1 din 3
1
iWeb..
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Salutare.

Nu stiu daca s-a mai discutat - daca da, va rog indrumati-ma spre topicul corespunzator, so here goes :

Stie cineva cum si mai ales UNDE isi salveaza iWeb (1.1.2) site-urile din..interiorul programului ? Caz concret : am un MacBook, pe care am iWeb 1.1.2 si care este plin de site-uri terminate, precum si doua ne-terminate. As dori sa mut toate aceste date (site-urile terminate si ne-terminate) pe un alt laptop, tot cu iWeb (nu stiu daca tot 1.1.2, se poate sa fie cel nou, parte din iLife ‘08..). Intrebarea intrebatoare e: am cum ? cum se procedeaza? Si daca da, se pupa datele din 1.1.2 cu cele din 2.0 sau cat e asta nou ?

PS : Sa nu-mi ziceti cat de prost, redus, primitiv si..nepotrivit este iWeb pt. creere de website-uri. Inteleg ca este un programel bundled, dar are atatea lipsuri..
PS2 : Si la voi va rupe MacBook-ul ? Eu am Intel CD 2.0 / 1Gb cu vreo 10 site-uri si mi se misca foarte greu cand il deschid/lucrez/salvez in el. NU mai zic ca imi papa din spatiu..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Numeletău/Library/Application Support/iWeb.  Nu știu sigur dacă se “pupă”, dar nu văd cum nu s-ar pupa. Eu am un MacMini PPC 1.25 1G Ram și mere bine iWeb

PS În ceea ce privește crash-urile, ia încearcă să-i ștergi .plist-ul. Mergi în numeletău/library/preferences și caută com.apple.iWeb.plist. Vezi să fie iWeb închis, și mută acel fișier pe Desktop. Nu-ți fă probleme, iWeb va face altul la următarea lansare, dar o să pierzi setările și va trebui să le refaci. Lansează iWeb și dacă nu-ți mai rupe computerul poți șterge acel fișier pe care l-ai mutat.

[ Modificat: 14 Februarie 2008 05:53 AM de toma ]
 Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mersi de raspuns!  Cu compatibilitatea banuiesc ca incerc si vad.. anunt aici daca se pupa.

PS1&2;: Da, dar tu ai placa video dedicata, corect ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vezi că am editat postul după răspunsul tău. Apropo, un Repair Permission i-ai dat?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Edit pentru double post. E de la ei smile

Ia uită-te și colea

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Perm. sunt reparate la zi. Incerc cu .plistul, dar banuiesc ca nu e de la asta (nu face crash), ci de la incarcarea excesiva a programului - am cam 10 site-uri complicate, cu multe pagini, poze etc. si la GMA-ul integrat nu prea ai ce-i face.

Cu compatibilitatea/salvarea datelor revin in cateva zile cu un raspuns.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
Alex Andreescu - 14 Februarie 2008 06:06 AM

Cu compatibilitatea/salvarea datelor revin in cateva zile cu un raspuns.

Nu-ți fă nicio problemă în legătură cu compatibilitatea datelor la transfer.
Lucrează fără nici un fel de rețineri în continuare.
Și acum să te ajut un pic la modul concret.

1. Să spunem că ai 10 Site-uri în iWeb, denumite cu , Site1, Site2, ....Site10.
2. Ok! acum să spunem că vrei să le pui pe alt Mac tot în iWeb.app, pentru a contnua munca.
3. Pasul cel mai important este să mergi în, îți dau calea exactă: Finder/Home/Library/Application Support/iWeb acolo vei găsi un singur fișier iWeb Domain denumit astfel: Domain.sites2
4. Fișierului din Finder/Home/Library/Application Support/iWeb adică Domain.sites2 îi faci o copie și o pui acolo unde crezi că o găseși mai repede și este în siguranță, să spunem încazul nostru pe Desktop.
5. Dacă vrei să transferi toate Site-urile de la 1 la 10 deodată, atunci e simplu, fișierul Domain.sites2 îl copiezi după care îl transferi în celălalt Mac al tău direct în locația asta: Finder/Home/Library/Application Support/iWeb.
5. Acum deshizi iWeb.app și te apuci de lucru pe noul tău Mac.

6. Când vei deshide iWeb.app vei observa că are nevoie de timp pentru a încărca toate Site-urile din fișierul Domain.sites2, cele de la 1 la 10.
7. Pentru aceasta te învăț un truc, după ce ai salvat pe Desktop o copie a fișierului Domain.sites2 deschizi iWeb.app.

8. Acum, că ai deschis iWeb.app după un timp de așteptare, ștergi 9 Site-uri, care le vrei tu, ideea e să rămână doar un Site în listă din iWeb.app.
9. Acum dai un SAVE, te duci în Finder/Home/Library/Application Support/iWeb îi redenumești fișierul Domain.sites2 cu, să spunem că ai ales să salvezi doar Site1, atunci ve redenumi astfel: 1Domain.sites2, aceasta reprezentând fișierul iWeb Domain pentru site-ul tău cu numele Site1.
10. ATENȚIE, când transferi fișierul 1Domain.sites2 pe celălalt Mac, punându-l direct în Finder/Home/Library/Application Support/iWeb trebuie să readuci numele în formă originală, adică va trebui să îl redenumești exact cum a fost el la început.
11. Astfel din fișierul 1Domain.sites2 va deveni fșierul Domain.sites2, dacă nu îl vei redenumi nu va fi acceptat de către iWeb.app, și în cazul în care deschizi iWeb.app înainte de a modifica numele fișierului, iWeb.app va crea automat un fișier Domain.sites2 în locația Finder/Home/Library/Application Support/iWeb. Atfel vei avea două fișiere iWeb Domain în Finder/Home/Library/Application Support/iWeb, unul 1Domain.site2 iar altul Domain.sites2. Deci mare ATENȚIE!

12. Pentru a transfera Site2 pe noul tău Mac, ștergi fișierul iWeb Domain din Finder/Home/Library/Application Support/iWeb și pui acolo fișierul iWeb Domain care conține toate celel 10 Site-uri al tale, care l-ai salvat , pe Desktop parcă spuneam în cazul nostru. Ai grija ca el sa fie astfel Domain.sites2, ca să poată fiacceptat de către iWeb.app.
13. Acum reiei pași 8. 9. 10. și 11, până când ai transferat toate site-urile tale, de la 1 la 10, pe noul tău Mac.

14. Aceasta fiind o condiție și în cazul în care vrei să publici într-un folder site-ul tău, fiecare site separat. Astfel, câștigi timp pentru alte lucruri mult mai importante din viața omului.
15. Deci trucul astă te ajută ca să câștigi a) timp, b) să se încarce mai repede iWeb.app, fiindcă nu are toate site-urile din listă de încărcat, c) să publice mai repede un site online sau într-un folder,din nou, are de publicat doar un site, nu 10.

Timpul costă, ce costă decizi tu.

Sper să îți fie de ajutor timpul pe care l-am acordat aici.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multumesc mult de raspuns. Am notat si (sper eu) retinut tot. Deci nu mi se parea mie ca iWeb se ingreuneaza mult cand ai 10 Site-uri..

Si ca un truc si de-al meu: sa zicem ca avem 10 Site-uri si noi lucram cu cel de-al..zecelea, numit ‘Z’. Cum iWeb este foarte destept si publica all to folder, adica toate site-urile, am gasit o solutie pt. a publica doar site-ul dorit. Poate e o solutie mai eleganta pentru asta, dar eu nu am gasit-o. Deci, redenumim site-ul ‘Z’ in ‘A’. fapt ce va determina iWeb sa o puna prima in lista de site-uri. Apoi se da Publish to Folder, se asteapta sa termine cu Site-ul ‘A’ (se citeste ce publica), iar apoi se da ‘Command-.’ adica Mar-punct, adica abort. iWeb va mai sta putin, dar va aborta publicarea celorlalte 9 site-uri.

Sper sa ajute si lucrul acesta pe cineva.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, este corect și ce spui tu, doar că nu știu dacă un începător s-ar da la o astfel de aplicație.
El ar trebui să urmărească atent decursul publicării de către iWeb.app și să știe când să dea ABORD.
Ceea ce este un pic c-am periculos petnu noul MacUser, nu se va încrede.
De altfel iWeb.app când publică acele 10 site-uri, să spunem pe Desktop, el face pentru fiecare site un folder separat, dar face doar un singur fișier index.html pentru toate, ceea ce mi se pare un pic c-am ne la locul lui.
De aceea e bine să ai fiecare site separat, cu fișierul său iWeb Domain, cel puțin așa e mai elegant pentru mine.

Ajută cu siguranță trucul tău.
A! și încă ceva, iWeb.app nu este deștept ci doar inteligent, deocamdată.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mare dreptate ai, ‘iWeb.app nu este deștept ci doar inteligent, deocamdată.’ Eu as fi zis-o altfel, dar tu ai zis-o elegant.

Am reusit operatia cu succes pe de MacBook pe un Pmac, cu aceeasi versiune de iWeb. Peste cateva zile voi incerca transferul pe iWeb asta nou, parte a iLife ‘08. Crezi ca vor fi ceva incompatibilitati/probleme ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deloc, nu vor fi nici un fel de incompatibilități sau probleme.
După cum ti-am mai spus , fi fără griji.
Spor la trabă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 15.08.06

Pun tot aici ca sa nu mai deschid alt thread tot cu iWeb.

Mi-am schimbat computerul (cu alt mac, evident). Reinstalat iLife (iWeb 1.1.2). Conform instructiunilor din help si de pe forum am incercat sa mut fisierul domain. Supriza. Mutat pe noul comp fisierul imi arata niste situri vechi, sterse acum o luna. Situl nou, dupa care imi frige buza, disparut!

Fugit la macul vechi, deschis din nou iWeb, totul ok. Am zis ca sunt tampit si am facut mutarea din nou. La fel! Fugit iar la macul vechi si, dezastru, situl nou a disparut si de acolo.

Ce fac? Smulg parul? Exista solutii? Am situl in format html (published). Exista vreo metoda de import in iWeb?

Stiu ca IWeb sucks. E un situlet facut in juma de ora cu iWeb si nu am chef de mari modificari acum.

sorry, vina mea, mers la fisierul domain gresit! rezolvat

[ Modificat: 18 Februarie 2008 11:18 PM de arcromania ]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai schimbat si userul alrfel decit pe vechiul computer?

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 15.08.06

Multam, pai asta era baiul, ca nu am copiat domain din /user/library/.... ci din radacina/library/... care cumva tine minte siturile sterse. oricum e bine de stiut si asta, ca Iweb nu te intreaba nimic cand stergi. Daca iti tremura un pic mana… s-a dus.

Oricum rezolvat, mutat, merge, happy end fericit! Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Eugen M. - 16 Februarie 2008 05:58 AM

Deloc, nu vor fi nici un fel de incompatibilități sau probleme.
După cum ti-am mai spus , fi fără griji.
Spor la trabă.

Asa e, si chiar mai bine! De ex. eu aveam un fisier domain.sites de 220MB pe iWeb vechi, iar acum pe cel nou (parte din iLife ‘08), mi-a..updatat fisierul si mi l-a dus la 170MB parca. Toate site-urile au ramas la locul lor, deci e un alt algoritm de compresie. Acum asta ridica alta intrebare (a’ la Outlook)  : Nu cumva daca acest fisier ajunge la o marime..oarecare (sa zicem 2Gb sau mai mult), se corupe ? Din cate stiu metoda asta cu tinutul bazei da date intr-un singur fisier este foarte problematica. Desigur, nici iWeb nu este un program PRO..

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Valcea
Macuser din: 05.12.06

Problema PUBLISH -

cand am folosit iWeb pe Tiger (nu stiu ce versiune era), pentru Publish to folder (ca apoi de aici sa-l iau si sa-l urc pe server), avand mai multe site-uri in iWeb, peste 10 site-uri, dupa ce terminam pe cel care-l aveam in lucru, ca sa-l public faceam asa:
1. delete site cu site - celelalte, care nu vroiam sa-mi apara in index
2. publish to folder -
3. undo - undo - undo etc.. pana recuperam din nou toate celelalte site-uri create anterior, dar care nu vroiam sa apara la gramada cu site-ul nou creat.
4. SAVE. (se salvau toate). iar pentru publish totdeauna am folosit smecheria asta, ca sa-mi apara doar site-ul dorit in publish.

Si, deci, aveam toate site-uri create (vreodata) salvate in iWeb.

PROBLEMA grava (!) :
in Leopard, in iWeb 2.0, daca mai fac smecheria asta (pentru publicare), cand dau delete la site-uri existente/create deja, ca sa-mi ramana doar site-ul pe care vreau sa-l publish, cand dau UNDO, UNDO, ca sa recupereze site-urile “sterse”, cand intru in paginile create, sunt goale - ALBE. Save - nu dau decat la sfarsit, nu dupa ce am dat DELETE (asa n-as mai recupera nimic). Dar cand dau “undo” site-urile pe care mi le readuce, sunt albe. pierde ce am creat !!!

Stiti cum se poate rezolva problema asta? De ce in iWeb 2.0, dupa delete, si undo, nu readuce ceea ce s-a lucrat ?

1 din 3
1