5 din 5
5
Virgula decimala in layout romanesc
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București, undeva pe Pământ
Macuser din: 13.11.06
psergiu - 06 Aprilie 2008 12:45 AM

ASRO ce zice că ar trebui să fie pe butonul ăla ?

Standardul din 2004 include două aranjamente de caractere: unul care are la îndemână în primul rând caracterele românești și unul care are la îndemână în primul rând caracterele americănești.

Cel cu precădere românesc zice că separatorul zecimal trebuie să genereze virgula când este tastat pur și simplu și punctul când e tastat cu AltGr.
Și invers, cel cu precădere americănesc zice că separatorul zecimal trebuie să genereze punctul când este tastat pur și simplu și virgula când e tastat cu AltGr.

Cristi

Semnătură 

... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
secarica - 06 Mai 2008 10:57 PM
psergiu - 06 Aprilie 2008 12:45 AM

ASRO ce zice că ar trebui să fie pe butonul ăla ?

Standardul din 2004 include două aranjamente de caractere: unul care are la îndemână în primul rând caracterele românești și unul care are la îndemână în primul rând caracterele americănești.

Cel cu precădere românesc zice că separatorul zecimal trebuie să genereze virgula când este tastat pur și simplu și punctul când e tastat cu AltGr.
Și invers, cel cu precădere americănesc zice că separatorul zecimal trebuie să genereze punctul când este tastat pur și simplu și virgula când e tastat cu AltGr.

Cristi

Așa voi face, cînd îmi fac vînt.

P.S. Să știi că nu eram sceptic prin 2003-2004 în privința implementării lui s/t comma below, de vreme ce omu de la MS zicea că viitorul sistem de operare va introduce asta (urma să apară în 2004). Eram doar sceptic că va apărea așa repede, ceea ce a fost just.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

5 din 5
5