Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Incepator-Open GL

OpenGL este un API care suporta instructiuni de procesare grafica, independent de platforma. Acesta este implementat la nivel de sistem de operare in OS X. Desigur, fiecare placa grafica este capabila sa proceseze instructiuni OpenGL la nivel hardware, in anumite limite de performanta. Daca te intereseaza fiecare placa ce chestii stie, ai aici un document explicativ destul de complet: http://developer.apple.com/graphicsimaging/opengl/capabilities/

A nu se confunda cu OpenCL, care este un standard prin care sistemul de operare poate transfera instructiuni de calcul catre GPU (chipset-ul grafic), pentru a beneficia de puterea acestuia. Pionierat de Apple si implementat pentru prima data in OS 10.6 Snow Leopard, OpenCL este utilizat de multe aplicatii native aparute recent, incluzand Adobe CS5.

Intrebare: Ce Mac sa-mi iau sa pot lucra cu CS5 pe el?

Dragos Salageanu raspunde: orice Mac produs in ultimii 3 ani va rula CS5 destul de Ok. Sigur ca un Mac Pro de 3000 de Euro va fi mult mai rapid decat un MacBook de 1000 de Euro, Apple face multe chestii misto dar nu poate suspenda legile fizicii. Daca puterea bruta e cea mai importanta pentru tine, atunci ar fi o idee fie sa-ti iei un sistem second-hand (un Macbook Pro de acum 2-3 ani, la aceiasi bani ca un Macbook, dar cu GPU de 2-3 ori mai rapid), fie un sistem desktop upgradabil (a se citi Mac Pro)