1 din 2
1
De ce se incalzeste ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Valcea
Macuser din: 05.12.06

Cu câteva săptămâni în urmă am instalat iStat menus. dar la câteva zile macBook pro a început să se tot încălzească. Poate este doar o coincidență. Am dezinstalat iStat, și este mai bine, nu se mai încălzește în câteva minute, asa cum făcea până acum.

Cine poate să-mi spună de ce totuși se încălzește procesoru ? Ce aplicații nu rulează bine și-l încălzesc ? Cum pot să-mi dau seama care este problema ?

Mulțumesc.

Config:
MBP 2.2Ghz, 2Gb memory, HD 120Gb, cumparat de 1 lună.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

Si aplicatii care ruleaza bine face ca proc sa se incalzeasca.
Deschide activity monitor din aplications/utilities si vezi acolo ce app foloseste processorul mai mult ca sa iti dai seama deunde se trage.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

process name: syslogd
user: root
% CPU: 99 - 100
#Threads: 4
Real memory: 366 Mb

ce-i asta - syslogd ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Syslogd este daemonul care se ocupă de procesarea mesajelor care ajung în logurile sistemului. Ai ceva, un program, care scuipă mereu mesaje într-un log. Sau baza de date cu log-uri este coruptă, așa cum am pățit eu. Vezi în Console dacă găsești ceva mesaje care se repetă la greu.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
Gregory - 05 Februarie 2008 09:31 PM

process name: syslogd
user: root
% CPU: 99 - 100
#Threads: 4
Real memory: 366 Mb

ce-i asta - syslogd ?

prietenul meu, nea google, mi-a zis:
http://www.bergstrand.org/brian/apps/syslogd/

bineinteles ca mai are multe de spus.

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Multumesc Tudor, si haris.

Văd ca s-a stabilizat. Dar tot nu sunt împăcat. Cum aș deschide mai multe aplicații, cum încep cooler-ele..

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ce aplicatii? Sint UB sau PPC? Cit RAM ai? Cit spatiu liber pe hard? Ai reparat permisiunile? Ai rulat cronscripturile?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

uneori, doar rulând Safari, dacă deschid ceva video, gen youtube.com, după un timp destul de scurt, încep cooler-ele să facă zgomot..

Ce sunt cronscripturile - cum rulez și cum le folosesc ?
(așa e, nu sunt avansat, încă învăț să trăiesc în lumea mac-ului).

Am 2Gb RAM, spațiu liber - aicea e problemă, aprox 1-2Gb din 120.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 09.09.07
Gregory - 06 Februarie 2008 03:26 AM

uneori, doar rulând Safari, dacă deschid ceva video, gen youtube.com, după un timp destul de scurt, încep cooler-ele să facă zgomot..

Ce sunt cronscripturile - cum rulez și cum le folosesc ?
(așa e, nu sunt avansat, încă învăț să trăiesc în lumea mac-ului).

Am 2Gb RAM, spațiu liber - aicea e problemă, aprox 1-2Gb din 120.

ca se incalzeste cind deschizi filmulete nu-i mare bai, si al meu macbook face la fel - sare de la 50 la 60 grade instant. dar 1-2 gb liberi, din 120, e cam nasol. mai scoate si tu ceva de acolo, pina pe la 10-15 liberi macar…

Semnătură 

save a tree. eat a beaver!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Până acum, nu se încălzea. Am văzut documentare HD care ocupă mult spațiu, și care solicită resursele. Dar n-a fost nici o problemă. De la un timp anume, a început să vâjâie la filme obijnuite.

Este ceva ce nu știu eu cum să repar. Trebuie că este ceva - ori de la un progrămel instalat, ori încă am ceva instalat ce nu e UB… ceva este.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

IMEDIAT goleste 10 GB de hard! Necesarul pt OS X, 10% din hard!
Apoi da jos de pe net OnyX si ruleaza Maintenance sau, si mai bine, Automatic, fara sa bifezi Spotlight!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Au fost reparate niste permisiuni, hardul are 15giga liberi, si vad ca acum e bine.
Daka vor mai fi probleme, scriu aici.

Multumesc celor care mi-au raspuns.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
iaru - 06 Februarie 2008 04:03 AM

Apoi da jos de pe net OnyX si ruleaza Maintenance sau, si mai bine, Automatic, fara sa bifezi Spotlight!

N-ar fi frumos să scrie careva un articol pentru Wiki despre Onyx? Că uite, eu ca începător, nu prea ştiu ce să bifez pe-acolo şi ce să las nebifat (bine, la Automation pare simplu).

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

http://www.ragingmenace.com/software/menumeters/
Cu MenuMeters ai sub ochi tot timpul încărcarea cpu-urilor in meniu și despistezi când rulează vre-un “mâncător”

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CANARIS - 08 Februarie 2008 09:29 PM
iaru - 06 Februarie 2008 04:03 AM

N-ar fi frumos să scrie careva un articol pentru Wiki despre Onyx? Că uite, eu ca începător, nu prea ştiu ce să bifez pe-acolo şi ce să las nebifat (bine, la Automation pare simplu).

Pînă la Onyx, eu ți-aș recomanda MainMenu sau Maintenance (vezi că-s două, una e aplicație, alta o suită de Apple scripts, pot fi ambele sau una dintre ele, aplicația în principiu). Mie MainMenu mi se pare simplu, clar și absolut OK pt treburi uzuale și de rutină, gen clear cache (de orice fel) sau optimizări de rutină.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
Cattus Thraex - 09 Februarie 2008 01:49 AM

Pînă la Onyx, eu ți-aș recomanda MainMenu sau Maintenance (vezi că-s două, una e aplicație, alta o suită de Apple scripts, pot fi ambele sau una dintre ele, aplicația în principiu). Mie MainMenu mi se pare simplu, clar și absolut OK pt treburi uzuale și de rutină, gen clear cache (de orice fel) sau optimizări de rutină.

Mda, și eu voiam MainMenu, dar… e compatibil cu 10.5? Că pe Version Tracker se specifică faptul că e compatibil cu 10.4.9 doar.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

1 din 2
1