Acum, vad ca e ok, face corect UNDO (adica, aduce inapoi ceea ce am dat delete). si pot sa-i dau SAVE (sa salveze toate site-urile la care am lucrat.
Merge, e buna smecheria asta - pentru publicare e excelent (stergi site-urile pe care le mai ai in iWeb, dai publish, apoi undo, ca sa-ti vina inapoi site-urile create, si SAVE).
Concluzia: publici exact site-ul pe care vrei, si in final in iWeb iti raman toate site-urile.
Stiti cum se poate rezolva problema asta? De ce in iWeb 2.0, dupa delete, si undo, nu readuce ceea ce s-a lucrat ?
Faci exact cum îți sugerez și va fi bine, crede-mă.
Te duci pe calea asta, Finder/Home/Libray/Application Support/iWeb
Aici vei găsi fișierul sub format iWeb cu numele Domain.sites2.
Dai un copy/paste unde vrei tu pe HDD, să îl poți regăsi.
Te duci în iWeb, ștergi ce ai de șters.
După care dai Publish to folder.
Acum cauți fișieurul Domain.sites2, cel vechi, pe HDD, acolo unde l-a pus tu.
Selectezi, faci drag&drop;sau copy/paste în, calea Finder/Home/Libray/Application Support/iWeb.
Dai Replace.
Gata.
Asta fiind o altă alternativă.
[ Modificat: 01 Aprilie 2008 11:06 PM de Eugen M. ]
Si daca mai vrei si varianta mea (parca un pic mai simpla..) uite-te cateva posturi mai sus. Pe scurt, cu Command-. anulezi publicarea celorlalte site-uri (vezi ca le ia alfabetic, de sus in jos..)
Stie cineva cum pot face embedd de tag-uri pe un site facut in iWeb? Si are cineva experienta cu efectul de rollover al link-urilor in sensul ca: de ce se vede efectul bine mersi in Firefox si nu in Safari? In iWeb, inainte sa dau publish, daca trec cu mouse-ul peste link-ul care are activata functia de rollover imi arata cum va functiona, dar in produsul finit, folosind Safari, nu merge…
Sau poate trebuie sa pun intrebarea altfel: cum pot sa fac la site o optimizare cate de cat, astfel ca sa fie afisat bine in toate browser-ele?
Site-ul e http://www.totalcar.ro, va invit sa incercati cu efectul ala de rollover in Safari si Firefox… atasez si doua screen-uri cu zonele unde trebuie sa functioneze… teoretic, cel putin, ca… :p
... cum pot sa fac la site o optimizare cate de cat, astfel ca sa fie afisat bine in toate browser-ele?
La întrebările astea încă nu te pot ajuta.
szlaeyer - 14 Aprilie 2008 03:21 PM
Si are cineva experienta cu efectul de rollover al link-urilor in sensul ca: de ce se vede efectul bine mersi in Firefox si nu in Safari? In iWeb, inainte sa dau publish, daca trec cu mouse-ul peste link-ul care are activata functia de rollover imi arata cum va functiona, dar in produsul finit, folosind Safari, nu merge…
Din aceastră întrebare am înțeles, vă atunci când treci cu mouse-ul peste un cuvânt anume care are link el sa facă un fel de “blik”, adică se se evidențieze, să îți sară în ochi că e un link și că e activ. Astfel că pe această înțelegere e bazează răspunsul meu.
Ok.Acum hai să îți explic cum lucrează iWeb la acest efect.
1. Dacă acel cuvânt, MERELE, la care i-ai pus un link se află doar pe un singur rând iar când i-ai făcut un link i-ai selecta, să spunem doar primele 3 litere, MER. Astfel că, în final dacă vei da cu mouse-ul pe ultimele 3 litere ELE, linkil nu va “clipi” și nu va exista de altfel. Dar nu îți fă probleme despre asta, că de obicei iWeb alege la selectare tot cuvântul, automat, doar dăcă forțezi tu nota poți să selectezi altfel.
Ok, să mergem mai departe.
2. Să spunem că ai cuvântul MERELE și de această dată îi pui link, iar rândul pe care apare sris este unul singur, dar l-ai așejat la mijolcul unui tabel de 500 px cu un singur rând, linkul va fi activ doar pe aria acelor pixeli pe care se afla cuvântul respetiv, restul nu vor fi activi, chiar dacă rândul respectiv, din cei 500 px, aparține total cuvântului ales, aceasta fiindcă la selectare ai ales doar cuvântul MERELE. Ei nu te gândi că nu ai cum să alegi tot rândul de 500 px. Știu ai încercat dar nu a mers.
Ok, hai să vezi cum trebuie să faci să meargă.
3. Ai din nou un tabel de 500px, cu un singur rând, la mijloc ai cuvântul MERELE, așa dar imediat după ultima literă a acestui cuvânt pune spații câte vrei pănă ce ajungi la ultimul pixel din tabel, acum selectează cuvântul MERELE cu tot cu acele spații pe care le-ai inserat cu tasta TAB și fă-i un link Dă-i Publish, vei observa la trecerea mouse-ului, nu neaparat direct pe cuvântul MERELE, ci să spunem în partea draptă a cuvântului la cățiva pixeli, el va “clipi”. Să nu crezi că dacă alegi să pui link la Tabel, cuvântul din acesta va clipi, deloc, trebuie să selectezi cuvântul din tabel și așa vei avea efectul dorit. Ei! de aici e doar chestie de imaginație.
Ei și o ultimă idee.
4. Să spunem că ai iar cuvântul respectiv dar de această dată ai un tabel de 500 px pe 500 px. Cuvântul îl pui pe centru, tot rândul îi aparine, dar înainte de rândul său mai ai și alte rânduri libere, după el ai alte rânduri. Dacă selectezi tot ce ai în acel tabel, toate rândurile și pui un link, vei observa la final, în browser, că dacă treci cu mouse-l peste rândul cu acel cuvânt, el va clipi, dar dacă treci cu mouse-ul pe rândurile de mai sus, deși vei observa că fiacare rând apare ca fiind un link, adică același link ca și al cuvântului din centrul tabelului, totuși cuvântul nu va clipi. De ce? Fiindcă iWeb lucrând cu poze, la selectarea într-un tabel și la alcătuirea unui link pe mai multe rânduri, el împarte rândurile în mai multe poze, la care nu le adaugă acel efect, pentru că fiecare rând este o poză independentă de efectele celeilalte, dar îi adaugă totuși linkul respectiv.
szlaeyer - 14 Aprilie 2008 03:21 PM
Stie cineva cum pot face embedd de tag-uri pe un site facut in iWeb?...
Ar fi bine să te folosești cât mai des de opțiunea “Web Widgets”, dacă ai iLife’08. Vezi și poza din atașamentul lui mediaconvertor, de mai sus.
Multumesc pentru raspuns, care poate fi fara probleme un articol de wiki :p M-am prins de mai multe chestii. In final am ales sa folosesc textbox-uri si acum se vede bine si in Safari. Interesant ca Firefox tolereaza mai bine aceste link-uri decat Safari. Totusi nu toate-s bune si frumoase in tara Firefox pentru ca acesta are dificultati sa “citeasca” efectele de umbra si ca atare nu le afiseaza.
Am intentia sa folosesc cat mai multe web widget-uri si am mai citit pe forumul apple.com ca-i foarte bine ca legaturile din paginile site-ului sa le fac manual cu, ta-daaa, link-uri :D si nu sa las iWeb sa-mi puna acele butoane standard de navigare… Din cate am inteles eu e bine ca din orice pagina a site-ului sa ajunga la toate, prin cat mai multe cai…
Cu html snippet pot aduaga cumva manual (adica sa folosesc o sursa custom, ceva - nu stiu daca ma exprim tocmai corect) tag-uri la un articol? Eu o sa scriu despre masini… intr-un articol menitonez de 3 caracteristici dupa care as vrea ca site-ul meu sa fie indexat de google… pot fac un snippet d-asta care sa ajute google sa indexe cele trei caracteristici si astfel site-ul sa fie mai vizibil la cautari?
... Din cate am inteles eu e bine ca din orice pagina a site-ului sa ajunga la toate, prin cat mai multe cai….
Asta e lege în lumea navigări pe internet, că altfel la ce rost ar mai avea HTML, am face toți doar articole word, și am trimite e-mail la tot poporul din lumea asta. Ar fi un haos.
szlaeyer - 15 Aprilie 2008 03:16 AM
Cu html snippet pot aduaga cumva manual (adica sa folosesc o sursa custom, ceva - nu stiu daca ma exprim tocmai corect) tag-uri la un articol?
... as vrea ca site-ul meu sa fie indexat de google… pot fac un snippet d-asta care sa ajute google sa indexe cele trei caracteristici si astfel site-ul sa fie mai vizibil la cautari?
Multumesc.
Dacă îl faci public prin contul tău de .Mac trebuie să intri în iDisk/Sites/index.html, acestui index trebuie să îi faci un alt index, în care să treci toate META tagurile de care ai nevoie,
Mai jos ai un exemplu care îți arată doar câteva din tagurile META pe care trebuie să le ai pentru ca Google să te perceapă și să te caute, și bineînțeles să te vizualizeze.
Vreu să îți spun că la <meta name=“keywords” content=“CGA, identitate vizuala, tipar, personalizare, publicitate, manual, laminare, biguire, etc. etc, etc.” />, ar fi bine să ai în jur la 1000 de caractere pentru ca Google să te vadă și să te accepte ca site online, după care să te viuzualizeze pentru tema pe care te căuta un client. Deci cât de multe cuvinte să pui aici. Tot ce crezi că i-ar trece prin cap la unul care caută mașini.
În cazul în care nu îl publici pe contul tău .Mac, atunci îl publici într-un folder și îi creezi acea pagină de index cu Tagurile Meta, la fel ca mai sus, după care îl pui cu un program FTP pe serverul tău online.
Uite cum arată al meu, publicat pe contul de .Mac , deocamdată.
P.S.
Articole la Wiki pe acest forum nu voi avea niciodată, mai repede am pe EE.
Asta din cauza unor neînțelegeri probail cu cei mai mari…
[ Modificat: 15 Aprilie 2008 03:53 AM de Eugen M. ]
frumos ca-i fondul alb… intotdeauna mi-au placut site-urile cu background alb, mi se par ca au o eleganta rara… eu pana la urma n-am folosit alb pentru ca mi-a placut tema in jurul careia am construit site-ul: daca nu l-ai vazut - http://www.totalcar.ro
o sa cumpar si studiez programele atasate de tine… mai exista si altele ce merita folosite? eu as vrea sa obtin efectul unui metacloud cum are auto.ro si tag-uri cum are acelasi site, de exemplu