care e programul oficial de editare text al mac-ului- anume cel cu care se lauda mai tare, avand competentele de manevrabilitate cele mai inalte? eu, de pilda, am descarcat openoffice-ul, dar nu cred ca lucrurile sa se invarta doar in zona asta.
Nu există nimic mai tare decât Office for Mac. Acum e la versiunea 2008 care e semnificativ mai slabă decât cea de pe Windows, dar mult mai bună decât orice alt program Office pentru Mac, cel puţin la felul în care le folosesc eu. Dacă totuşi nu ai nevoie măreţe, merge foarte, foarte bine şi e foarte prietenoasă suita iWork care are un editor de texte, un spreadsheet şi un program de prezentări. Are lucruri mult mai mişto ca în Office, dar îi şi lipsesc altele. Avantajul e că costă doar 79 USD pe Apple Store şi o poţi descărca online. E destul de compatibilă cu Office, cel puţin la nivel de editor de texte mie nu mi-a dat nici o eroare majoră vreodată. Eu am încercat să mă limitez la ea, dar nu am putut din motive de Excel şi funcţii financiare, mă rog, nebunii, aşa că acum am şi iWork şi Office 2008.