1 din 2
1
Arial și Verdana
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Iar acum, Arial și Verdana, ttf, deci instalabile și pe Win-Linux.
Rog a le testa (a se vedea inclusiv îndelunga discuție de sub topicul s/t comma below, în care Tudor i‑a băgat complet în ceață pe unii macuseri).
Cu asta, cam închei setul de fonturi de bază MS, poate mai am timp și de altele, deocamdată ajunge.

[Fonturile au fost sterse din motive de copyright.]

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

iata ce am dupa ce deschid fontul Arial

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adim - 15 Decembrie 2005 01:43 AM

iata ce am dupa ce deschid fontul Arial

Vezi cele spuse la TNR. Folosește‑l și vezi dacă dă vreo hibă, nu va da.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

arialul si verdana tre sa le pun in ~/Library/Fonts ?
atit in user cit si pe alta parte?

aici am 4 ttf-uri la fiecare pe cind cele vechi sunt doar unul - va fi vreo problema asta?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

te rog mai lamureste-ma la chestiunea de mai sus !!!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adim - 15 Decembrie 2005 03:34 AM

arialul si verdana tre sa le pun in ~/Library/Fonts ?
atit in user cit si pe alta parte?

aici am 4 ttf-uri la fiecare pe cind cele vechi sunt doar unul - va fi vreo problema asta?

1. se pun ÎNTR‑UN SINGUR LOC, fie în / Library/Fonts fie în Users/logged-in user/Library fonts, dar dacă folosești font Book fă setarea de acolo. știi diferența de locație, da?
2. În prealabil dezinstalează, dacă sînt, fonturile CU EXACT ACELAȘI NUME, altfel apare „conflict de interese” între fonturile cu EXACT același nume.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

nedumerirea mea este asta, ca am 4 ttf-uri la fiecare in arhiva ta, pe cind cele vechi sunt doar unul - va fi vreo problema asta?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

cu arial avem probleme !!!

eu nu folosesc FontBook, unde imi arata groaznic fontul asta - la fel ca TNR
iata ce am observat in Linotype FontExplorer X (vezi poza) ca cele 4 TTF-uri de la arial nu sunt in aceeasi familie ca alte fonturi

ps: 3:5 PM - abia acum am reusit sa atasez poza cu FontExlorer

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adim - 15 Decembrie 2005 02:10 PM

nedumerirea mea este asta, ca am 4 ttf-uri la fiecare in arhiva ta, pe cind cele vechi sunt doar unul - va fi vreo problema asta?

1. Sunt PATRU, pt fiecare typeface, dacă sunt ttf‑uri „cross‑platform”, adică pot fi instalate pe orice SO.
2. O „valiză de fonturi” (font suitcase), standardul MAC OS 7‑9, include cele 4 typefaces, deși se afișează un singur font (dar „reapar” dacă vrei să deschizi fontul cu o aplicație precum Fontforge, Fontographer etc.). Tot „ascunse” în interiorul „ambalajului” sunt și .dfont (mac os x only), ca atare, în cazul fonturilor care au și variantă ttf și dfont alege O SINGURĂ VARIANTĂ, nu pe ambele. Desigur, vei instala cele 4 typefaces dacă te decizi pt ttf sau, mai bine, pune .dfont‑ul.
Nu uita să dezinstalezi aceleași fonturi instalate default, folosește Font Book, se ocupă el și de dezinstalare și de instalare, dar poți face asta și manual, pur și simplu tragi fonturile „mai vechi” la coș și le pui pe astea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
adim - 15 Decembrie 2005 03:45 PM

cu arial avem probleme !!!

eu nu folosesc FontBook, unde imi arata groaznic fontul asta - la fel ca TNR
iata ce am observat in Linotype FontExplorer X (vezi poza) ca cele 4 TTF-uri de la arial nu sunt in aceeasi familie ca alte fonturi

Nu sînt probleme cu Arial, sînt (unele) probleme cu Font Book: 1. afișaz „eerie” al unor caractere (nu numai cu acest font, ci chiar cu unele instalate default); 2. nu se lansează la dublu clic pe UNELE fonturi; 3. crashes (tot mai rar)

Dacă în Font Book alegi Repertoire, este posibil ca unele caractere să nu se afișeze „din prima”, trebuie să te muți pe alt font și apoi să revii (uzual cu fonturile care includ caractere în zone „rare” unicode, cum ar fi glagolitic).
Dacă vei activa Custom în Font Book și îți faci lista ta de caractere care te interesează, de ex. cele RO, este OK, precum anexa.

Fișiere atașate
ariale.zip  (Dimensiune Fişier 283 - Downloads: 123)
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

aceste probleme apar si in OFFICE si INDESIGN

1. in OFFICE fontul Arial este afisat la coada listei de fonturi si nu in ordinea alfabetica cheese
2. in INDESIGN apare ARIAL NORMAL ca fiind TTF, iar restu’ ARIAL I,BI, B arata ca TTF (CHIRILIC)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

pozele de la OFFICE

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

adim: De ce nu folosesti Arialul care vine cu OS X?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Tudor - 15 Decembrie 2005 10:24 PM

ca nu are sh si th !!!
iar astea ale lui Sorin am vrut doar sa le incerc… inca nu-s schimbate definitiv

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 05.12.05
adim - 15 Decembrie 2005 09:13 PM

aceste probleme apar si in OFFICE si INDESIGN

1. in OFFICE fontul Arial este afisat la coada listei de fonturi si nu in ordinea alfabetica cheese
2. in INDESIGN apare ARIAL NORMAL ca fiind TTF, iar restu’ ARIAL I,BI, B arata ca TTF (CHIRILIC)

1. sunht multe aplicații unde fonturile nu sînt listate strict alfabetic, ci pe tipuri.
2. Părerea mea: încă nu ai folosit fonturile astea RO efectiv, le‑ai vizualizazt doar în Font Book. Te rog, folosește‑le, eu le folosesc de ceva timp și sînt OK. De fapt, care e „reclamația” în afară de faptul că în font Book arată ciudat unele listări?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
adim - 16 Decembrie 2005 02:59 AM
Tudor - 15 Decembrie 2005 10:24 PM

ca nu are sh si th !!!
iar astea ale lui Sorin am vrut doar sa le incerc… inca nu-s schimbate definitiv

La mine Arial are ş şi ţ! Şi le folosesc cu un keyboard al lui Sorin Paliga.

Semnătură 

⌘-N

1 din 2
1