2 din 2
2
Tehnoredactare urgenta!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cattus are dreptate. De multe ori, nu vedeam de nas! smile

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iaru - 01 Iunie 2008 10:23 PM

Imi pare rău să te dezamăgesc, Cattus. Readiris, pus pe română, are o acuratețe remarcabilă! Se poate 200 de pagini într-o zi, dacă îți ia două-trei minute pt o pagină (dar eu aș scana, direct din Readiris, capitol după capitol). Apoi se salvează rtf.
P.S. L-am ajutat pe Agopian să trimită în Franța un fragment dintr-o carte a lui. Să-ți spun că Readiris a greșit un singur semn în șase pagini? Iar dacă româna lui Agopian e simplă, eu sînt papa de la Roma. smile (Mai știi?)

Cum să mă dezamăgești? Abia aștept să dau de un program bun, care să-mi scaneze dicționarul ceh-român din 1967! Capodoperă la vremea sa, acum un pic învechit. Din fericire, nici nu trebuie să-l convertesc tot, studenții m-au ajutat enorm, ar mai fi de scanat vreo 150 pag. din circa 600. Dacă Readiris știe asta, dau o ladă de bere: să convertească frumos textul româno-ceh. Ar fi lucru măreț.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timişoara
Macuser din: 14.09.07
huk - 10 Iunie 2008 03:41 PM

Programul ala are practic 6 butoane. Nu e greu deloc sa vezi ce face fiecare…

Ai dreptate; doar ca eu am cautat doar in meniuri, nu m-am uitat sa vad ca butonul avea optiuni. Merci huk

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 31.03.08
Cattus Thraex - 10 Iunie 2008 09:44 PM

Abia aștept să dau de un program bun, care să-mi scaneze dicționarul ceh-român din 1967! Capodoperă la vremea sa, acum un pic învechit. Din fericire, nici nu trebuie să-l convertesc tot, studenții m-au ajutat enorm, ar mai fi de scanat vreo 150 pag. din circa 600. Dacă Readiris știe asta, dau o ladă de bere: să convertească frumos textul româno-ceh. Ar fi lucru măreț.

ABBYY FineReader ar fi o alta solutie (necesita windows). Isi face treaba bine, are si o varianta trial.

ABBYY FineReader 9.0 supports 179 recognition languages, including 36 languages with dictionary support. For languages with dictionary support you may use the FineReader spell-checking system.

Semnătură 

Să vrei, să știi, dar să nu poți.
Să poți, să vrei, dar să nu știi.
Să știi, să poți, dar să nu vrei.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 10 Iunie 2008 09:44 PM
iaru - 01 Iunie 2008 10:23 PM

Imi pare rău să te dezamăgesc, Cattus. Readiris, pus pe română, are o acuratețe remarcabilă! Se poate 200 de pagini într-o zi, dacă îți ia două-trei minute pt o pagină (dar eu aș scana, direct din Readiris, capitol după capitol). Apoi se salvează rtf.
P.S. L-am ajutat pe Agopian să trimită în Franța un fragment dintr-o carte a lui. Să-ți spun că Readiris a greșit un singur semn în șase pagini? Iar dacă româna lui Agopian e simplă, eu sînt papa de la Roma. smile (Mai știi?)

Cum să mă dezamăgești? Abia aștept să dau de un program bun, care să-mi scaneze dicționarul ceh-român din 1967! Capodoperă la vremea sa, acum un pic învechit. Din fericire, nici nu trebuie să-l convertesc tot, studenții m-au ajutat enorm, ar mai fi de scanat vreo 150 pag. din circa 600. Dacă Readiris știe asta, dau o ladă de bere: să convertească frumos textul româno-ceh. Ar fi lucru măreț.

Draga Cattus: ŞTIE! Poate folosi dicţionare partajate, de exemplu CEH-ROMÂN!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

O intrebare mai off-topic, readiris merge pe osx ?

Eu am folosit pe win si nu am fost dezamagit. Textul mi l-a rescunoscut in proportie de 90% si cateodata gresea aiurea rau. Da isi face treabam decat sa scrii 100 pag mai bine scrii 20 (echivalentul la corectura). Eu am scanat la 400dpi, am intelesc ca e bine sa scanezi la 800 dpi pentru rezultate mai bune. Voua cum v-a mers ?

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu am inţeles prea bine. Ai folosit Readiris pe Win? Ai scanat la 400? Păi e suficient. Sa stii ca nu cîştigi nimic scanînd la 800, pierzi timpul. Asta se justifică numai cînd ai text puchinos. Ceea ce, însă, poţi să faci, e să corectezi un pic contrastul textului scanat. Ai avut NUMAI 90% recunoaştere? Mă mir. Ce versiune ai folosit? La mine a urcat uşor la 99%.
Pierderea timpului intervine numai cînd te pui pe corectat!

2 din 2
2

‹‹ .      Limba română, încotro? ››