4 din 5
4
Sondaj
Best image viewer pe Mac
Preview (free) 152
Xee (free) 19
JustLooking (free) 14
GraphicConverter (34.95$) 4
altul 26
Total voturi: 215
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Poll - Image viewere
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

am incercat ViewNX
merge chiar bine…

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest, Romania
Macuser din: 11.06.06

Xee pentru inainte/inapoi rapid. Oare de ce nu se face ceva gen Faststone (http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm) si pt Mac?... Pe langa zoom 100% cu click, daca se duce pointerul in margini apar diverse informatii (cum ar fi EXIF - f util pt fotografi).

Semnătură 

Eeep!

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Ai EXIF-ul disponibil cu cmd+i pe imaginea curenta si in Xee.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest, Romania
Macuser din: 11.06.06

Stiu, dar in Faststone e treaba asta cu informatiile si navigarea e mult mai elegant implementata. Eu nu ziceam de functii, ci de cum sunt exploatate.

Semnătură 

Eeep!

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bruxelles
Macuser din: 09.12.07

Adevarat. Si mie imi lipseste Faststone-ul de pe Win. Acu pt vizualizare folosesc Xee.

Semnătură 

Geek code GCA d- s:+ a- C+ UX P L+ E—- W++ N+ o- K- w O- M+ V- PS+ PE+ Y+ PGP- t+ 5 X R !tv b++ DI—D+ G e+++ h+ r—y*

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

quickview

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.04.09

Photomechanic:  http://www.camerabits.com/site/index.html

Adobe Bridge

Semnătură 

In patria nostra multe silve sunt qve Apple abundant

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRank
Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 24.08.09

optiunea despre care scrie aici “altero” nu o stiam nici eu ! Dar o incerc azi !

Semnătură 

MacBook Pro 13 - mid 2012
apple tv 4th generation
apple watch 42mm
iPhone 6s +
iPad Mini

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.11.09

JustLooking is Copyright © 2006-2009 Marc Wandschneider, All Rights Reserved. smile

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 25.12.09

Va salut. Tocmai am trecut si eu pe Mac dupa o viata de Windows… Inca invat, dar incepe sa imi placa. Referitor la topic: as fi preferat sa pot lucra doar cu Previewul nativ dar ma frustreaza o chestie: imi deschide toate imaginile la aceeasi dimensiune (ca un fel de zoom lock) si daca am un folder cu o imagine mica si una mare, cea mica arata scalata ca dracu (la setari e pe “Actual size” dar degeaba). Xee evita chestia asta si totul arata super in full screen, poza mica e mica, aia mare e mare sau cat ii permite ecranul smile.

Mai caut prin meniurile lui preview desi am cam obosit…ma ajuta cineva? Mi-ar placea sa folosesc doar programele native dar vreau si confort. Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai bifat și jos, respect image…?
dar să selectezi imaginea și să apeși tasta lungă, space, ai încercat?

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
Rank
Newbie

Pai cand dau click pe imagine odata (se selecteaza) si apoi [space], se deschide o ferestra semitransparenta (similar daca as da click pe butonul quicklook). In acea fereastra am doar optiunile “fullscreen” si “add to iphoto” iar meniul contextual de sus ramane pe Finder. Daca dau pe sageti sus-jos, cicleaza intre poze in finder si in acel preview window apar toate la aceeasi dimensiune (toate scalate dupa prima deschisa). Daca mai dau si full screen, s-a terminat, raman doar cu poza pe care am dat full screen, nu mai merge next-prev.

Apoi am descoperit ca defapt Preview este alta chestie in care pot da open unui folder intreg de poze si sa ma misc in el cu fn + sageata sus/jos (e frustrant sa tii apasat fn in timp ce dai cu sageata sus jos si nu se poate alege alta optiune). In plus, nu are full screen.

Imi cam lipseste XNview de pe Windows unde aveam frumos in stanga un tree cu toate folderele, dadeam click pe folderul dorit si in dreapta imediat aparea lista cu thumbs din acel folder. Ma miscam foarte usor si rapid in acel tree. Acum trebuie sa tot dau open si sa scormonesc…iar cand aleg un folder imi tranteste recursiv TOT ce se gaseste prin folderele din el. Aaaaaaaa!!!

Sunt pe SnowLeopard/MacBook Pro.

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Nu folosești iPhoto pentru librăria pozelor?

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Grumpy - 25 Decembrie 2009 10:12 PM

Imi cam lipseste XNview de pe Windows unde aveam frumos in stanga un tree cu toate folderele, dadeam click pe folderul dorit si in dreapta imediat aparea lista cu thumbs din acel folder. Ma miscam foarte usor si rapid in acel tree. Acum trebuie sa tot dau open si sa scormonesc…iar cand aleg un folder imi tranteste recursiv TOT ce se gaseste prin folderele din el. Aaaaaaaa!!!

Sunt pe SnowLeopard/MacBook Pro.

Ai încercat opţiunea (mult mai simplă) QuickLook?

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
Rank
Newbie

Pai am spus mai sus de Quick look, care imi zapaceste scalarea.

iPhoto nu-mi place pentru ca are prea multe floricele care nu-mi folosesc… imi plac lucrurile cat mai simple. Too much clutter. In plus are un sistem de organizare a pozelor care ma zapaceste de cap. Mi se pare super aiurea sa le organizezi pe date. Daca am poze cu pisica mea, facute de-a lungul a 5 ani, vor fi in 15000 de foldere ratacite. Prefer sa le tin pe toate in folderul [pisica]. smile Folder fizic [pisica] pe hard, in folderul parinte [fotografii]. 

Cred ca am gasit solutia cea mai simpla: nu stiam ca Preview poate deschide si un folder intreg (atata ca tot nu stiu full screen). Este ok asa, nu le scaleaza pe cele mai mici asa cum face quick look. Iar pozele le tin sortate frumos pe categorii (flori, peisaje, ppl, masini, etc) nu pe luni, ani, evenimente care personal imi displac. Si Finderul il tin pe icons maricele, astfel pozele apar direct thumbs foarte frumos, la fel filmele etc. Pana acum m-am chinuit cu Columns care imi parea mai bun.

Daca s-ar putea redenumi pozele din Preview si daca s-ar putea muta intre foldere tot direct din el, ar fi chiar solutia perfecta.

Later: wow, am descoperit ca merge si full screen Previewul (optiune deghizata in “Slideshow” = foarte intuitiv, n-am ce zice smile).

4 din 5
4