Tastele de Volum de pe Apple Keyboard
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Am o chestie oarecum enervanta.

Cand dau muzica mai tare sau mai incet din tastatura, sau cand pun pe mut… raspunde calculatorul cu intarziere.

De ex: Dau mai tare/mai incet… chestia se intampla instant, dar fereastra de feedback vizual apare cateodata cu delay.

Daca pun pe mute… aici devine enervant: nu numai ca fereastra apare cu intarziere, dar si sunetul se pune pe on sau off cu intarziere de ~ 1 secunda.

Am testat pe un Powerbook cu exact aceleasi performante ca al meu Mac Mini.. si mergea instant. Am conectat tastatura mea (ma gandeam ca e o chestie legata de hardware) si tot instant mergea… so… mai pateste cineva asa ?

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

dap… eu…. aceleasi simptome… am observat ca apar dupa ce face isync updateurile… pe mine nu ma deranjeaza asa rau ca am volum la boxe…

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

si la mine merge cu intarziere cand procesorul e foarte solicitat, mai ales cand e pe baterii (am setat procesorul pe reduced). PB 1,25 15”

P.S. la fel face si la luminozitate sau la luminarea tastaturii.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

poate cu Mactelurile s-o schimba ceva… nu inteleg cum mama drak pe rashnitzele de la serviciu de p3-500 cu 256 ram cu win XP chestiile astea se intampla instant? ca procesoarele de mac ar trebui sa fie superioare (64b) si SO la fel…  Acu nu ca le fac io propaganda… atat merge bine pe ele smile)

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

asta chiar nu o vad problema…

daca era altceva mai zic si eu, si mie mi se intampla uneori dar am mai multe aplicatii deschise si mai gandeste si el, nu?

ps: am raspunsul!!!  folositi volumul de la boxe smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

smile asta spusesem si eu smile totusi e ciudat rau ca procu de la Mac nu se descurca cu un lucru asa simplu si face altele mai grele… nu ar trebui sa manance chestia asta asa mult din proc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
D.O.R.U.T.Z. - 13 Februarie 2006 02:46 AM

procesoarele de mac ar trebui sa fie superioare (64b)

Doar o remarca: numai procesoarele G5 sunt pe 64 bitisori

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05
D.O.R.U.T.Z. - 13 Februarie 2006 02:46 AM

cum mama drak pe rashnitzele de la serviciu de p3-500 cu 256 ram cu win XP chestiile astea se intampla instant?

Păi, pe alea evenimentele de la tastatură se tratează cu întreruperi low-level (IRQ, A20 gate controller, ehe, vremuri), pe când pe Macuri (inclusiv la portabilele iBook/PowerBook) tastaturile sunt USB, unde nu mai există priorități de device—ăsta zic eu c-ar fi motivul. În plus, “bip”-ul ăla de schimbare a volumului și pătrățelele de pe ecran sunt și ele afișate tot de o aplicație, al cărei timp de răspuns variază în funcție de încărcarea sistemului.

Ca opțiune de speed-up, în System Preferences - Sound, debifarea “Play feedback when volume is changed”.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu cred ca ati inteles. am debifat sunetul ala.. ca oricum ma stresa… nu ma intereseaza .. fereastra aia cu icoana de volum… poate sa nici nu apara. e vorba de timpul in care face mute/unmute. vol + si vol - merg instant, cu toate ca apare cu intarziere cateodata fereastra.
Powerbook-ul ala era G4.. deci NU ERA pe 64 bitisori :D am si zis ca era la fel ca mac mini meu.

si nu e problema de usb. ca am incercat tastatura externa pe PB.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca te incalzeste cu ceva, si G5-ul meu mai face cateodata asa, atunci cand este supus unui stress puternic smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pe mine ma intriga faptul ca un Powerbook G4, cu acelasi bus la proc cu 1,33 GHz… face chestia asta instant. Eu cred ca e chip-ul audio de vina. s-ar putea sa ai be altfel de chip. ma gandesc ca pe Mac mini… e mai varza… dar totusi al meu scoate 96 KHz pe 24 bits, si ala… maxim 47KHz (ma refer la calitatea semnalului audio.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

si la mine la fel dar daca a aparut feereastra poti sa te joci linistiti ca a doua oara nu apare cu intarziere decat dupa un timp sau daca e prea solicitat procu.
mute apare tot timpul cu intarziere chiar daca ma joc mai mult la el ca sa fie fresh in memorie.

Semnătură 

Mcintoshing…