Downgrade si upgrade baseband
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07

Acest tutorial va arata cum sa downgradati sau upgradati basebandul, fara a downgrada sau upgrada si firmware-ul.

Pentru inceput, downloadati arhivele

1. http://rapyd$hare.com/files/89698347/BBFiles.rar.html
Aceasta contine cate un director unde veti extrage fiserele baseband .eep si .fls necesare

2. http://rapyd$hare.com/files/89700502/BBRun.rar.html
Aceasta contine fisierele ieraser, bbupdater si secpackurile de la 1.0.2 la 1.1.2

Exemplul 1. Pentru upgrade modem de la 04.01.13_G la 04.02.13_G fara a upgrada firmware. Alegeti fisierele:
  iEraser
  BBUpdater
  Secpack040113
  ICE04.02.13_G.fls
  ICE04.02.13_G.eep
Exemplul 2. Pentru downgrade modem de la 04.03.13_G (BL3.9) la 04.01.13_G, alegeti fisierele:
  iEraser
  BBUpdater
  Secpack040313
  ICE04.01.13_G.fls
  ICE04.01.13_G.eep

Dupa ce ati stabilit metoda de downgrade sau upgrade, efectuati urmatorii pasi:
- lansati Terminal;
- tastati launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
- tastati cd /usr/bin
- stergeti basebandul tastand ieraser
- efectuati reflash cu noul firmware, utilizand bbupdater. Tastati bbupdater -f firmware.fls -e firmware.eep, unde firmware.fls este numele fisierului .fls si firmware.eep este numele fisierului .eep din basebandul destinatie ales initial.
- rebootati iPhone

Note.
1. In rapyd$hare inlocuiti pyd cu pid si $ cu s smile
2. Parola pentru arhive este geohotz
3. Tutorialul se aplica numai pentru bootloader 3.9. Daca aveti 1.1.2 OTB, puteti efectua metoda de testpoint hardware downgrade pentru bootloader de la 4.6 la 3.9. Daca aveti 1.1.3 OTB, ghinion…. trebuie sa asteptati pana apare secpack 1.1.4.

[ Modificat: 07 Februarie 2008 04:21 AM de CosminB ]
 Semnătură 

Concluzia reprezinta momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: New Zealand
Macuser din: 29.12.06

Sau adaugati in installer ca sursa: i.unlock.no si exista acolo o aplicatie: Baseband downgrader pe care trebuie doar sa apesi. Testata de mine si de inca cativa de aici.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07

Asa este. Numai ca fac o singura operatie: DOWNGRADE. Si catre un singur baseband destinatie: 04.01.13.

De exemplu, unlock-ul pt. baseband 1.1.3 se poate face prin doua metode:
- anySIM 1.1.3
- clona de IPSF a lui Geohot.
Dar, pt. asta iti trebuie update la baseband 1.1.3, care nu se face IMPLICIT prin jailbreak-urile 1.1.3 de tip soft-update existente.

Desigur, in spiritul lui llxx smile, exista pt. acest exemplu un softulet in installer, daca adaugati sursa: installer.iClarified.com (Baseband updater 04.03.13_G)

Insa cei care fac tot soiul de operatiuni cu iPhoanele, au nevoie de procedura manuala, descrisa mai sus.

Eu unul prefer sa tastez eu, am mai mult control pe ceea ce se intampla

Semnătură 

Concluzia reprezinta momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: New Zealand
Macuser din: 29.12.06

Corect, m-am grabit fara sa citesc complet si am crezut ca e vorba doar de downgrade.
Avand in vedere ca sunt admin. de unix si eu butonez in terminal dar in unele cazuri automatizarile facute bine pot evita eroarea umana.

Oricum, in cazuri de-astea sa aveti intotdeauna term-vt100 instalat deoarece e bine de avut la indemana daca pica wi-fi-ul sau se intampla ceva cu sshd-ul.