Layout separat pe aplicatii/ferestre in Leopard
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

Poate nu vad eu bine, dar nu mai gasesc optiunea pentru layout diferit pentru fiecare aplicatie sau pentru ferestre diferite.
In Tiger exista aceasta optiune, chit ca nu prea functiona: odata setata o limba/layout era valabila pentru toate aplicatiile. Eu as vrea sa pot avea de ex. pentru editor de texte layout RO, iar pentru celelalte EN.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

Soluția pe care ți-o pot da este următoarea: să îți setezi un Shortcut. De fapt există prestabilit un shortcut pentru asta dar intră în conflict cu o altă aplicație (Spotlight), setată cu același fel de shortcut, asta în cazul în care nu dezactivezi una din ele. (Ști acest lucru cred.)

Uite și calea, cum să faci un nou shortcut.

Preferences/Keyboard & Mouse/Keyboard Shortcuts/Imput Menu (din listă)/Select the next impt source in the Imput menu (tot din lisă)/
Acum clik încoloana Shortcut ca să poți schimba combinația de taste , după ce devine activă apasă pe măr și tasta sau tastele care le dorești.

[ Modificat: 01 Aprilie 2008 11:37 PM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Merci de sfat, chestia cu shortcut-ul am facut-o deja, inca de pe Tiger. Ceea ce caut eu este unde pot activa ca layout-ul sa ramana pentru fiecare aplicatie in parte asa cum l-am ales. De exemplu daca am ales RO pentru office, intre timp ma mai uit pe net unde sa fie EN, iar cand ma intorc la office sa fie din nou RO.
Pe Tiger era ceva de genul “switch/change layout with windows” sau “switch/change layout with application”. Optiunea era undeva in International-> Input Menu.
Sper sa se inteleaga ce-mi doresc.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06
robihas - 01 Aprilie 2008 11:51 PM

Optiunea era undeva in International-> Input Menu.
Sper sa se inteleaga ce-mi doresc.

Da era, acum încerc să găsesc o metodă și eu, poate îi dăm de capăt.
Se înțelege perfect ceea ce vrei, cel puțin eu înțeleg.

Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Setarea aia se numea “Allow a different input source for each document” și a dispărut în Leopard. Nu știu ce le-a venit de au scos-o, era utilă. Există un progrămel numit InputSwitcher care cică face ceva asemănător, dar merge numai cu aplicațiile Cocoa.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Da, specificarea cu layout diferit pentru ferestre sau aplicatii era in kde/linux.
In fine, nasol ca s-a scos din Leopard.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 02 Aprilie 2008 02:48 AM

Setarea aia se numea “Allow a different input source for each document” și a dispărut în Leopard. Nu știu ce le-a venit de au scos-o, era utilă. Există un progrămel numit InputSwitcher care cică face ceva asemănător, dar merge numai cu aplicațiile Cocoa.

Și pe mine m-a frămîntat întrebarea asta. Cred că argumentul e unul foarte „american”: extrem de puțini utilizatori, în orizontul cultural al celor de la Apple, ar avea nevoie de așa ceva. Sincer să fiu, just. Nu cred că opțiunea asta i-ar încurca pe cei care nu au nevoie de ea, adică pe majoritate.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…