Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Tips and Tricks-Spotlight

Învață Spotlight să caute!


OSX Tiger dispune de un motor de căutare foarte bun: Spotlight. Acesta poate fi particularizat în funcție de nevoile pe care le aveți. Cum se face asta?
Deschideți System Preferences și de acolo Spotlight. Veți vedea o fereastră asemănătoare celei de mai jos.

Imagine:spotlight-1.png

Precum vedeți, toate cele 14 categorii sunt bifate și au număr de ordine. Numărul de ordine indică prioritatea în care se face căutarea. Pentru exemplul din poză, căutarea se va face mai întâi în Appllications, apoi în System Preferences, Documents, Folders etc.
Dacă doriți să schimbați prioritățile, trageți cu mausul categoria dorită. Cu cât e mai mic numărul de ordine, cu atât căutarea în respectiv se face mai repede.
În exemplul 2 se poate vedea cum categoria Documents e trasă pentru a fi plasată pe primul loc. Spotlight va căuta astfel prima dată în dosarul Documents.

Imagine:spotlight-2.png

Pentru a împiedica Spotlight să caute o anumită categorie de documente, o puteți deselecta. Spotlight pune la dispoziție și o categorie “Privacy”, unde puteți alege ce dosare vor fi “invizibile” pentru Spotlight. “Invizibile”, adică nu va căuta deloc în ele. E o măsură primară de securitate, mai ales dacă pe calculatorul dumneavoastră au acces mai multe persoane.
Pentru a adăuga un dosar, puteți da clic pe semnul + din stânga jos sau puteți să-l trageți cu mausul în listă.
Țineți minte! Odată prezent în listă, Spotlight nu va mai căuta în dosarul respectiv.

Imagine:spotlight-3.png

de: akbar