am o nelamurire : acest “quick look” vine doar cu Leopard-ul, sau este un program care poate fi cumparat ? fiindca la cat l-au laudat unii colegi, mi-au facut pofta
multumesc.
Dacă te referi la facilitatea de a apăsa Space în Finder ca să vezi un preview al fişierelor, e o facilitate introdusă în Finder odată cu Leopard, deci… nu prea se poate cumpăra (decât cu leopard cu tot ). Pe sistemul din semnătura ta ar trebui să meargă Leopardul, eventual ajutat de încă ceva RAM, în caz că ții neapărat la quick look.
banuiesc ca Leopardul va merge greu chiar cu mult mai mult RAM decat am acum pe acest PPC. cred ca mai bine imi iau un MAC nou cu Leo…dar mai tarziu…nu merita peste 1000 de Euro pt Quick Look
banuiesc ca Leopardul va merge greu chiar cu mult mai mult RAM decat am acum pe acest PPC. cred ca mai bine imi iau un MAC nou cu Leo…dar mai tarziu…nu merita peste 1000 de Euro pt Quick Look
Pe iBooku din semnătură, Leo va merge cît se poate de frumos. Mai mult ram doar dacă folosești multă grafică ori faci filme.
grafica nu fac eu, iar filme doar vizionez, dar chiar si asa, as incerca Leo daca ziceti ca se va comporta normal, insa banuiesc ca nu exista decat de cumparat pt PPC…iar ca sa dau vreo 500 de lei ma cam ustura. poate mai tarziu, il vand pe asta si cu ce mai strang cumpar un MB cu Intel si Leo…
Revenind la viewere, Preview (și QuickView, și iPhoto) suferă de o problemă (“părerea mea”):
În cazul în care fac scale down (adică în majoritatea cazurilor, căci rezoluția aparatului foto este mai mare decât a ecranului) folosesc un anti-aliasing așa agresiv încât imaginea devine foarte soft (pare neclară). Xee folosește propriul algoritm de scale-down și rezultatul este mult mai sharp. Evident, dacă le vedem la 100% (“pixel la pixel”) problema dispare, dar nu prea avem cum vedea o imagine de - să zicem - 6 megapixeli, la 100% pe un monitor obișnuit.
Și drept exemplu un screenshot care ilustrează problema. În stânga Preview iar în dreapta Xee. (Atenție! Screenshotul trebuie văzut la 100% dimensiune, nu zoom-in/out) Problema se vede cel mai bine la ornamentele de pe stalp (offtopic pentru Cattus: unde e făcută poza?).
folosesc MainMenu, si desi am efectuat tot ce poate face asta (permissions, cache clean, etc), tot asa…nu-i bai, ca merge si Preview, la cat imi trebuie mie, singurul regret este ca Xee arata pozele mai clar, dupa cum zicea si Hawk.
Ciudat. L-am instalat si merge super. Intr-adevar, algoritmul e bun. Ai incercat sa arunci preferintele lui? Ai incercat sa instalezi (ca adjuvant) si Unarchiver?
nu am Unarchiver, Xee s-a instalat usor, fara probleme, dar mereu imi dadea eroare la aceleasi poze, care nu aveau nimic…eu oricum, am niste problemutse cu Tiger-ul si/sau masina G4 (aplicatii dublate, vede cand vrea stick-uri si HDDuri USB) cu care m-am tot vaicarit pe acilisha, s-ar putea sa fie de aici o sa il duc in service si mai incerc…
Aha, vezi, de ce nu zici asa?
Ia da jos de pe net Applejack, citeste-i instructiunile si executa:
applejack AUTO restart
Pun pariu ca dupa restart vor merge toate foarte bine!
Eu inca nu am reusit sa fac Xee sa crape (desi am un talent deosebit ), deci presupun ca e vorba de vreo alta problema. Chiar si cu imagini busite “pe bune” (adica recuperate de pe card sters din greseala, unele imagini fiind incomplete) afisa cat putea sau zicea un mesaj de eroare dar nu a facut crash. Nu stiu ce versiune am ca mi-am uitat MB-ul acasa .
In schimb, mi-am mai amintit un bug legat de JustLooking (asta da, mai si crasheaza): uita sa dezaloce memoria folosita. Daca te uiti la vreo suta de imagini la rezolutie mare (una dupa alta, fara sa inchizi JustLooking) constati ca incepe sa iti mearga din ce in ce mai incet tot marul, pana cand - daca insisti - este quasi blocat. Activity Monitor releva ca JustLooking cere din memoria fizica o felie tot mai mare si mai mare.
Deci daca vi se intampla si nu stiti de ce: quit JustLooking and relaunch.