FontForge si literele romanesti.
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.12.05

Am avut si eu o gramada de probleme cu fonturile romanesti pe mac. Si am tot frecat netul pana am gasit aplicatia asta foarte misto FontForge. E free. Merge cu X11. Stie de toate pana si OpenFont, desii nu prea am lucrat cu open font. Are o gramada de optiuni misto.

Dupa ce m-am chinuit o gramada cu tot felul de fonturi cu insert character si alte nebuneli am ajuns la concluzia ca cel mai santos e sa pui frate mana si sa iti bagi caracterele de care ai nevoie.

Sper sa va fie de folos. Succes.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Kwisatz - 23 Martie 2006 09:09 PM

Am avut si eu o gramada de probleme cu fonturile romanesti pe mac. Si am tot frecat netul pana am gasit aplicatia asta foarte misto FontForge. E free. Merge cu X11. Stie de toate pana si OpenFont, desii nu prea am lucrat cu open font. Are o gramada de optiuni misto.

Dupa ce m-am chinuit o gramada cu tot felul de fonturi cu insert character si alte nebuneli am ajuns la concluzia ca cel mai santos e sa pui frate mana si sa iti bagi caracterele de care ai nevoie.

Sper sa va fie de folos. Succes.

Sigur, Fontforge este OK. Reține că modificarea fonturilor o poți face pt tine doar, publicarea lor atinge legile copyright-ului. Poți posta însă fonturile „free”, mai ales dacă licența permite.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai cam de asta ne vaitam…. ca muncim la ele, nu de programe wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.12.05

lol eu nu am problema cu facutul caracterelor. Da mi-au iesit peri albi pana am gasit un program free care sa mearga calumea.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Kwisatz - 24 Martie 2006 12:32 AM

lol eu nu am problema cu facutul caracterelor. Da mi-au iesit peri albi pana am gasit un program free care sa mearga calumea.

Dacă citeai mai atent rubrica asta, ai fi observat că Fontforge a fost citat (de mult) drept o aplicație excelentă. Și, astfel, nu-ți mai ieșeau peri albi din căutat, ci doar din lucrat.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…