NU-i de română, ci de greacă
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Lucrăm pe un iMac cu OS X 10.5 instalat.
Avem un document tradus în limba greacă, cu Trados. L-am adus in Quark 7 şi apar doar pătrăţele şi alte chestii ciudate. Nimic care să semene cu greaca. Am activat layoutul pentru tastatura în limba greacă. Am adus diverse fonturi ce au caractere greceşti. Degeaba. Textul apare la fel, cu diverse caractere ciudate nongreceşti. Ce-i de făcut?

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cum ai adus textul?
incerca sa-l treci intii prin text edit, cu copy - paste

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E un pic mai complicat. Documentul a venit din Spania. Ei au folosit programul Transit. Nu ştim dacă au folosit fişierul de Quark sau doar textul. În Trados se introduce fişierul indd., programul îl traduce şi exportă un fişier tot indd., dar cu textul în limba dorită.

Au avut şi ei probleme, deoarece documentul quark a venit în limba germană. La traducere în greacă a dat eroare. Au trebuit să schimbe fontul în documentul original, şi apoi l-au tradus. Documentul primit de la ei e fişier quark, cu un font care nu îl avem şi nici ei nu îl mai au, se pare. Am reuşit să găsim un font care trasformă toate pătrăţelele şi romburile în caractere greceşti, dar nu mai reuşim să facem pdf. Dă eroare. Chiar şi când reuşim să facem pdf, în Preview apare ok, dar când îl deschidem cu Acrobat, apar pătrăţele şi rombuleţe şi alte ciudăţenii.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca e ok pe indd si nu merge pe quark, e numai din cauza ca nu intelege quarkul fontul ala unicode…
asta inseamna sa mai reduci din glifurile fontului si sa-l generezi din nou cu un editor…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am reuşit doar făcând pdf cu Quark 7. Acum e OK.  Lucrăm cu Quark 7 şi aslvăm pentru 6.5

Semnătură