06:50 dimineata,
o gara mica,un tren oki… navetisti…
fostele sageata albastra, transformate acum in tren personal pe ruta Oradea-Tm.Nord..
trenul arata oki. insa la mine in sat,la Santana lucrurile stau diferit…
sau nu?
urci intren.. gasesti un loc..trenu e necompartimentat..
toti la gramada.e oki, socializare..
insa….
la ora 7:10 trenu urla de manele sau alte compilatii, la maxim de pe mobile…
baaai tata…
astia suntem ?
sau m-am nascut io pe planeta gresita?
mai , ori pistolu nu-i bun ori imi tremura mana.
Scoate tanaru mobilu din buzunar, multime il priveste inmarmurita si se roaga in gand…
da Doamne sa ii fie gata bateria…
heee.
nici poveste…
tanarul are bateriile pline si un card de un giga de manele…
uaaaa
....
si o pofta nesecata de scandal.
io, sunt un muncitor de rand , nu am pretentii, daca e oleaca dezmortit trenu e oki, daca am si un loc pe scaun, lux, imi scot leptocu si ma bag in DW sau Flash sau Illustrator… pana la arad am 40 de minute…berechet pentru o bucata de html sau o animatie…
dau din butoane…ochii tinerilor ma urmaresc. cu dezinteres, aaa nu are uindos si nici muzica nu cred ca mere pa el, numa scrie…
hmmm
tacticos dar cu maini tremurande scot o pereche de casti vivanco(cadou de la unu din nepoti),,, de alea de iti iei pe cap iarna,cand le pui pe cap se face liniste si ti se vede numa nasu si un smoc de par(nu din nas ), mai imblanite ar trebui sa fie..hehe
si dau drumu la ... ce o fi… nu conteaza atata vreme cat matine montat in html…
ar fi simplu… io cu ale mele… restu lumii… duca-se…
hmmm
dar nici io nu am chef de pus castile si vreu sa ascult doar trenu, taca-taca,,,poate sunt catranit, poate doar nu m-am trezit inca…
hopa se aude mai intai timid un galgait care brusc rupe tacerea…apoi altu , si altu, si altu pana te trezesti inconjurat de haos…ca nu poti zice ca e distractie…
bai, nu am nimica cu nime, sa mor daca nu, asculte pana le da pe-afara, da nu se poate sa silesti pe ceilalti sa iti asculte nenorocile… nu se poate nu e uman sa asculti luni dimineata gutza sau salam la maxim pe mobil in tren.
si nu ca io sunt mai culturalizat sau am cetit cu 3 pagini mai mult ca altu…
pur si simplu ca nu cred ca e oki sa faci asta…
Iar daca te impinge pacatu sau cedezi nervos si il rogi sa isi inchida telefonu daca nu are optiunea de casti…
aoleooooooo, apoi gata te-ai ars, ca ei e cu trupa si ce te iei de xxxx lor…ha? esti tare mai?
las ca ....
ce bai mai mereti in colo cu scolile voastre… nu stiti voi ce e aia munca… si asta e…
bai, io cand eram mic visam sa fiu superman,
da atunci chiar imi doresc sa pot sa ii iau pe toti si sa ii incui in buda, pana la arad
+++++++
Cel mai rau e ca nu pre iau oamenii atitudine…
pai ceapa lor de oameni stau timorati si agresatiin scaun si tac
si banditii astia, se intind pe scaun ca al birt si se delecteaza…
iar boafteru, ca nu pot sa ii spun controlor, se duce zambind linistit ca mai trece o zi de lkucru, vine banu, las ca sa faca aia ce vor…
io ce sa le fac, sa ma bat cu ei?
haha, haha
da, sa te bati cu ei ca nu e oki sa vezi oameni in varsta ce se cufunda in scaun si incretesc fruntile la auzul versurilor de inalta inspiratie si lirica fara de echivoc..
ceapa lor…
:(
sau?
m-am ticnit io?
sa imi ziceti ca plec…
NU. Din păcate se aud zgomotele astea în toată țara, nu doar pe tren. N-am nimic cu cei cărora le place să asculte așa ceva însă vorba ta: să asculte naibii la ei în casă sau în căști.
Nu te supara, frate, nu mai ai mult de mers cu trenul ala. Clapoteaza ori in Illustrator, ori in Photoshop, ori in inDesign, ori in Dreamweaver si ai sa scapi repede. In schimb, pentru ei, asta va fi (ste) tren pe viata.
Intr-adevar. Am sa zic pina mor: e o muzica chiar mai proasta decit cel care o asculta. De aia. Uite ca au gasit si ei pe cineva mai prosti ca ei!
ce sa te mai mire, am mers azi (in ziua grevei CRF nu pot spune ca am mers) si la biznis class exclusiv (in engleza cfr) ne-a pus ‘nasu’ vagonului niste muzica sa ne delectam pe timpul grevei de 4 ore (timp in care am stat in camp) - ma pe unul de zbiera de mama mama, da nimeni nu intelegea. noroc ca l-a convins unu ca nu are CFR-u platite drepturile de autor (a durat vreo 10 min sa inteleaga ce ‘e’ alea) si ca poate face puscarie, si le-a oprit. a pus ulterior muzica ‘da la barosani cu viori care lui nu ii e pe inteles’ (clasica) pe care CFR-u chiar daduse bani sa ascultam noi (asta m-a dat pe spate).
Concluzia zilei:
- nu va merge uaierlesu ca n-aveti modem ba baieti (explicatia vorba ‘lu tanti aia da la telefon’ pe care am sunat-o sa o intrebam de ce nu merge, ca doar d-aia am platit)
- vorbele de incheiere ale nasului care ar fi trebuit sa fie primar: ba baieti, sa fie de capul vostru cu muzica asta clasica, ca la toata lumea le place manelele, numai voua
ei ne cred pe noi deplasati, nu viceversa
[ Modificat: 02 Februarie 2008 07:33 AM de dracia ]
Putea fi U2, Sinatra sau Abba si tot nu trebuia sa se auda muzica <afara> din telefon. Nu e normal! DAR iti dau un contraexemplu, evident, cu tenta de gluma: asa cum tu ti-ai scos MAC-ul sa te “lauzi” ))))))) si tinerii aia au dat drumu’ la ManeloAmp din telefon. Ei se cred smecheri pe cand tu chiar esti, dar nu pari - nu oricine poate intelege tainele Photoshop-, InDesign- ului pe un Apple. Stai linistit, copiii aia nu stiu altceva decat “bagam-as in seama” de dimineata pana seara, fie la scoala, fie la crasma din sat, fie pe langa semenii lor. Poate vor intelege si ei vreodata cuvantul <civilizatie>... poate!
Pe drumul pana la Tulcea, cand era sageata in functiune, eu nu tin minte sa ma fi deranjat vreun smecheras dintrasta, iar mecanicul avea muzica cat de cat buna, cred ca era inregistrare de la radio.
Poate suntem noi ăștia de la Tulcea mai clonțoși,nici eu nu am auzit altceva decât Europa Fm sau o muzică bună,cred că nu tolera nici o babă o muzică enervantă.Baba e mai periculoasă decât manelistu’(la gură mă refer).
Telefoane cu manele? Zilnic le aud pe stradă. Era unul chiar și în cimitir cu maneaua urlând din buzunar. Să nu vă mai mirați când vedeți pe forum topicuri pe tema “de ce se aude prost la difuzorul iPhone”.
06:50 dimineata…
urci intren.. gasesti un loc..trenu e necompartimentat..
toti la gramada, socializare…
ar fi simplu… io cu ale mele… restu lumii… duca-se…
“După cum ne învaţă experienţa, nu există pe lume nimic mai odios decât vecinul.”
“Şobolanii închişi într-un spaţiu redus şi hrăniţi doar cu produsele chimice pe care le îngurgităm şi noi devin, se pare, mai răi şi mai agresivi decât de obicei. Condamnaţi, pe măsură ce se înmulţesc, să se înghesuie unii peste alţii, oamenii se vor urî mai mult ca oricând, vor inventa chiar forme nemaivăzute de ură, se vor sfâşia între ei cum n-au făcut-o niciodată, în fine, va izbucni un război universal – nu din cauza revendicărilor, ci pentru că omenirea nu va mai suporta spectacolul ce şi-l oferă ea însăşi. Încă de pe acum, dacă preţ de o clipă şi-ar întrezări tot viitorul, n-ar face un pas dincolo de clipa aceea.”
06:50 dimineata,
o gara mica,un tren oki… navetisti…
07:45 dimineata, opresc la calea ferata (oblgatoriu… deh!), scot din viteza, apas pedala da frana, STOP, ma asigur stanga dreapta, ambreiaj, a’ntia, go…
... GET A CAR!...
[ Modificat: 03 Februarie 2008 12:47 AM de p0110 ]
7.45 ma treesc
8.10 in fata blocului ma gandesc daca sa o iau pe jos sau cu tramvaiul.
8.20 ma sui in 43-ul aproape gol. Din spate rasuna la difuzorul gajait al unui tefon un hip-hop de la ... pot doar sa zic ca nu-s paraziti, dupa care schimba registrul cu o manea autentica.
Ma caut de casti si le indes cat se poate in urechi sa nu mai aud. Ma desfat cu Keith Jarrett.
8.35 ma dau jos si instantaneu ma sui in 41. Plin ochi de lume de toate felurile, inclusiv homo manelarus cu jeaca primita de la firma de paza, de alea cu o mare stea de sheriff in piept. Normal ca are si telefon doar nu o sa se plictiseasca ziua la munca. Si sa stie toata lume ca are telefon ne da o mostra de play list.
Nu synapse nu esti anapoda sau mai stiu eu cum. Esti normal, ca multi dintre noi.
Intr-o seara eram atat de nervos si de suparat pe tot ce misca incat chiar m-am gandit sa-i iau la pocit ceva homo manelarus in satie la Romana. M-am gandit ca nu are rost.
Si stii ce e mai fain? Ma gandesc ca poate e mai bine asa. La un momendat si ei si eu vom avea copii ca asta e mersul vietii pe pamant. Vor creste si vor fi educati diferit in functie de familie. Nu pot decat sa-mi rad pe sub mustata cand ma gandesc ce sanse vor avea copii astora si ce sanse vor avea copii mei… Rautacios gandit, dar nu am cum sa nu ma gandesc.
Pana atunci… manele la telefon cat cuprinde. Am casti si jazz, rock, chill out….
Eu, în fiecare zi la ora 06:00 am trezirea.
Telefonul este închis peste noapte, și este un Nokia, vechi de tot, ăla cu baterie mare și care are semnal de le întrece pe toate cvelelalte, îl știți cu siguranță, . DEci nu are video pe le, sau mp3, și din astea. E un telefon normal, mai normal nici că se poate, iPhone, e daja SF. Singura funcție a telefonului meu este să îmi dea trezirea, cu 5 minute înainte de ora 06:00 , mai lenevesc și eu 5 minute până la 06:00. Așa că se aprinde, văd dacă am SMS, nu am bine, și îl închid; am, citesc și îl închid. Deci, telefonul meu este închis și pe timp de zi.Seara îl mai deschid odată și gata. Deci maxim 15 minute pe zi am telefonul deshis, record, nu?, în timpurile pe care le trăim.
la 06:30 mă sui în mașină și cheie spre lucru în Centrul [cenzurat]-ului, aici apare o altă problema, șoferi care, pe autobandă, reusesc să sofeze în sens invers decâ cel normal, și asta cu fața nu cu spatele. Apar și ȘTAU-urile, cele mai “frumoase clipe”...să nu vă doriți așa ceva. Aglomerație la maxim, și se mai trezesc unii să începă a clansona sau și mai rău să depășească la milimetru, parcă îs nebuni, parcă nu ar ști că e eglomerație.
synapse, adevărat grăiești tu, dar lumea din acel tren
( parcă majoritatea au fețe TRISTE în acel tren, nu am văzut unul care să îmi inspire - “Cu ăsta poți să te înțelegi de la OM la OM.”)
, nu pot să înțeleagă că ei sunt mai înapoiați de cât tine și aceasta tocmai din cauza înapoierii lor mintale.
De aceea, în subconștientul lor se cred mult mai buni decât tine, și hop că ți-o și dovedesc, zic ei. Dovadă fiind tocmai acel sunet maxim sau nu, care nu ar trebui să apară; pus în public, pentru un public de care nu-i pasă, dar de la care aîteaptă semne de apreciare, pentru muzica pe care o ascultă; și astfel apare și el în civilizație.
Pentru el această ATITUDINE înseamnă CIVILIZAȚIE, zicând el că face istorie cu astfel de sunete; manele, rock sau mai știu eu ce îi pică lui la dambleauă, sunet care nici nu ar trebui să exite la o astfel de oră într-un astfel de loc.
Acei prunci sau viitori adulți vor sfârși tragic. Ei nu au auzit de o democrație în adevăratul sens al cuvântului, ci doar de democrație în sensul privat al fiecăruia dintre noi, și atât, și asta și fac, democrație. Nu au în mintea lor principii sănătoase, sau mai bine spus pe HDD-ul lor, că altfel nu pot să îi spun, un OM ar găndi dacă ar avea minte, nu confundați cu termenul “Cumnite”, e cu totul altceva. Așa că, chiar dacă e democrație privată, trebuie să ți cont de un lucru , măcar: POȚI SĂ FACI CE VREI, CÂT VREI, UNDE VREI, DOAR ATÂT TIMP CÂT NU DERANJEZI CU ABSOLUT NIMIC PE NIMENI.
Ei! asta nu o au ei înmagazinată in capul lor ăla mare și fără fir de poadobă capilarăel pe el, ba chiar și fără creier de cel mai multe ori, în el.
.ral:cr și DoT, aici nu e vorba de preferințe muzicale, chiar dcacă synapse aduce oarecum în discuție și preferința muzicală, pur și simplu ține de bunul simți să asculți sau nu muzică într-un spațiu public, și asta la maxim.
CANARIS și grEEnlighter,, oarecum aveți dreptate, sunteți printre puținii care mai pot face ceva ca să îndrrepte lucrurile, așa că la acțiune, vă voi susține.
p0110, ai haz nu glumă, pe tine ar trebui să te punem în prim plan, ca să mai învețe ceva și acei care au doar manele și altele de genul, în cap, poate reușesc de la subtilitatea ta sa rețină ceva, că de la oamenii normali nu vor dori niciodată să li se facă educație.
CIVILIZAȚIE, CULTURĂ, RESPECT / lucruri uitate de mult în țara noastră dragă. Le mai găsești , rar, doar la cei care se străduiesc să învețe o limba străină pentru un scop nobil ,util și de viitor; sau la cei care călatoresc mult prin toată lumea.
Un lucru e sigur la cei care nu i-au atitudine pentru a schimba această problemă: încă ne mai este frică de ceea ce se află în exterior, de cei cere nu ne sânt mai mult decât concetățeni, nu că nu ar fi normal așa, adică să ne fie frică. Dar fac referire la faptul că pe vremea pa când era președinte Nicolae Ceaușescu, această frică a fost inoculată foarte bine in subconțtienul coletiv al societăți noastre, și ea va domni mult și bine, pentru că a fost făcută prin procese subliminale dar destul de clare în ceea ce privește scopul acțiunii respective.
[ Modificat: 03 Februarie 2008 03:50 AM de Eugen M. ]
hmmm…
numa cu casti?
o sa stau toata ziua cu casti?
si daca se inventeaza o chestie care arata holograme de tot felu?
o sa ne punem ochelari?
o sa stau izolat cu casti si ochelari…
nu ma duc la club in sat ca e jale…
nu merg la strand ca e jale…
Eram la Lacu Bucura, in vara lui ‘07 dupa un traseu de 4 ore(Buta-Bucura) fortat oleaca…dar un traseu frumos si cand ajung la lac ma stept sa gasesc linistea absoluta, in creierii muntilor….
plin de corturi acolo sus, oameni de peste tot veniti sa admire piscurile…
un tanar cu tricou scos cu mobilu pe piept si cu puma in picioare asculta manele intins pe state la soare…
frate… in starea mea normala sunt foarte calm si nu ma lasa inima sa omor o musca… da atunci mi-a venit sa ii pun un bolovan pe piept…
bai ce o sa fie?
data viitoare cand o sa cobor pe Bortig (Avenul Bortig in Apuseni) o sa gasesc acolo pe ghetar, un telefonelist ( ) ?
cred ca o iau la vale ....uneori.
sper sa treaca moda asta cu telefoanele…
cat despre masina… mi se rupe inima ...
nu as vre musai masina…
nu pot lucra in timp ce conduc…
iar seara, parca vin de la mina…
si numa de condus nu-mi arde…
cred ca ar fi trist sa imi iau masina numa sa nu mai fiu printre oameni…
[ Modificat: 03 Februarie 2008 03:54 AM de synapse ]
Dimineaţa la 4,50 UP.
5,30 pe bicicletă spre gara din Arad, pentru trenul de Timişoara.
5,58 Plecare din Arad - somn până la Băile Calacea, de unde încep să urce tinerii şcolari şi liceeni şi de aici p..a somn şi linişte. Discotecă frate. Pe tot holul 4-5 mobile urlă manele, trance, disco şi ce vrei. Mă ridic, alene, ies pe coridor şi… “Vă rog frumos, mai încet, nu sunteţi la disco”. Râsete.
Intru înapoi în compartiment, scot telefonul meu, pun căştile şi intru în modul IGNORE.
Cel puţin în compartiment, când au intrat odată câţiva tineri, am avut succes. Au dat drumul la mobil şi au făcut greşeala că m-au trezit. Aşa că, fără multe amabilităţi l-am întrebat pe posesorul mobilului: Ai nevoie de o pereche de căşti? Îţi împrumut eu o pereche. Dacă nu, închide-l.” Şi s-a făcut linişte. Ce frumos a fost.
Dar am păţit şi altceva, la care nu am avut nicio putere de a rezolva problema. O fătucă de liceu s-a aşezat în compartiment, tacticoasă şi-a scos mobilul, o pereche de căşti, le-a pus pe urechi şi a dat drumul la muzică. OROARE… Urla muzica din căşti. Dumnezeule mare. Oare mai are creiere fata aia? Sau e doar un amalgam lipicios şi de culoare gri, transformat în pastă de cei câţiva decibeli ce urlă în urechile ei.
Dar dacă ar fi numai atâta. Mai nou, când mă întorc în Arad tot mai mulţi oameni ai muncii, obosiţi de atâta lucru îşi desfac cutiile cu bere, le savurează şi apoi le lasă între scaune, chiar dacă există loc amenajat pentru reciclarea cutiilor de aluminiu. Nu are importanţă. Iar temerarii şefi de tren privesc cu indulgenţă astfel de abateri, dar să te ferească Dumnezeu să încerci să urci cu bicicleta în tren (eu am încercat în ideea de a scuti cîţiva lei ce îi dau pe tramvaie în Arad şi Timişoara). Ce criză face, de zici că i-ai devastat trenul. Îţi mai şi cere 5 lei pentru bicicletă (preţul unui bilet fiind de 5,4 lei). Păi la aşa calicie ies mai prost cu bicicleta decât cu tramvaiele.
În cazul meu legea spune clar că nu am voie cu bicicletă pe tren, dar nu specifică nimic despre consumul de alcool şi audiţiile muzicale zgomotoase în tren?
N-am mai mers cu RATB-ul in Bucuresti de ceva vreme. Azi, din motive de basculanta homo cretinus care mi-a lovit masina in parcare, m-am gindit sa iau tramvaiul. Mare greseala.
Prima impresie a fost ca nu merge pe sine. Am avut senzatia clara ca a luat-o direct pe asfalt si rupe soseaua in doua in acea clipa cu rotile. Ulterior m-am uitat la sine si am priceput: sina bucuresteana de tramvai e alcatuita din mici bucati nu mai lungi de citeva zeci de metri, puse cap la cap de cooperativa chiorilor. Cum reuseste tramvaiul sa nu deraieze ramine pentru mine un mare mister.
Fiind putin ametit de zguduiala din tramvai ma gindesc sa scot iPod-ul sa nu mai aud zdranganitul catastrofic de fiare. In clipa aia ma bate pe umar un pusti, zice: “Frateee, ai ceva muzica de bairam in ala sa-mi dai si mie?” Am avut un soc. Ala nimic, o tine pe-a lui: “Frate, am aicia telefon cu radio” (n-am reusit sa pricep ce intelege el prin radio), “da si mie prin aer muzica”. L-am refuzat politicos abtinindu-ma cu greu sa-i explic ce i-as da eu prin aer. Omul se duce 2 metri mai incolo si baga niste manele de spaima, zice: “Na ca esti ghertzoi si nu vrei sa-mi dai, ia uite ce piesa am aici da’ nu ti-o dau”.
Am ajuns la munca trist. Pe de o parte ma bucur ca multi din astia au ramas in tara ca sa stinga lumina. Pe de alta parte ma intristeaza ca mai sunt si oameni normali care trebuie sa-i suporte.
[ Modificat: 06 Februarie 2008 03:17 PM de dtancu ]
mostre de neam-prostie găseşti peste tot în lume. acu’ cinci luni, în metroul vienez am văzut cu ochii mei un rRom/ţigan austriac fumând în vagon (deşi “premiul” este de 50 euros - “Das Kost 50 Euros”). de fapt, dacă te gândeşti bine, absolut toate triburile/popoarele sunt mediocre (inclusiv cele patru popoare cu “vocaţia” de neam ales). aşa ca nu le pune la inimă, nu te sinucide! izolarea mitocanilor ar fi o soluţie , dar cum se poate pune în practică - nu mă duce mintea ...