poti sa vizualizezi mai multe poze cu quick look si fara sa le selectezi pe toate. folosesti sagetile si le vizualizeaza in functie de cum sunt aranjate in folder. pe randuri, coloane.
daca ai 10 poze intr-un folder, cate 5 pe un rand (mod thumbnail), deschiza prima poza, apoi sageata dreapta pana la a 5 a, sageata jos a 6 a pe randul doi, sageata dreapta pana la capat. ati prins voi ideea
stie cineva daca quicklook poate fi setat sa intre direct in fullscreen (fara sa apas combinatii de taste - ci doar space)? Si daca da, isi pastreaza modul de navigare din taste fara sa ies din fullscreen?
Poate exista vreo comanda din terminal sau vreun plist/plugin. Ar fi exact ce-mi trebuie.
poti sa vizualizezi mai multe poze cu quick look si fara sa le selectezi pe toate. folosesti sagetile si le vizualizeaza in functie de cum sunt aranjate in folder. pe randuri, coloane.
daca ai 10 poze intr-un folder, cate 5 pe un rand (mod thumbnail), deschiza prima poza, apoi sageata dreapta pana la a 5 a, sageata jos a 6 a pe randul doi, sageata dreapta pana la capat. ati prins voi ideea
eu am utilizat dintotdeauna modul Column de vizualizare a fisierelor.
Poti derula intr-un director inainte si inapoi, ceea ce e f la indemana. Fara Xee sau Justlooking m-as simti frustrat pe Mac, asa sunt extrem de multumit.
Exact acelasi lucru il face si quicklook daca selectezi o poza intr-un director apoi poti sa apesi tab apare quicklook apoi sageata in jos sau dreapta si trece la urmatoarea mai mult ce mai imi place si mai mult este ca daca ai intr-un director asa cum am eu cite un proiect care contine si poze si documente word si pdf-uri , si chiar schite in diverse formate (cu ajutorul unor plugin-uri pentru quicklook) le poti vedea pe toate trecind de la una la alta indiferent de format si fara sa deschid alte programe pentru fiecare tip de document care este in director .
Poti derula intr-un director inainte si inapoi, ceea ce e f la indemana. Fara Xee sau Justlooking m-as simti frustrat pe Mac, asa sunt extrem de multumit.
Same here
//LE: Ah, gata. Am vazut acum ca si QuickLook face acelasi lucru.
uitandu-ma de ceva vreme pe aceste sondaje (gen ce browser, image viewer, music player, etc.), mai ales ca fost user de Wind… (nu ma mai intorc niciodata acolo), nu pot sa nu observ ca in general alegerile oamenilor au fost cu precadere pentru aplicatiile OSXului default, ceea ce spune cat de bine a fost asta gandit, practic cumperi MACul, il bagi in priza si ... il folosesti, DUH !
folosesc preview, insa ma agaseaza un lucru: am un folder de poze, le deschid, imi place ca am “drawer”-ul si ma misc mai repede DAR, trebuie sa selectez doar cateva, cum fac?
trebuie sa-mi notez pe o hartiuta toate numele: dsc000456, dsc000457,.... etc AAAAAHH
era ideal daca puteai doar sa tragi din “drawer”-ul ala direct intr-un alt folder