMI to DVI! Asta era! Uitasem!
Si, intr-adevar, negrul e negru, iar albul e alb!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

pai m-am gandit si la asta (teveu are 2 iesiri HDMI), da mi-era ca nu merge nici asa.
in seara asta verific vga (multumiri lui Hawk) si cand am timp merg sa imi iau si hdmi (adaptor doar) ca dvi-u il am. grin

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

Eu mă leg regulat la un Samsung cu DVI-HDMI. Merge ca în poveşti!

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

wink  ... brici !  pai sa iau si eu hdmi sa vedem minunea, ca erdeeshu (receseu) e praf LOL