Cum transform Ionescu, Vasile -» Vasile Ionescu?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Manastur, Napoca, Romania
Macuser din: 08.03.06

Intrebarea plina de speranta, deci, e daca se poate gasi vreo metoda automata de inlocuire a ordinii cuvintelor si eliminarea virgulei (sa nu fie “Ionescu, Vasile” ci “Vasile Ionescu”). Ma gandesc ca s-ar putea cu Automator, dar nu stiu cum sa il invat sa faca asta.

Semnătură 

men love women, women love children, children love hamsters. it’s always like that.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.06.06

Pai cam depinde de sursa. Daca ai ceva gen bibliografie sau tabel (oricum o structura clara si repetitiva a textului) poti folosi Excel sau echivalentul din OO. Cu “text to columns” folosind ca separator virgula separi <nume> (oare de ce nu vede si prenume? comentariu la editarea textului - interesant, poate se uita un admin) , apoi “concatenate” cum vrei tu si joaca la liber cu textul. Daca ai grupurile urmarite raspandite aleator prin text poate gaseste altcineva o solutie.

[ Modificat: 02 Iulie 2008 11:13 AM de Vanzatorul de Iluzii ]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Unde vrei tu să faci scimbarea asta ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
spiridush - 02 Iulie 2008 05:07 AM

Intrebarea plina de speranta, deci, e daca se poate gasi vreo metoda automata de inlocuire a ordinii cuvintelor si eliminarea virgulei (sa nu fie “Ionescu, Vasile” ci “Vasile Ionescu”). Ma gandesc ca s-ar putea cu Automator, dar nu stiu cum sa il invat sa faca asta.

Dacă te referi la Address Book, ai două locuri unde poți face asta:
- „din mers”, conform pozei 1 (Reorder Last Name before First)
- din Preferințe, conform pozei 2 (ce nume e primul, cel de familie ori cel de botez).

Dacă te referi la sincronizarea bazei de date din AB cu cea dintr-un telefon mobil, hm…. belea mare, deoarece acest lucru nu e setabil per aparat, ci global. Eu, de pildă., nu pot instrui al meu SE 510i să se „muleze” pe stilul AB, el o știe pe-a lui.
Nu știu cum se face cu iPhone, căci nu am (încă).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…