3 din 5
3
Sondaj
Best image viewer pe Mac
Preview (free) 152
Xee (free) 19
JustLooking (free) 14
GraphicConverter (34.95$) 4
altul 26
Total voturi: 215
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Poll - Image viewere
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

am o nelamurire : acest “quick look” vine doar cu Leopard-ul, sau este un program care poate fi cumparat ? fiindca la cat l-au laudat unii colegi, mi-au facut pofta smile
multumesc.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Dacă te referi la facilitatea de a apăsa Space în Finder ca să vezi un preview al fişierelor, e o facilitate introdusă în Finder odată cu Leopard, deci… nu prea se poate cumpăra (decât cu leopard cu tot smile ). Pe sistemul din semnătura ta ar trebui să meargă Leopardul, eventual ajutat de încă ceva RAM, în caz că ții neapărat la quick look.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

banuiesc ca Leopardul va merge greu chiar cu mult mai mult RAM decat am acum pe acest PPC. cred ca mai bine imi iau un MAC nou cu Leo…dar mai tarziu…nu merita peste 1000 de Euro pt Quick Look smile

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
calinescu26 - 07 Septembrie 2008 12:21 AM

banuiesc ca Leopardul va merge greu chiar cu mult mai mult RAM decat am acum pe acest PPC. cred ca mai bine imi iau un MAC nou cu Leo…dar mai tarziu…nu merita peste 1000 de Euro pt Quick Look smile

Pe iBooku din semnătură, Leo va merge cît se poate de frumos. Mai mult ram doar dacă folosești multă grafică ori faci filme.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Poate (nu poate, sigur!) un alt hard!

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

grafica nu fac eu, iar filme doar vizionez, dar chiar si asa, as incerca Leo daca ziceti ca se va comporta normal, insa banuiesc ca nu exista decat de cumparat pt PPC…iar ca sa dau vreo 500 de lei ma cam ustura. poate mai tarziu, il vand pe asta si cu ce mai strang cumpar un MB cu Intel si Leo…

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Revenind la viewere, Preview (și QuickView, și iPhoto) suferă de o problemă (“părerea mea”):
În cazul în care fac scale down (adică în majoritatea cazurilor, căci rezoluția aparatului foto este mai mare decât a ecranului) folosesc un anti-aliasing așa agresiv încât imaginea devine foarte soft (pare neclară). Xee folosește propriul algoritm de scale-down și rezultatul este mult mai sharp. Evident, dacă le vedem la 100% (“pixel la pixel”) problema dispare, dar nu prea avem cum vedea o imagine de - să zicem - 6 megapixeli, la 100% pe un monitor obișnuit.
Și drept exemplu un screenshot care ilustrează problema. În stânga Preview iar în dreapta Xee. (Atenție! Screenshotul trebuie văzut la 100% dimensiune, nu zoom-in/out) Problema se vede cel mai bine la ornamentele de pe stalp (offtopic pentru Cattus: unde e făcută poza?).

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

instalat Xee, confirm, mere mai ghini…mai sharp smile

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hai ca iar m-am grabit…Xee se blocheaza frecvent la anumite fisiere jpg, habar nu am de ce, Preview-ul le vedea fara cusur, am revenit la el :(

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Ciudat. Nu mi s-o blocat Xee niciodata. Ia vezi in mententanta sistemului (permisii, cronuri, cache-uri, etc.).

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

folosesc MainMenu, si desi am efectuat tot ce poate face asta (permissions, cache clean, etc), tot asa…nu-i bai, ca merge si Preview, la cat imi trebuie mie, singurul regret este ca Xee arata pozele mai clar, dupa cum zicea si Hawk.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ciudat. L-am instalat si merge super. Intr-adevar, algoritmul e bun. Ai incercat sa arunci preferintele lui? Ai incercat sa instalezi (ca adjuvant) si Unarchiver?

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu am Unarchiver, Xee s-a instalat usor, fara probleme, dar mereu imi dadea eroare la aceleasi poze, care nu aveau nimic…eu oricum, am niste problemutse cu Tiger-ul si/sau masina G4 (aplicatii dublate, vede cand vrea stick-uri si HDDuri USB) cu care m-am tot vaicarit pe acilisha, s-ar putea sa fie de aici smile o sa il duc in service si mai incerc…

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aha, vezi, de ce nu zici asa?
Ia da jos de pe net Applejack, citeste-i instructiunile si executa:
applejack AUTO restart
Pun pariu ca dupa restart vor merge toate foarte bine!

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Eu inca nu am reusit sa fac Xee sa crape (desi am un talent deosebit raspberry), deci presupun ca e vorba de vreo alta problema. Chiar si cu imagini busite “pe bune” (adica recuperate de pe card sters din greseala, unele imagini fiind incomplete) afisa cat putea sau zicea un mesaj de eroare dar nu a facut crash. Nu stiu ce versiune am ca mi-am uitat MB-ul acasa raspberry.
In schimb, mi-am mai amintit un bug legat de JustLooking (asta da, mai si crasheaza): uita sa dezaloce memoria folosita. Daca te uiti la vreo suta de imagini la rezolutie mare (una dupa alta, fara sa inchizi JustLooking) constati ca incepe sa iti mearga din ce in ce mai incet tot marul, pana cand - daca insisti - este quasi blocat. Activity Monitor releva ca JustLooking cere din memoria fizica o felie tot mai mare si mai mare.
Deci daca vi se intampla si nu stiti de ce: quit JustLooking and relaunch.

3 din 5
3