1 din 5
1
1.1.3 iPod Touch Jailbreak
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Salut,

Dupa cateva ore bune de jailbreak, restaurari, ... sunt posesorul unui iPod Touch 16G cu 1.1.3 Jailbreak.

Cum?

Necesar:

1. 1.1.1 firmware : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-3883.20070927.In76t/iPhone1,1_1.1.1_3A109a_Restore.ipsw

2. 1.1.2 firmware :

http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPod/SBML/osx/bundles/061-4036.20071107.9g3DF/iPod1,1_1.1.2_3B48b_Restore.ipsw

3. Jailbreak 1.1.2 apps : http://rapidshare.com/files/70142816/1.1.2-jailbreak.zip.html

Firmware iPod : http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/
1.1.3 Jailbreak : http://www.modmyifone.com/forums/showthread.php?t=27648

Metoda 1

1. Se restaureaza ipodu’ cu versiunea 1.1.1 curata ( click pe restore cu shift+click ptr. Windows sau option+click ptr. OS X pe butonul restore ).

2. Se face jailbreak ( cu jailbreakme.com ); se instaleaza AppSnapp; se deschide instaleru’ ( o sa va zica ca a aparut o noua versiune : NU SE FACE UPDATE ) si se instaleaza OktoPrep din Tweaks 1.1.1

3. Restart iPod.

4. Se “pupa” cu itunes si se face update la 1.1.2 ( shift+ click ptr. Windows, option+click pentru OS X, pe butonul update ).

5. Restart iPod si se inchide iTunes.

6. Se foloseste Jailbreak 1.1.2 ( jailbreak.jar pentru OS X, .bat pentru Windows )

7. Rabdare multa, un restart/doua -> 1.1.2 iPod Touch jailbreak-uit.

8. Se face update la Installer de pe iPod; se face update la BSD Subsystem

9. Se instaleaza 1.1.3 Dev Team Jailbreak din installer/system.

10. Procesul dureaza ~ 50 min ( download firmware si update, Wi-Fi prin FO RDS 1M ).

-> iPod Touch cu 1.1.3

#Prin metoda de mai sus, nu am avut instalat in iPod aplicatiile de la iPhone ( mail,... ) cat si facilitatea de mutare a icoanelor.

Metoda 2.

1. Se aplica metoda 1 de la pct. 1 pana la pct. 8.
9. In Installer se adauga la repository http://ipodtouchmaster.com/files/repo.xml.
10. Se instaleaza pachetul : 1.1.3 Jailbreak+iPhone Apps…dureaza destul de mult ( download firmware, update, ... )...
11. Toate facilitatile lui 1.1.3 sunt functionale.

Metoda recomandata de mine : metoda 2.

======================

!!! Se seteaza ca tot timpul iPodu sa ramana deschis, din setari/general/autolock to never !!!
======================

!!! In cazul in care iPodul devine “caramida” ( adica se blocheaza ), se apasa simultan power si home si se tin apasate pana apare marul pe el ( dureaza destul de mult ); cand a aparut marul, se da drumul la butonul de power si se mentine apasat butonul home, pana pe ecran apare imaginea unui iPod cu mufa de doc ( acesta este mesajul ca iPodul a intrat iun starea de restore ); se deschide iTunes, apare mesaj ca iPod este in starea de restore, click ( cu shift sau option functie de OS ) se alege firmware-le 1.1.1, se restaureaza si se ia de la capat procesul !!!

=======================

[ Modificat: 25 Iunie 2008 04:03 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Bre, confirmati careva, sa-l facem Wiki (sau macar Stickie).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

si o poza…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

sunt destul de multe versiuni si de proceduri pentru a avea un wiki incarcat cu fiecare metoda de jaibreak si activare (pentru iPhone) pentru fiecare versiune. Il pun sticky, cine cauta informatia o sa-l gaseasca rapid.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.02.08

Dupa incercari muuuuulte, as avea cateva precizari, pentru a le face viata mai usoara celor care incearca de acum inainte:

1. Downgrade-  daca ati apucat sa faceti upgrade la 1.1.3 prin iTunes, si ati realizat acest lucru cu iTunes 7.6 (ultima versiune), la orice incercare de downgrade la 1.1.1 va da eroare. Pentru a putea face downgrade-ul la 1.1.1 trebuie sa treceti intai prin pasii urmatori:
a) conectati iPod-ul la iTunes, lasati-l sa-si faca Sync-ul
b) tineti apasate lung cele 2 butoane (sleep/wake si home) pana cand dispare din iTunes
c) apoi eliberati butonul sleep/wake si tine-ti doar home pana cand va apare in iTunes in recovery mode
d) option click pe Restore si alegeti versiunea 1.1.1 de firmware

2. iTunes - ideal este sa nu fi facut upgrade la iTunes la 7.6 - daca s-a intamplat acest lucru si ati upgradat iPodul prin aceasta versiune de iTunes fie la versiunea 1.1.2 fie la 1.1.3, nu veti mai putea face jailbreak pe versiunea 1.1.2, indiferent daca faceti sau nu downgrade la 1.1.1 intai si instalati OktoPrep

In cazul in care ati facut upgrade prin iTunes 7.6 fie la 1.1.2, fie la 1.1.3 - metoda alternativa de jailbreak ar fi:

1. downgrade la 1.1.1
2. instalati OktoPrep din Tweaks 1.1.1
3. instalati BSD Subsistem Tools din sectiunea System
4. adaugati sursa http://ijailbreak.com/repo.plist in installer
5. cautati sectiunea iJailBreakMobile si instalati pachetul pentru 1.1.1

in cazul in care da o eroare aplicatia si nu vrea sa ruleze - restartati iPod-ul si repetati pasii 2-5

Atentie
- puneti Auto Lock pe Never intai si incarcati bateria ca dureaza mult (aprox 1 ora)
- va trebuie o legatura buna la net - e un download de circa 150 MB
- chiar daca pare ca nu mai face nimic aplicatia - asteptati pana se va restarta aparatul.

Dupa instalare, si restart, se poate instala si pachetul iPod Touch Software upgrade pentru aplicatiile “speciale” din 1.1.3 din aceeasi sectiune
si de asemenea, pentru a elibera cei 300MB ocupati de operatiunea de mai sus instalati si dezinstalati pachetul Remove 1.1.3 Upgrade Data

detalii suplimentare pe
http://www.ijailbreak.com/
si pe:
Tutorial

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.02.08

Salut,

Am incercat jailbreak-ul descris de MihaiD pe un ipod touch 16GB su firmware 1.1.3 updatat cu iTunes 7.6.

Rezultatul: ipod-ul starteaza numai in “recovery mode”.

Problema este ca iTunes-ul da cu eroare cand incerc recovery (error (5)).

Situatia a apparut dupa update-ul de la v 1.1.1 la v1.1.3 cu ajutorul aplicatiei din sursa http://ijailbreak.com/repo.plist in installer.

Ce este de facut?

Am sau nu o caramida permanenta?

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Salut,
Incerca sa folosesti versiunea mea.

Se restaureaza ipodu’ cu versiunea 1.1.1 curata ( click pe restore cu shift+click ptr. Windows sau option+click ptr. OS X pe butonul restore ).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ipod-ul este acum iar in functional cu fw 1.1.3.

Observatii:

- odata blocat in recovery mode orice incercare de restore cu iTunes 7.5 sau 7.6 cu unu din fisierele salvate pe hdd (1.1.1, 1.1.2, 1.1.3) se termina cu eroare (5).
- a functionat restore doar cu update de pe server-ul apple, folosind iTunes 7.6.

Intrebari:

- iesirea din blocarea in recovery mode se putea face si altfel? (poate update-ul cu jailbreack era ok dar ipod-ul trebuia scos din starea R M)
- afara de cele doua metode expuse mai sus exista si alte variante?
- care sunt avantajele fw 1.1.3 fata de 1.1.2 respectiv 1.1.1?

In seara asta cred ca bag ipod-ul la noi incercari!!! smile)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

Update info:

Am incercat din nou sa fac downgrade la v 1.1.1. La comanda wake/sleep + home (ipod power off) ridicat buton wake/sleep ramas cu home apasat pana iTune detecteaza ipod in recovery mode, ipod-ul a ramas cu ecran negru dar totusi detectat de iTunes in recovery mode.
Shift + click Restore, ales v1.1.1 => error (1), iTune nu poate face Restore. Reincercat direct cu Restore & Update. => ipod functional cu v1.1.3.

Treaba asta ma face sa cred ca e mai bine sa astept un jailbreak full functional pentru v 1.1.3!! :(

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
bebyone - 23 Februarie 2008 03:59 AM

Update info:

Am incercat din nou sa fac downgrade la v 1.1.1. La comanda wake/sleep + home (ipod power off) ridicat buton wake/sleep ramas cu home apasat pana iTune detecteaza ipod in recovery mode, ipod-ul a ramas cu ecran negru dar totusi detectat de iTunes in recovery mode.
Shift + click Restore, ales v1.1.1 => error (1), iTune nu poate face Restore. Reincercat direct cu Restore & Update. => ipod functional cu v1.1.3.

Treaba asta ma face sa cred ca e mai bine sa astept un jailbreak full functional pentru v 1.1.3!! :(

Incearca sa-l pui in recovery mode fara sa fie conectat la itunes.

[ Modificat: 23 Februarie 2008 11:59 AM de arturescu ]

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am incercat si cu ipod-ul conectat la iTunes si cu el deconectat si conectat dupa ce a intrat in recovery mode. Aceeasi situatie.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Nu stiu ce sa-ti zic… si eu mi-am blocat ipodu’;eu inainte de ‘joaca’ cu el l-am pus in autolock to never; asta permite ca ipodu’ sa ramana deschis, se consuma bateria in caz ca se blocheaza, l-am conectat la MB, am setat in itunes ca sa nu se deschida automat la introducerea ipod-ului, si in timp ce se incarca am apasat butoanele pentru recovery mode, i-am dat restore cu alegere de prima versiune si dupa restore…iara joaca cu el.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 

Am reusit intr-un final sa fac downgrade la v1.1.1 (suna un prieten smile). Daca aveti ipod touch 16GB si la “SHIFT + click Restore” raspunsul iTunes 7.6 este error (1), solutia este IPHUC.exe v0.91 care aduce ipodul in recovery mode din care se poate face restore cu iTunes 7.6.

Acum nu stiu daca e bine sa mai incerc sa fac update la 1.1.2 si apoi jailbreak avand in vedere ca este posibil ca orice update facut cu iTunes 7.6 sa refaca modificarile de la 1.1.1 facute cu jailbreakme.com.

Daca este cineva in aceeasi situatie cu mine si a reusit sa mearga mai departe sa ma anunte.

Succes!!!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Cate chestii mici si “tampitele” pentru un jailbreak… mic si frustrat!

Eu prefer sa nu!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

parerea ta, eu l-am pus iar la “rontait” iar daca iese chestia asta mica eu voi avea o satisfactie foarte mare!!! smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 

gata. ipod touch 16GB v1.1.3 + ian. update application, functional. ma cinstesc cu o bere!

1 din 5
1