Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

 ·  NaspaNick
 ·  Xanthrax

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Tips and Tricks-Internet-Modem

Conectarea prin modem (dial-up) este posibilă doar în prezența unui modem, fie intern - pentru mai toate macurile mai vechi de Intel -, fie extern pentru macurile noi. Evident, numai dacă există și o linie telefonică disponibilă.

Ceea ce trebuie să știi e ca Romtelecom oferă un serviciu de dial-up ieftin și fără abonament. Conexiunea se realizează cu date disponibile pe situl lor (vezi și foto) iar tarifarea se face la minut (1,2 eurocenți pe minut ziua și 0,75 eurocenți de la 6 seara la 8 dimineața și în weekend și sărbători legale). Pentru a putea folosi serviciul, trebuie dezactivată restricționarea apelurilor cu suprataxă, prin telefon la 907ABCD, unde ABCD este PIN-ul pe care l-ai stabilit la Romtelecom. (Nu ai PIN, adică nu ai linia protejată? Foarte rau!)

Pentru a configura conexiunea, deschide Internet Connect și configurează tabul Modem ca în imagine sau ca în link. Parola este tot clicknet. Când termini, dă click pe Connect!
39695618d10814e76e07c02eb47310eb
Asteaptă câteva zeci de secunde și apoi happy surfing! Dacă ai sonorul deschis, vei auzi tot procesul de conectare în boxe. (Nostalgicii mIRC după 11 noaptea vor avea o surpriză placută!)
f239f6ea18069d68a841169a72d4d405
5195be0e7746530738fa38fcef08d6e8

Nu uita că un cablu de telefon simplu cu mufă de telefon ar trebui sa meargă bine, dar dacă nu e detectat un ton de apel e posibil ca modemul să accepte “curent” de la celelalte 2 fire din cele 4 din mufă. (pe iBook G3, iBook G4 și powerbook G4, firele active sunt cele din mijloc, roșu si verde). Mufa se numeste RJ11.

Dacă ai un cont de un alt furnizor de internet prin dial-up (oare mai există?), urmează aceiași pași de configurare dar pune datele ce-ți sunt furnizate.

Conexiunea prin dial-up poate folosi pentru backup atunci când conexiunea folosită uzual moare. Simplu si ieftin, fără bătăi de cap, aproape tot timpul din prima!