Navigation

 ·   Wiki Home
 ·   Wiki Help
 ·   Categories
 ·   Title List
 ·   Uncategorized Pages
 ·   Random Page
 ·   File Upload
 ·   Uploaded Files
 ·   Recent Changes
 ·   RSS
 ·   Atom
 ·   What Links Here

Active Members:

Search:

 

Create or Find Page:

 

View Tips and Tricks-iCal:-Scoate-toate-alarmele-dintr-un-calendar

Cu totii am luat de pe net un .ics si l-am importat in iCal. Cu cursele de Formula 1, cu calendarul ortodox, poti gasi cam tot ce vrei pe net.
Si daca am fost cat de cat grijulii cu timpul si nervii nostrii, la import am bifat optiunea sa ignore toate alarmele. Si astfel, Mac-ul nu a mai sunat la miezul noptii ca maine e slujba la biserica la ora 7 am.
Imagine:Screen shot 2010-04-11 at 09.47.28.png
Toate bune si frumoase, dar avem si iPhone/iPod Touch. Si calendarele sincronizate, in mod miraculos dar enervant sincronizeaza toate alarmele; si nu exista nici o optiune de a opri alarmele pentru un calendar.

Metoda descrisa aici scoate dintr-un foc toate alermele dintr-un calendar. Aveti nevoie de MobileMe, chiar si in versiunea trial.

Inainte de a incepe sa va jucati cu calendarele, faceti un backup! Mergeti in iCal la File/ Export…/ iCal archive… si salvati un backup cu toate calendarele. Alternativ, puteti salva doar un calendar selectandu-l si apoi File/ Export…/ Export…
Imagine:Screen shot 2010-04-11 at 09.51.02.png
Pasul 1: Publicati pe MobileMe calendarul pentru care vreti sa scoateti alarmele. Meniul Calendar/ Publish… . Nu are importanta daca ii spuneti sa nu publice si alarmele, iCal e cretin si va urca toate informatiile. Fiti doar atenti ca sa fie debifata casuta Publish changes automatically
Imagine:Screen shot 2010-04-11 at 09.54.38.png
Pasul 2: Notati adresa de tip webcal://ical.me.com/nume.user/nume_calendar.ics
Pasul 3: Subscrieti la calendarul nou publicat. Calder/ Subscribe… La subscriere, remove all alarms, dar puteti scoate si Attachments si To Dos, daca vreti. Autorefresh trebuie sa fie pus pe No.
Imagine:Screen shot 2010-04-11 at 10.16.05.png
Pasul 4: Verificati ca totul e in ordine si apoi stergeti calendarul vechi. Noul calendar va fi pus in sectiunea Subscriptions si va fi sincronizat cu iPhone prin MobileMe. FARA ALARME.

Q&A
Q1: Calendarul e doar pe net?
A1: Nu, calendarul e fizic pe Mac-ul tau. E inclus in backup, poti sa-l salvezi ca ics.

Q2: In calendarele subcrise nu pot face modificari, cum schimb un eveniment?
A2: E adevarat, nu mai poti face modificari in calendar. O varianta ar fi sa salvezi .ics-ul, sa-l importi ca un calendar obisnuit si sa faci acolo modificarile, dar trebuie sa fii atent pentru ca alarmele vor fi incluse. Cum ziceam, iCal e cretin si salveaza alarmele tot timpul. Eventual, puteti modifica si apoi relua procesul de la pasul 1.
Metoda descrisa e pentru calendare la care nu vrem sa adaugam sau sa modificam evenimente. Eu am folosit metoda pentru calendare de tip holidays, calendar ortodox, evenimente sportive.

Q3: Calendarele vechi cu alarme au ramas pe iPhone si nu le pot sterge! Cum scap de ele?
A3: Asta e alta poveste! Nu e asa de complicat… Scoti sincronizarea cu MobileMe, faci un calendar nou “iCal si Apple sunt cretini” il pui ca singurul calendar sa se sincronizeze cu iPhone in iTunes, faci un sync, si apoi reactivezi sincronizarea cu MobileMe.

Q4: Dar ce fac daca…
A4: Hei, hei! Mai scrie si tu ca de asta e WIKI!