2 din 2
2
Linus Torvalds despre MacOS X
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

u stiu daca cineva a sesizat faptul ca in viziunea lui Linus Torvald, un OS trebuie sa fie aproape invizibil (oare chiar e posibil?), in contrast cu “sorcova” de “programele” ( al meu stie: poze, filme, muzici, din prima   ) omniprezente in X si Vista.

Păi… asta e şi viziunea Apple :D, nu confunda sistemul de operare cu gârla de programe de pe lângă el. Dacă dezbraci OS X de Aqua, o serie întreagă de programe şi de framework-ul pentru drivere îți iese fix Darwin, care, dacă n-ai şti, ai zice că e un Unix.

Altfel, hai să fim serioşi—poze, filme şi muzici ştie din prima orice distribuție Linux normală la cap.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05
donkey - 08 Februarie 2008 07:20 PM

Păi… asta e şi viziunea Apple :D, nu confunda sistemul de operare cu gârla de programe de pe lângă el. Dacă dezbraci OS X de Aqua….

Nu confund, (function VS look) dar ce am admirat intotdeauna la OS X a fost SIMPLITATEA, si senzatia ca nu te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta pe dupa cap. Sigur ca ai dreptate, framework-urile (naked) sunt similare din multe puncte de vedere. Ceea ce am vrut eu sa subliniez, e ca cele doua mari si ajunse la maturitate OS-uri sunt cum ar spune un clasic “BOX POPULI ,BOX DEI” driven…in contrast cu Linux si derivatele sale…

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Nu confund, (function VS look) dar ce am admirat intotdeauna la OS X a fost SIMPLITATEA, si senzatia ca nu te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta pe dupa cap. Sigur ca ai dreptate, framework-urile (naked) sunt similare din multe puncte de vedere.

Nu e vorba de function vs. look. Ideea cum că sistemul de operare ar trebui să fie invizibil e încă şi mai evidentă în cazul OS X (care e bazat pe Mach, iar Mach e un microkernel)—şi ceva mai puțin clară în cazul Linux, care e icoana kernelurilor monolitice. Framework-urile nu seamănă nici dacă dai cu dalta.

Nimic de zis însă, OS X este cu siguranță un sistem mai matur decât Linux, şi asta pentru că OS X e unul singur, în vreme ce distribuții Linux sunt cu sutele. Ideea de a putea personaliza fiecare aspect al sistemului de operare are dezavantajele ei, indiferent cât ar fi pe gustul meu (de exemplu). Ubuntu este pe o cale bună din punctul ăsta de vedere.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

“How many times da I have to tell ya…the right tool for the right job!”
—Scotty, Star Trek V: The Final Frontier

Lucrez pe un Mac dar nu aș da banii pe un XServe cu licentă de OSX Server doar pentru un server de web. De banii ăia fac mai unul mai performant cu linux pe el. De asemenea, și windows-ul are utilizările lui unde este mai bun decât alternativele. La jocuri de exemplu ... și la alte chestii pe care nu le știu eu dar precis sunt acolo.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

2 din 2
2