Conceptele de securitate și useri în Mac OS 9 sunt cam la fel cu ce era în Windows 95. Adică securitate ~0. Userii multipli sunt utili numai dacă vrei ca fiecare să aibe Desktop-ul său. Oricum, fișierele unui user sunt vizibile și accesibile pentru oricine.
EDIT: Na, că am deschis iBook-ul cu OS 9 și mi-am reîmprospătat memoria. Deci:
- Dacă faci enable la Multiple Users, îi găsești în folderul Users. Fiecare cu Desktop, Preferences și alte chestii acolo.
- “Owner-ul” (echivalentul administratorului din ziua de astăzi) nu apare în Users. Cred că fișierele proprii stau prin System pe undeva.
- Există și useri “limitați” care nu pot vedea fișierele celorlalți. Decât dacă bootează cu un disc de sistem.
[ Modificat: 04 Februarie 2008 08:53 PM de Tudor ]
Pentru cei obișnuiți cu sistemele de operare actuale, pare curios faptul că în Mac OS 9 nu există conceptul de linie de comandă. Asta pentru că sistemul este construit de la zero în mod grafic. Nu există un “motor intern” peste care s-a pus o interfață grafică, ca la Windows, Linux sau Mac OS X.
Spun asta pentru că mă mâncau degetele să deschid o consolă și să ls-uiesc un pic pe acolo, ca să văd ce-i prin directoare
parca nu trebuie reinstalare
dar e demult decind nu am mai lucrat nativ pe os 9
totusi, cred ca te complici cu multiuser
tot va trebui sa cauti fisiere salvate pe oriunde pe disk
Multiple Users ăsta e configurabil ca să îi pot zice că: useru X are home-ul pe discul Y ?
Nu, nu poți face asta din configurările existente în Control Panels. Poate doar cu vreun alt program sau dacă descoperi și modifici preferințele sistemului.