4 din 5
4
Virgula decimala in layout romanesc
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Păi de ce ziceam eu de layout-uri customizate: pentru că, dacă e vorba de standarde, tasta aia trebuie să fie fără dubii virgulă zecimală, și nu punct zecimal. Orice altceva iese din standarde, iar alte păreri duc discuția la layout-uri custom.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 22 Aprilie 2008 12:06 AM

Păi de ce ziceam eu de layout-uri customizate: pentru că, dacă e vorba de standarde, tasta aia trebuie să fie fără dubii virgulă zecimală, și nu punct zecimal. Orice altceva iese din standarde, iar alte păreri duc discuția la layout-uri custom.

Absolut.
Dacă însă Academia Română ar decide că, de luna viitoare, separatorul zecimal va fi punctul, rămîne așa, cum a zis Apple. Ce zici?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 04.10.07

Așa ușor se schimbă lucrurile la Academia Română?

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
robihas - 22 Aprilie 2008 12:14 AM

Așa ușor se schimbă lucrurile la Academia Română?

Dacă trebe, trebe și mere repede.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

la academie repede nu exista wink

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 22 Aprilie 2008 01:45 AM

Dacule, în mai puțin de doi ani, în perioada 1990-1992, cînd România era măcinată de mineriade și de alte porcării d-astea, Academia a decis că e mai bine cu â, nu cu î și tocmai cînd în Rep. Moldova reveniseră la alfabetul latin și adoptaseră ortografia din România. Nici nu au apucat ei să facă asta și Academia noastră a trecut la â. De aia, acuma, în Rep. Moldova scriu cu î, că – săracii – nu au mai avut vînă să mai facă o reformă după reformă. De aia nu sînt reguli uniforme și aici și dincolo de Prut, din cauza acestei nenorocite instituții.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 22 Aprilie 2008 01:58 AM
dacuBurebista - 22 Aprilie 2008 01:45 AM

Dacule, în mai puțin de doi ani, în perioada 1990-1992, cînd România era măcinată de mineriade și de alte porcării d-astea, Academia a decis că e mai bine cu â, nu cu î și tocmai cînd în Rep. Moldova reveniseră la alfabetul latin și adoptaseră ortografia din România. Nici nu au apucat ei să facă asta și Academia noastră a trecut la â. De aia, acuma, în Rep. Moldova scriu cu î, că – săracii – nu au mai avut vînă să mai facă o reformă după reformă. De aia nu sînt reguli uniforme și aici și dincolo de Prut, din cauza acestei nenorocite instituții.

M-am tot întrebat de ce dracu’ au făcut schimbarea î -> â. Pe vremea aia am dat vina pe Iliescu (situația nu s-a schimbat).

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

tocmai ce spuneam - sunt atemporali
acolo nu exista repede, numai veșnicie

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Of, of, măi, măi!
Ce fac oamenii caînd n-au ce face? Se scarpină în părţile umbroase ale trupului!
Era aşa bine cu UN SINGUR SEMN! Î
Că aşa au hotărît strămoşii noştri: limbă fonetică!
Fonetică de n-are aer!

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRank
Jr. Member
Tudor - 21 Aprilie 2008 03:30 PM

Puteți să vă puneți singuri-singurei orice semn doriți pe tasta aia. Un layout de tastatură se crează/modifică suficient de simplu astfel încât să existe pentru fiecare o soluție mulțumitoare.

Îmi poţi spune cum se face? Că la versiunea remapare am găsit doar soafte pt. remaparea tastelor de control ... cel puţin aşa erau descrierile. Nu aş vrea să zăpăcesc kermelul cu tot felul de încercari.

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
robihas - 25 Aprilie 2008 08:43 PM

Puteți să vă puneți singuri-singurei orice semn doriți pe tasta aia. Un layout de tastatură se crează/modifică suficient de simplu astfel încât să existe pentru fiecare o soluție mulțumitoare.

Îmi poţi spune cum se face? Că la versiunea remapare am găsit doar soafte pt. remaparea tastelor de control ... cel puţin aşa erau descrierile. Nu aş vrea să zăpăcesc kermelul cu tot felul de încercari.

UKELELE, de John Brownie.
Tot ce trebuie să faci este să pui virgulă pe tastatura numerică.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
robihas - 25 Aprilie 2008 08:43 PM

1. Iei un layout de tastatură românească gata făcut (fișier cu extensia .keylayout)
2. Descarci Ukelele și te uiți un pic cum se lucrează cu el, este editor de layout-uri, nu-i greu de utilizat.
3. Modifici punctul în virgulă și salvezi layout-ul
4. Copiezi fișierul .keylayout modificat în ~/Library/Keyboard Layouts și dai un logout, apoi login
5. Activezi layout-ul din System Preferences.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
RankRank
Jr. Member

DANKE!
Tocmai cântam la ukulele. Mă mir cum de n-am dat de instrumentul acesta când am căutat pe net. Suna foarte fain!

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
robihas - 25 Aprilie 2008 10:38 PM

DANKE!
Tocmai cântam la ukulele. Mă mir cum de n-am dat de instrumentul acesta când am căutat pe net. Suna foarte fain!

Ai o documentație consistentă, încă mai consistentă la ultima versiune. E drept, pt ce vrei tu, ceva extrem de simplu, nu trebuie să citești nimic.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
RankRank
Jr. Member

Păi, acum că am găsit asta, am găsit repede şi cîteva taste de adăugat. Merci.

4 din 5
4