se pare ca-n doua saptamani voi intra si eu in familia iubitorilor de mere printr-un MacBook Pro cu urmatoarele caracteristici:
* 15” display
* 2.4GHz Intel Core 2 Duo
* 1440 x 900 resolution
* 2GB memory
* 160GB hard drive1
* 8x double-layer SuperDrive
* NVIDIA GeForce 8600M GT graphics with 256MB SDRAM
... adica cel care se gaseste in magazinele din state acum, cel din mijloc
intentionez ca un an-doi sa-l folosesc ca everyday workstation, in joburi de design de web, small print si branding. voi folosi un monitor CRT mai mare. ce ar trebui sa fac, dupa voi, ca sa reusesc sa lucrez ~10 ore pe zi la el, fara sa-i termin bateria in cateva luni, dar cu performante maxime? intentionez sa mai iau: un Airport Express (pentru conexiunea la net prin RDS), un HDD extern pentru stocare chestii, tastatura si mouse wireless. daca va vine si vreun raspuns la intrebari neformulate mai sus, dar previzibile pentru un incepator in ale merelor, atunci va multumesc pentru asternerea lor aici.
În cazul tău - laptop pe post de desktop - cred că singurul lucru oarecum util ar fi să depozitezi undeva bateria laptopului (încărcată la 50%, nu full), și să alimentezi laptopul printr-un UPS.
dar incearca intai cu un alt fel de router…
sa nu tipi si tu pe aici ca nu-stiu-ce aplicatie iti buseste conexiunea. ala si asa e prea scump pt ce stie el sa faca
Nu vad problema cu bateria. Lucrezi pe el 10 ore pe zi iar la sfarsit il scoti din priza si te uiti la un film, ulterior il folosesti pe baterie pana are nevoie de incarcare. Ideea e sa faci un ciclu complet la 2-3 zile si totul o sa fie ok.
dar incearca intai cu un alt fel de router…
sa nu tipi si tu pe aici ca nu-stiu-ce aplicatie iti buseste conexiunea. ala si asa e prea scump pt ce stie el sa faca
al meu Airport Express merge bine si n-am probleme cu el… spre norocul meu nici cu RDS-ul ...inca
mediaconvertor: chiar asa, probleme cu Airport Express? sigur, se poate oricand lua un alt router… intrebarea e “de ce?”
gorrocs: problema e ca nici unui laptop pe care l-am vazut tinut in priza non-stop (au fost vreo 3) nu i-a rezistat bateria, dupa jumatate de an nu mai tinea nici 30 de minute de browsing. tu ai incercat?
nevrozel: MBP-ul mi-l va lua cineva din state undeva in jurul datei de 7 februarie, iar alta ocazie nu stiu daca voi mai avea in curand. deci, daca pana atunci iese update-ul, foarte frumos. daca nu… va fi la fel de foarte frumos, pentru ca va fi primul meu mac ;-) eu am trecut de varsta (interioara) la care vroiam sa fiu up-to-date cu toate sculele pe care le aveam, m-am mai calmat. plus ca Apple Macs nu se devalorizeaza chiar asa de tare, mai ales pe meleagurile astea. sau ma-nsel? :-)
Problema nu e de la tinutul in priza ci de la faptul ca din cand in cand mai trebuie sa folosesti si bateria. Eu il folosesc regulat si pe baterie (de exemplu la facultate) si nu il pun la incarcat decat atunci cand bateria s-a descarcat complet (sub 10%). Il am din iulie si sunt la 149 de cicluri si 100% health.
Referitor la Airport Express. Eu folosesc asa ceva in combinatie cu Clicknet si sunt foarte multumit. Mai tin conectat la el imprimanta si boxele pentru a nu trebui sa le conectez/reconectez cand plimb MB-ul prin casa.
mediaconvertor: chiar asa, probleme cu Airport Express? sigur, se poate oricand lua un alt router… intrebarea e “de ce?”
gorrocs: problema e ca nici unui laptop pe care l-am vazut tinut in priza non-stop (au fost vreo 3) nu i-a rezistat bateria, dupa jumatate de an nu mai tinea nici 30 de minute de browsing. tu ai incercat?
nevrozel: MBP-ul mi-l va lua cineva din state undeva in jurul datei de 7 februarie, iar alta ocazie nu stiu daca voi mai avea in curand. deci, daca pana atunci iese update-ul, foarte frumos. daca nu… va fi la fel de foarte frumos, pentru ca va fi primul meu mac eu am trecut de varsta (interioara) la care vroiam sa fiu up-to-date cu toate sculele pe care le aveam, m-am mai calmat. plus ca Apple Macs nu se devalorizeaza chiar asa de tare, mai ales pe meleagurile astea. sau ma-nsel?
Stai linistit ca ceea ce ti-ai cumparat este printre cele mai bune computere din lume.
nu stiu frate…si eu sunt curios sa testez unul. cauta pe la sectiunea networking ca am vazut cum multi se plang de diverse probleme…tot felul de prostii absurde, in opinia mea. altora le merge bine.
@nevrozel: ai auzit ceva vesti despre vre-un update la seria de macbook pro? ca sunt pe punctul de a upgrada la un macbook pro de la macbookul meu..si poate as astepta un pic daca apare ceva curand!!!