În cazul tău - laptop pe post de desktop - cred că singurul lucru oarecum util ar fi să depozitezi undeva bateria laptopului (încărcată la 50%, nu full), și să alimentezi laptopul printr-un UPS.
PROBLEMA FRUMOASA ESTE ca dc scoti bateria MACBOOK PRO ul o sa functioneze la 1/2 viteza…CHESTIA E PROBATA
cum ati probat?
nu de alta, dar pentru perioade mari de timp, si eu scot bateria…
chiar nu am observat eu ca merge greu?
A fost o vorbă aruncată acum ceva timp, nu mai țin minte de cine, cred că de iaru: cum că dacă folosești un notebook fără baterie, viteza procesorului scade la jumate. Sincer să fiu, nu am testat și nici nu cred. Cert, nu e bine, deoarece cu bateria la locul ei, ești protejat și de o eventuală cădere de curent.
Probabil mulți scot bateria considerând că, în acest fel, îi prelungesc viața. Așa ar fi, doar că e, în bună parte, teorie, deoarece îmbătrînirea bateriei are loc oricum. Oricît o bibilești, nu cred că ține mai mult de trei ani. Poate însă alții eu făcut deja teste mai convingătoare decît impresiile.
Eu am un macbook alb, din decembrie 2006, si am urmat un sfat. Cicluri complete ale bateriei.. cand e gata incarcata, scot incarcatorul, si o incarc doar cand e gata de tot bateria.
In acest moment am:
Health Information:
Cycle count: 586
Battery health: Good
si bateria tine cam 3 ore, aproape la fel de mult ca si in prima zi.
Cred ca e cea mai buna practica pentru a mentine cat mai mult bateria la parametrii buni.
Dar daca are cineva sfaturi mai bune, sunt si eu interesant. Urmeaza sa imi cumpar un macbook pro, si vreau sa stiu cum sa procedez cu el, pentru o cat mai lunga viata a bateriei.
p.s. sa mai astept pentru un upgrade la macbook pro?? apare ceva nou acum?
Am facut eu acum o proba: o conversie video. Cu baterie: 16 minute. Fara baterie: 33 minute.
Peste tot imi arata ca am procesoarele la 2,4, si mergeau ambele. Nu-mi dau seama ce ar fi, dar nici nu am de gand sa mai scot bateria vreodata.
Am facut eu acum o proba: o conversie video. Cu baterie: 16 minute. Fara baterie: 33 minute.
Peste tot imi arata ca am procesoarele la 2,4, si mergeau ambele. Nu-mi dau seama ce ar fi, dar nici nu am de gand sa mai scot bateria vreodata.
Da, iată un test convingător. E, cum zicea iaru parcă, la jumate.
mda, am mai citit si eu si se pare ca exista o piedica atunci cand se foloseste fara baterie. ceea ce am citit e logic asa ca nu mai are sens sa ma gandesc la varianta asta. asta e, o sa stau cu ochii-n indicatorul de incarcare al bateriei si-l conectez cand e goala. e un stres in plus, dar daca nu merge altfel…
despre Airport Express inca nu m-am dumirit daca are probleme in principiu sau numai unele au defecte sau sunt configurate/folosite prost. mai studiez. daca a folosit cineva un alt router wireless pentru a se conecta la RDS Fiberlink il rog sa-mi spuna ce scula are si cum merge treaba.
cum spuneam, inca nu am cumparat MBP-ul, mi-l va lua cineva din San Francisco cel mai probabil, undeva in jurul datei de 7 februarie. cu ocazia asta am aflat si eu ca exista o taxa, numita “sales state tax”, care nu e afisata nici in magazinele online nici in cele de pe strada, care difera de la stat la stat (NY: 8.75%, SF: 8.25% parca), care se plateste fie ca achizitionezi online sau pe strada si care e non-refundable la iesirea din US, spre deosebire de TVA-urile europene. asa ca in loc de 2499$ o sa dau ~2750$. ata ete… daca cineva care citeste aici nu stia, acum stie :-)
multumesc mult pentru sfaturi si comentarii, va tin la curent :-)
[ Modificat: 31 Ianuarie 2008 10:12 PM de andreiard ]
Eu zic sa nu te stresezi cu bateria, ca mai multa viata decat are in ea, n-ai cum sa-i dai. Fa-i o calibrare odata pe luna, sau cam asa, si asta-i tot.
Eu am schimbat 2 baterii si la fiecare am folosit cate o metoda de intretinere: tot aia e!