Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Tips and Tricks-Audio Video-Cum sa vedem TV in browsere

Pe lângă binecunoscuta aplicație pentru vizualizat fișiere video - VLC - cei de la Videolan.org mai fac și un plugin video pentru browsere, de care nu toată lumea știe. Pluginul se instalează separat, și poate fi găsit pe pagina asta (mai jos pe pagină).

Problema e că eu n-am văzut acest plugin în acțiune decât într-un singur caz, și anume pe situl i-tv.ro. În rest, e ca și cum nu l-aș fi instalat niciodată, pentru că toate fișierele video în browser se deschid tot cu QuickTime, indiferent că-s AVI, MOV sau MPG. Investigând problema, am aflat următoarele lucruri:
- By default, pluginul VLC pentru browsere este în așa fel compilat, încât foarte puține tipuri de fișiere îi sunt asociate lui. Mai exact, singurele “MIME types” suportate sunt application/ogg, application/x-ogg, application/x-vlc-plugin și video/x-google-vlc-plugin. Deci nici urmă de AVI, MPG sau altceva.
- Suportul pentru alte tipuri de fișiere poate fi introdus printr-o compilare customizată a pluginului.

Și atunci cum rezolvăm problema? Păi fiindcă nu ne pricepem la MIME types și compilări, luăm de-a gata:
1. Se presupune că deja ați instalat pluginul de la adresa de mai sus.
2. Se descarcă fișierul necesar, de aici > Soft, mai jos pe pagină. Rezultatul e un fișier numit “VLC Plugin.rsrc”
3. Se merge în /Library/Internet Plug-Ins. Acolo găsiți un bundle numit “VLC Plugin.plugin”. Clic dreapta, apoi Show Package Contents, mergeți în Contents/Resources și înlocuiți fișierul “VLC Plugin.rsrc” cu cel pe care l-ați dezipat.
4. Restartați browserele.

Pagină de test: stream-ul Realitatea TV care înainte nu vroia cu nici un chip să meargă în QuickTime, cu tot Flip4Mac-ul lui cu tot.

de: Tudor (adaptare: altero)