Import/sincronizare fonturi
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Bună să vă fie inima…

Problema nu are legătură neapărat cu .RO și sună cam așa: am două macuri. Am importat ceva fonturi (100 la număr) pe MBP-ul meu, le-am împărțit frumos pe categorii (inclusiv fonturi cu suport RO), etc. Am pierdut câteva ore bune cu asta. Ei… există vreo cale de a “transfera” sau sincroniza toată munca aia pe iMac? Ce și unde ar trebui să copiez, ca să nu mai stau să dezarhivez din nou fonturile, să le import, să le verific pe fiecare și să le împart pe categorii?

Mulțumesc.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca ai fi folosit linotype font explorer, era simplu….
tu ce manager de fonturi ai?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

FontBook e manager de fonturi? FontBook am folosit pentru import, verificare și sortare.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

smile...
incearca cu file / export collection

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
CANARIS - 20 Octombrie 2008 10:59 PM

Bună să vă fie inima…

Problema nu are legătură neapărat cu .RO și sună cam așa: am două macuri. Am importat ceva fonturi (100 la număr) pe MBP-ul meu, le-am împărțit frumos pe categorii (inclusiv fonturi cu suport RO), etc. Am pierdut câteva ore bune cu asta. Ei… există vreo cale de a “transfera” sau sincroniza toată munca aia pe iMac? Ce și unde ar trebui să copiez, ca să nu mai stau să dezarhivez din nou fonturile, să le import, să le verific pe fiecare și să le împart pe categorii?

Mulțumesc.

Dacă ai folosit FontBook, în mod normal iBackup ar trebui să-ți citească setările sistemului, inclusiv asta. Fă o probă și revino cu detalii dacă ești nemulțumit.
1. Descarci iBackup. E gratuit pt uz necomercial.
2. Îi dai drumul și, numai pt a testa acest lucru, alegi doar să salveze undeva setările de sistem.
3. Folderul cu pricina + aplicația o muți pe alt mac și dai acuma Restore. Reține că, dacă nu faci selecție ce anume să salveze, va face ca macul 2 să aibă aceleași setări ca macul 1, adică Address Book, Safari bookmarks, iCal etc. etc. vor fi acum identice pe ambele. Dacă fonturile le-ai pus fie în folderul pesonal, fie în cel de la nivelul /Library/fonts, trebuie salvat și ăsta sau astea, ambele, dacă le-ai pus și colo și colo, tu știi cum ai setat FontBook.
E foarte intuitiv, nu cred că vei dibui prea mult.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dacul are dreptate: FontExplorer e o solutie si eleganta, si profesionala, si gratuita.
Dar e pentru oamenii cu j’de mii de fonturi (ca mine - 17000).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cattus: fonturile au fost salvate în ambele părți… cele “default” în Library, cele importate de mine în User/Library.
iaru/Dacu: acum, că am importat deja fonturile, mai pot folosi FontExplorer X pentru a-mi ușura munca, sau ar fi trebuit să-l folosesc de la bun început? (am încercat cu “export collection”; opțiunea de “import collection” nu există, așa că am “tras” frumos colecțiile în FontBook și gata - dar, în vreme ce pe MBP FontBook a găsit doar 4 probleme minore la validare, pe iMac aceleași fonturi au generat 176 probleme minore la validare… e asta o sursă de griji?)

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

bineinteles ca-l poti folosi
e muult mai bin decit FB

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
CANARIS - 21 Octombrie 2008 05:59 PM

Cattus: fonturile au fost salvate în ambele părți… cele “default” în Library, cele importate de mine în User/Library.
iaru/Dacu: acum, că am importat deja fonturile, mai pot folosi FontExplorer X pentru a-mi ușura munca, sau ar fi trebuit să-l folosesc de la bun început? (am încercat cu “export collection”; opțiunea de “import collection” nu există, așa că am “tras” frumos colecțiile în FontBook și gata - dar, în vreme ce pe MBP FontBook a găsit doar 4 probleme minore la validare, pe iMac aceleași fonturi au generat 176 probleme minore la validare… e asta o sursă de griji?)

Dacă ai ordine în colecție, eu zic că vei reuși să le muți frumos de colo-colo, indiferent de metoda aleasă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…