Cu câteva săptămâni în urmă am instalat iStat menus. dar la câteva zile macBook pro a început să se tot încălzească. Poate este doar o coincidență. Am dezinstalat iStat, și este mai bine, nu se mai încălzește în câteva minute, asa cum făcea până acum.
Cine poate să-mi spună de ce totuși se încălzește procesoru ? Ce aplicații nu rulează bine și-l încălzesc ? Cum pot să-mi dau seama care este problema ?
Mulțumesc.
Config:
MBP 2.2Ghz, 2Gb memory, HD 120Gb, cumparat de 1 lună.
Si aplicatii care ruleaza bine face ca proc sa se incalzeasca.
Deschide activity monitor din aplications/utilities si vezi acolo ce app foloseste processorul mai mult ca sa iti dai seama deunde se trage.
Syslogd este daemonul care se ocupă de procesarea mesajelor care ajung în logurile sistemului. Ai ceva, un program, care scuipă mereu mesaje într-un log. Sau baza de date cu log-uri este coruptă, așa cum am pățit eu. Vezi în Console dacă găsești ceva mesaje care se repetă la greu.
uneori, doar rulând Safari, dacă deschid ceva video, gen youtube.com, după un timp destul de scurt, încep cooler-ele să facă zgomot..
Ce sunt cronscripturile - cum rulez și cum le folosesc ?
(așa e, nu sunt avansat, încă învăț să trăiesc în lumea mac-ului).
Am 2Gb RAM, spațiu liber - aicea e problemă, aprox 1-2Gb din 120.
ca se incalzeste cind deschizi filmulete nu-i mare bai, si al meu macbook face la fel - sare de la 50 la 60 grade instant. dar 1-2 gb liberi, din 120, e cam nasol. mai scoate si tu ceva de acolo, pina pe la 10-15 liberi macar…
Până acum, nu se încălzea. Am văzut documentare HD care ocupă mult spațiu, și care solicită resursele. Dar n-a fost nici o problemă. De la un timp anume, a început să vâjâie la filme obijnuite.
Este ceva ce nu știu eu cum să repar. Trebuie că este ceva - ori de la un progrămel instalat, ori încă am ceva instalat ce nu e UB… ceva este.
IMEDIAT goleste 10 GB de hard! Necesarul pt OS X, 10% din hard!
Apoi da jos de pe net OnyX si ruleaza Maintenance sau, si mai bine, Automatic, fara sa bifezi Spotlight!
Apoi da jos de pe net OnyX si ruleaza Maintenance sau, si mai bine, Automatic, fara sa bifezi Spotlight!
N-ar fi frumos să scrie careva un articol pentru Wiki despre Onyx? Că uite, eu ca începător, nu prea ştiu ce să bifez pe-acolo şi ce să las nebifat (bine, la Automation pare simplu).
N-ar fi frumos să scrie careva un articol pentru Wiki despre Onyx? Că uite, eu ca începător, nu prea ştiu ce să bifez pe-acolo şi ce să las nebifat (bine, la Automation pare simplu).
Pînă la Onyx, eu ți-aș recomanda MainMenu sau Maintenance (vezi că-s două, una e aplicație, alta o suită de Apple scripts, pot fi ambele sau una dintre ele, aplicația în principiu). Mie MainMenu mi se pare simplu, clar și absolut OK pt treburi uzuale și de rutină, gen clear cache (de orice fel) sau optimizări de rutină.
Pînă la Onyx, eu ți-aș recomanda MainMenu sau Maintenance (vezi că-s două, una e aplicație, alta o suită de Apple scripts, pot fi ambele sau una dintre ele, aplicația în principiu). Mie MainMenu mi se pare simplu, clar și absolut OK pt treburi uzuale și de rutină, gen clear cache (de orice fel) sau optimizări de rutină.
Mda, și eu voiam MainMenu, dar… e compatibil cu 10.5? Că pe Version Tracker se specifică faptul că e compatibil cu 10.4.9 doar.