2 din 4
2
MacBook Pro pentru munca de zi cu zi
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: undeva prin romanica
Macuser din: 06.10.06
Tudor - 30 Ianuarie 2008 11:59 PM

În cazul tău - laptop pe post de desktop - cred că singurul lucru oarecum util ar fi să depozitezi undeva bateria laptopului (încărcată la 50%, nu full), și să alimentezi laptopul printr-un UPS.

PROBLEMA FRUMOASA ESTE ca dc scoti bateria MACBOOK PRO ul o sa functioneze la 1/2 viteza…CHESTIA E PROBATA smile

Semnătură 

amorul si prostia se platesc

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cum ati probat?
nu de alta, dar pentru perioade mari de timp, si eu scot bateria…
chiar nu am observat eu ca merge greu?

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 31 Ianuarie 2008 03:20 PM

cum ati probat?
nu de alta, dar pentru perioade mari de timp, si eu scot bateria…
chiar nu am observat eu ca merge greu?

A fost o vorbă aruncată acum ceva timp, nu mai țin minte de cine, cred că de iaru: cum că dacă folosești un notebook fără baterie, viteza procesorului scade la jumate. Sincer să fiu, nu am testat și nici nu cred. Cert, nu e bine, deoarece cu bateria la locul ei, ești protejat și de o eventuală cădere de curent.
Probabil mulți scot bateria considerând că, în acest fel, îi prelungesc viața. Așa ar fi, doar că e, în bună parte, teorie, deoarece îmbătrînirea bateriei are loc oricum. Oricît o bibilești, nu cred că ține mai mult de trei ani. Poate însă alții eu făcut deja teste mai convingătoare decît impresiile.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 23.12.06

Eu am un macbook alb, din decembrie 2006, si am urmat un sfat. Cicluri complete ale bateriei.. cand e gata incarcata, scot incarcatorul, si o incarc doar cand e gata de tot bateria.
In acest moment am:
Health Information:
  Cycle count:  586
  Battery health:  Good

si bateria tine cam 3 ore, aproape la fel de mult ca si in prima zi.
Cred ca e cea mai buna practica pentru a mentine cat mai mult bateria la parametrii buni.
Dar daca are cineva sfaturi mai bune, sunt si eu interesant. Urmeaza sa imi cumpar un macbook pro, si vreau sa stiu cum sa procedez cu el, pentru o cat mai lunga viata a bateriei.

p.s. sa mai astept pentru un upgrade la macbook pro?? apare ceva nou acum?  smile

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

cum ati probat?

Am facut eu acum o proba: o conversie video. Cu baterie: 16 minute. Fara baterie: 33 minute.
Peste tot imi arata ca am procesoarele la 2,4, si mergeau ambele. Nu-mi dau seama ce ar fi, dar nici nu am de gand sa mai scot bateria vreodata.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

eu nu am folosit aplicatii ‘grele’...
dar la mail, net, vizionat filme etc nu am observat nimic

asa este, probabil smile

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai pentru aplicatii uzuale, avem scule mult prea puternice. De aia i-am dat ceva greu sa faca.
Si cica nu se aplica la toate portabilele cu Intel.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
altero - 31 Ianuarie 2008 04:53 PM

cum ati probat?

Am facut eu acum o proba: o conversie video. Cu baterie: 16 minute. Fara baterie: 33 minute.
Peste tot imi arata ca am procesoarele la 2,4, si mergeau ambele. Nu-mi dau seama ce ar fi, dar nici nu am de gand sa mai scot bateria vreodata.

Da, iată un test convingător. E, cum zicea iaru parcă, la jumate.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Xbench cu baterie: 107; fara 69.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mda, așa cum scrie aici, e vorba de un circuit de protecție care intră în funcțiune atunci când nu trebuie.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.05.07

mda, am mai citit si eu si se pare ca exista o piedica atunci cand se foloseste fara baterie. ceea ce am citit e logic asa ca nu mai are sens sa ma gandesc la varianta asta. asta e, o sa stau cu ochii-n indicatorul de incarcare al bateriei si-l conectez cand e goala. e un stres in plus, dar daca nu merge altfel…

despre Airport Express inca nu m-am dumirit daca are probleme in principiu sau numai unele au defecte sau sunt configurate/folosite prost. mai studiez. daca a folosit cineva un alt router wireless pentru a se conecta la RDS Fiberlink il rog sa-mi spuna ce scula are si cum merge treaba.

cum spuneam, inca nu am cumparat MBP-ul, mi-l va lua cineva din San Francisco cel mai probabil, undeva in jurul datei de 7 februarie. cu ocazia asta am aflat si eu ca exista o taxa, numita “sales state tax”, care nu e afisata nici in magazinele online nici in cele de pe strada, care difera de la stat la stat (NY: 8.75%, SF: 8.25% parca), care se plateste fie ca achizitionezi online sau pe strada si care e non-refundable la iesirea din US, spre deosebire de TVA-urile europene. asa ca in loc de 2499$ o sa dau ~2750$. ata ete… daca cineva care citeste aici nu stia, acum stie :-)

multumesc mult pentru sfaturi si comentarii, va tin la curent :-)

[ Modificat: 31 Ianuarie 2008 10:12 PM de andreiard ]
 Semnătură 

iMac (27”, i7 + 1TB LaCie d2 Quadra)
MacBook Pro (Intel Core2 Duo 2.4GHz, 4GB RAM, 320GB Seagate Momentus 7200.3 HDD + 320GB WD Passport + 1TB WD My Book Mirror Edition)
iPod Video 5G 80GB
iPhone 3G, 16GB, white (orange)

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu zic sa nu te stresezi cu bateria, ca mai multa viata decat are in ea, n-ai cum sa-i dai. Fa-i o calibrare odata pe luna, sau cam asa, si asta-i tot.
Eu am schimbat 2 baterii si la fiecare am folosit cate o metoda de intretinere: tot aia e!

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Daca il ia online de pe Amazon e fara Sales Tax wink

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.05.07

mersi de-ncurajare, altero grin

depinde din ce stat il cumpara si-n ce stat e depozitu’ amazon se pare… ma rog, cumpararea online in cazul asta pica.

Semnătură 

iMac (27”, i7 + 1TB LaCie d2 Quadra)
MacBook Pro (Intel Core2 Duo 2.4GHz, 4GB RAM, 320GB Seagate Momentus 7200.3 HDD + 320GB WD Passport + 1TB WD My Book Mirror Edition)
iPod Video 5G 80GB
iPhone 3G, 16GB, white (orange)

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

de aproape 2 luni, folosesc porcărioara asta de SMC si e ok. imi merge atat pe fiberlink cat si orice-altceva. oricum, tot un router linux e sfant!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

2 din 4
2