Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

 ·  Albu ca Zapadu

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Ce e firmware update

Din când în când, vezi pe site-ul Apple sau pe versiontracker.com etc. ceva de gen „EFI firmware update”. Asemenea firmware update apar periodic de ani de zile. În esență, ele trebuie făcute imediat ce apar, oferind – în general – spor de siguranță și de funcționalitate. Trebuie reținut că firmware update nu scrie pe disc, așadar pe sistem, ci pe chip-ul/controller-ul unui component hardware. Ca atare, un firmware update SE FACE O SINGURĂ DATĂ și gata. De asemenea, odată pornit, FIRMWARE UPDATE NU TREBUIE OPRIT. Dacă, doamne ferește, s‑a oprit curentul când faci un firmware update, poate fi belea mare. Recent, Apple a pus pe site-ul său și un firmware reversioner, în caz că procesul eșuează.
E mai bine însă să nu ai nevoie de așa ceva, pornește cu gîndul că trebuie dus la capăt. Dacă ai portabil, bateria să fie cît mai plină. Dacă e desktop și nu ai UPS, te rogi la D-zeu să nu se oprească electricitatea.
CITEȘTE ATENT cum se face un firmware update, fiecare are instrucțiuni, e bine să le faci un print și să le ai în față. Reține că un firmware update se face ALTFEL decât un update de sistem sau decât o instalare uzuală.
Un firmware update este detectat de Software Update, nu însă și generațiile mai vechi, publicate pentru modelele mai vechi de mac-uri. Ca să fii sigur că ai/nu ai nevoie de firmware update, descarcă Mactracker, ai acolo toate modelele de mac‑uri, de la început până azi, și vezi dacă ai nevoie de vreun firmware update. Reține că modelele mai vechi de mac-uri, pentru care s-a publicat un firmware update pe vremea lui MAC OS 7-8-9, are nevoie de acel sistem pentru a fi instalat! E de presupus că, după atâția ani, s‑a făcut acel firmware update. Practica arată însă că mai sunt mac-uri fără asemenea aduceri la zi, ce trebuia făcute la vremea lor. Niciodată nu e prea târziu.