De pe Avid pe FCP
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Mureș
Macuser din: 01.03.07

Poate ma sfatuieste cineva: s-a inceput montarea unui film pe Avid ( cred ca Express ). Cel care a inceput nu mai poate continua, si ar trebui sa-l continu eu, dar eu lucrez numai cu FCP. E vreo solutie sa nu luam de la capat? In principiu facind un export edit list ( XML ) de pe Avid, s-ar putea importa in FCP ( stie cineva ca recunoaste? ) si atunci mai ramine recapturarea materialului brut, fiindca dupa cum stiu nu e in quicktime in Avid. E vreo speranta intr-o solutie mai usoara, sau e mai bine sa nu ma bag. Filmul e lung, cu vreo 8-10 ore material brut ( care este deja captat pe un hard extern ) Multam pt orice sugestie.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Cauta pe google “automatic duck”. Este o aplicatie care iti “converteste” proiectul de avid pentru FCP. Costa in jur de 50 de euro.
De la Avid de pe site, downloadeaza componentele quicktime pentru Avid. Este un instaler pe DVD-ul de instalare al Avid-ului, orice varianta mai noua. Instaleaza pa mac-ul tau pentru a putea citi OMF-urile de pe pisi.
succes ...

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Multam pentru sugestie. Din pacate FCP importer de la Automatc duck nu e 50 eur ci 495 usd. Si mai e problema, ca de pe Avid-ul original ( PC ) ar trebui sa faca o conversie la tot mat. brut in QT, ca sa-l pot recunoaste. Sau am inteles eu ceva gresit? Cred ca pe Avid se poate face un export XML pe care ar recunoaste FCP si ar urma obligatoriu un batch capture in QT. Oricum pina acum s-a facut doar un montaj brut in Avid ( dupa cum am inteles )

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Teoretic cu XML ar merge. Practic nu ... din pacate. Poti incerca. Mie nu mi-a reusit dupa multe incercari.
Daca insa in Avid a facut doar un montaj brut, intelegand prin asta DOAR CUT si pe un singur layer, atunci mai bine exporti un EDL. Iti recomand in format CMX 3600.
Apoi importi EDL-ul in FCP, conectezi camera sau casetoscopul dupa care ii dai “batch capture”.

Daca pe mac instalezi codecurile de Avid, NU mai trebuie sa reconvertesti materialul brut din Avid, care nu e AVI ...ci OMF plus AIF pe sunet.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

ok, mersi, daca va fi cazul o sa incerc