Sorry, am avut senzatia ca ce ldin stanga e MBP-ul . Silly me!
Oricum, sunt surprins, pentru ca al meu boot-eaza in ritmul celui din dreapta….. paote o idee mai incet, dar oricum, dupa ce apas butonul de power, imediat imi apare marul pe ecran si incepe sa boot-eze.
In fine, who knows.
Nu e relevant testul
- “ecranul negru” până să apară mărul pe fundal gri este testul de memorie + căutarea de device de boot. G4-le putea să fie full de ram și instructat să încerce să booteze de pe altceva decât hdd-ul intern de a stat atâta.
- A fost un reboot forțat - a făcut reply la log-urile de HFS+ depinzănd de cât de multe scria pe disc calculatorul și cât de plin e hdd-ul, montarea volumului cu reply de log durează mai mult.
- G4-le avea ecranul PLIN de mici iconițe, MBP-ul era curat
- Ce știm noi ce era prin startup items și ce alte gogomârle erau acolo ?
- iBook G3-ul meu bootează și mai repede.
Mie sincer nu prea-mi pasa cat ia boot-up-ul atata timp cat intra si iese din sleep foarte repede. Imi place sa am toate aplicatiile gata deschise (plus uptime de zeci de zile :D ).
PS: haris, parca plecasei prin tari exotice sau ma insel (eventual reply pe PM/alt topic sa nu intram in offtopic ). ?
Testat acum de curiozitate :
MB C2D 2GHz/1GB RAM vs PB G4 1.67GHz/2GB RAM grad egal de incarcare al HDD si aceleasi aplicatii !
PB vizibil mai sprinten !
Ok, nu ma asteptam sa ia asa o amploare acest topic . Mai ales ca am comis eu o confuzie.
Oricum, interesante relatari.
psergiu, ce optimizari ai facut pe iBook-ul tau?
pe vremea tiger-ului, MB-ul meu buta dupa 4 “invarteli” ale acelei “stelute” de incarcare. si asta fara optimizari si alte magarii. orice sistem PPC pe care l-am vazut pana acum, face 15-20, chiar si mac pro-urile G5, de la munca.
acum, cu leo, al meu MB face vreo 20 de “invarteli”, si sper ca acest lucru sa se remedieze cu 10.5.2.
timpul de butare era un motiv de mandrie in fata prietenilor mei cu uindous. not anymore.
apropo, a reusit cineva sa faca leo sa buteze la fel de repede ca tiger?