probleme cu textul, diacriticile in safari, firefox, messenger, ect. .... se vede in imaginile atas.
Am sters plist, am folosit onyx, am facut cam tot ce stiu, dar nimic.
Alta idee!
setezi româna ca a 2-a limbă la preferințele sistemului - internațional
setezi browserele pe encoding text utf 8
ai făcut asta?
Treaba cu Romanian să NU fie prima limbă este valabilă NUMAI la browsere bazate pe Mozilla. Firefox 3 beta văd că a rezolvat problema, probabil și altele, rînd pe rînd. Ordinea limbilor nu are relevanță la Safari, deci problema lui nu are legătură cu asta ci: fie cu encoding (deși Safari ar trebui să detecteze automat encoding-ul), fie – mai degrabă – cu font cache care ar trebui, poate, curățat lună, de ex. cu MainMenu ori cu alt utilitar de sistem. Safari nu ar trebui nicidecum să aibă necazul ăsta enervant.
Eu zic că s-a jucat prin sistem cu ștergere / adăugare de fonturi și s-a făcut cam varză pe acolo.
Am folosit linotype fontexplorer X, si am dezactivat toate fonturile si am activat apoi doar citeva .....
Cred ca de acolo e ...
dar nu stiu ce sa-i fac
Am folosit linotype fontexplorer X, si am dezactivat toate fonturile si am activat apoi doar citeva .....
Cred ca de acolo e ...
dar nu stiu ce sa-i fac
Păi vezi, musiu, cum ești? De ce nu spui de la început ce făcuși? Cine te-a învățat să dezactivezi TOATE fonturile? Din alea „cîteva” reactivate, trebuie să fie cele necesarew sistemului: Helveticile, Lucida Grande, familia Hiragino, Verdana, Courier, Times… și nu mai țin minte exact. Linotype este un utilitar puternic și trebuie să știi să-l folosești, dacă nu, mai bine lipsă.