Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

 ·  enjoymac

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Tips and Tricks-Leopard pe mai putin de 867 MHz

Category:Tips and Tricks

Cum se pune Mac OS X 10.5 (Leopard) pe un Mac cu procesorul mai mic de 867 MHz

Pentru cei care vor sa instaleze Leopard dar nu au cerintele minime de sistem recomandate de Apple.
Exista o metoda de a instala pe PPC mai mici de 867MHz dupa cum urmeaza; experienta nu o pot numi teribila, este de fapt foarte frumoasa si usoara. Nu trebuie sa modifici installerul deloc (in cazul in care unitatea ta optica citeste DVD DL). Urmeaza acesti pasi simpli:

1. Restarteaza Macul si intra in Open Frirmware acest lucru se realizeaza prin apasarea tastelor cmd (Măr)+option(Alt)+o+f
2. Odata intrat in Open Firmware scrie urmatoarele; ai grija, comenzile sunt sensibile la maJusCule. La sfarsitul fiecarei comenzi apasa enter. Ar trebui sa primesti un raspuns genul [ok] dupa fiecare comanda. In randul al doilea ai grija sa lasi spatiu intre ”  dintre encode-int si clock-frequency este foarte important, trebuie scris exact ca in exemplu. Dupa ce ai introdus aceste comenzi cu succes trebuie sa restartezi macul. Ultima comanda va continua sesiunea de boot apasa tasta C pentru a boota de pe CD/DVD. Aceste setari se vor reseta dupa instalarea Mac OS X.

Ex:

dev /cpus/PowerPC,[email protected]
d# 867000000 encode-int ” clock-frequency” property

mac-boot

Sper sa-i ajute pe cei care vor sa instaleze OS X pe PPC cu configuratia mai mica ca cea a cerintelor minime. Trebuie totusi sa recomand celor care vor sa instaleze pe PPC cu un procesor mai mic de 700MHz sa aibe cel putin 1GB Ram.

de: Adrian Farcasanu

Categories: