Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Tips and Tricks-Audio Video-Adaugare automata de coperti si versuri in iTunes

Category:Tips and Tricks -> Audio

Adăugarea automată a coperților și versurilor în iTunes

Nu știu dacă știați, dar există o metodă de a face asta “peste noapte” și fără prea multă bătaie de cap. Avem nevoie de următoarele:

1 Gimmesometune
2 Needle Drop

Se deschid cele două .dmg-uri și se instalează Gimmesometunes prin drag&drop;în Applications iar Needle Drop prin drag&drop;direct în icon-ul Installer din.dmg sau (mai bine) manual în: numeletău/library/iTunes/Scripts. (dacă nu există folder-ul Scripts, se creează manual)
Acestea fiind rezolvate, se trece la treaba propriu zisă:

1. Se lansează Gimmesometune. Atenție, această aplicație nu are icon în dock, dar apare în menubar sub forma unei note muzicale. Se selectează Preferences/Artworks, Lyrics și se selectează “Fetch cover artwork from internet, when song has none” și “Fetch lyrics from internet, when song has none”, după care se închide Preferences (nu Gimmesometunes).

2. Se lansează iTunes după care se lansează scriptul Neddle Drop din meniu. Va apare o primă fereastră de dialog în care se va selecta cîte secunde va fi redată fiecare piesa și în care vom alege 15-20 sec. (pentru a-i lăsa timp aplicației Gimmesometune să-și facă treaba) și o a doua, în care s-ar specifica de unde să înceapă să redea piesa, care se lasă default 0.

3. Se lansează prima piesă. Gimmesometunes va căuta artwork și lyrics și dacă le va găsi le va adăuga automat.

Gimmesometunes s-ar putea folosi și separat doar că ar dura extrem de mult, așa că îl vom folosi împreună cu scriptul Needle Drop care va micșora durata de redare la 10-15 secunde.
iTunes se poate lăsa apoi deschis peste noapte să-și facă treaba. Chestia asta se poate face cu întreaga muzică sau cu fiecare playlist în parte, după gust.

Nota 1. Pentru cei cu iPhoane sau cei cărora le place opțiunea Cover Flow din iTunes, în Gimmesometunes/Preferences/Artwork,Lyrics, se poate bifa “Use own ‘No Cover’ Image” și se poate încărca acolo o imagine personalizată, caz în care dacă artwork-ul nu există/nu este găsit, va fi folosită acea imagine.
Nota 2. Dacă fereastra de Show Info pentru o piesă este deschisă, Needle Drop nu mai poate să țină cont de cele 15 secunde (sau cât a fost setat) și continuă play-ul la piesă pană când este inchisă Show Info.

Succes!

de: toma

Categories: