2 din 2
2
problemă afişaj
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
iaru - 29 Ianuarie 2009 03:59 PM

La Get Info, il alegi pe cel cu data mai nouă! 5.0xxx faţă de 2.06 sau aşa ceva. Dar ce e ciudat e că vezi ş şi ţ şi nu vezi Î. HÎm.

În cazul de față, nu aș băga mîna în foc să zic că cel mai vechi font, ca dată absolută an/zi/oră e cel fără ș/ț, iar ăla mai nou cu. Proba certă este să verifici, alegînd Custom în Font Book și punînd manual ăîâșț să vezi dacă, plimbîndu-te prin fonturi, le conțin efectiv. Ca să nu fie cumva vorba de interferențe nedorite, o curățare de font cache și un restart ar fi cel mai bun lucru. Asta trebuie oricum făcut după ce dezinstalezi ori instalezi fonturi.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu data sau ziua ma intereseaza, ci versiunea. 2.6 nu poate, 5.0x poate.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Probleam de afişaj s-a rezolvat, acum fonturile. De exemplu, “Arial” apare de două ori, o dată în library/fonts (creat în 15.12.2005) şi a doua oară în /Users/username/Library/Fonts/ (creat în 26 ianuarie 2006). Calculatorul este cumpărat în septembrie 2006.
Toate fondurile duble se găsesc în cele două locuri. Cele din library/fonts sunt create la diferite date, în decembrie 2205 şi ianuarie 2006, cele din users/.... sunt create toate în 26 ianuarie 2006.
Ataşate sunt două exemple, cu Arial. Fig. 1 este fontul din library/fonts, fig. 2 este în users/username/library/fonts. Cu punct este cel din library/fonts (este şi mai vechi).
La unele fonturi scrie Microsft la ambele versiuni, la altele diferă (de ex., ambele Andale mono sunt făcute de microsoft)

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Șterge duplicatele din /Users/username/Library/Fonts. Pe celelalte lasă-le, au fost instalate de sistemul de operare și conțin și diacritice (unele dintre ele).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
batranul - 29 Ianuarie 2009 09:11 PM

Probleam de afişaj s-a rezolvat, acum fonturile. De exemplu, “Arial” apare de două ori, o dată în library/fonts (creat în 15.12.2005) şi a doua oară în /Users/username/Library/Fonts/ (creat în 26 ianuarie 2006). Calculatorul este cumpărat în septembrie 2006.
Toate fondurile duble se găsesc în cele două locuri. Cele din library/fonts sunt create la diferite date, în decembrie 2205 şi ianuarie 2006, cele din users/.... sunt create toate în 26 ianuarie 2006.
Ataşate sunt două exemple, cu Arial. Fig. 1 este fontul din library/fonts, fig. 2 este în users/username/library/fonts. Cu punct este cel din library/fonts (este şi mai vechi).
La unele fonturi scrie Microsft la ambele versiuni, la altele diferă (de ex., ambele Andale mono sunt făcute de microsoft)

Păi da, Foont Book instalează default la nivelul userului, nu al bibliotecii sistemului. Cred că tot la nivelul userului bagă fonturile și MS Office. Oricum ar fi, folosește Font Book pt a le șterge pe cele de care nu ai nevoie. Le poți șterge și „ciobănește”, prin aruncare la coș, dar vezi să nu le arunci pe cele cae nu trebuie. Cînd ești gata, curăță font cache cu MainMenu ori cu Onyx, restart.
Poți muta fonturile de la nivelul userului la nivelul bibliotecii, iar – dacă sînt identice ori cu același nume – vei fi întrebat dacă să le înlocuiești. Important este să nu ai duplicate și să le lași pe cele cu caracterele RO. Leopard instalează un set destul de consistent, iar fonturile MS cred că sînt cele din Vista, deci versiunile mai noi.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

O să verific care din duplicate vede diacritice şi o să le şterg pe cele care nu (le mut într-o arhivă, just in case).

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Din cele două Arial, cel din library/fonts nu vede diacriticele, iar cel din users/username/library/fonts, da. E corect dacă îl şterg pe cel din library/fonts şi apoi îl copiez (sau mut?) aici pe cel din users/username/library/fonts? Sau doar îl şterg pe cel care nu vede diacritice li nu mu nimic. Dacă şterg din library/fonts, afectează sistemul?
În alte cazuri este invers, cel din library/fonts nu vede diacriticeş sau nicunul nu vede, sau ambele văd. Ce şterg, ce nu şterg?

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
batranul - 30 Ianuarie 2009 01:22 AM

Din cele două Arial, cel din library/fonts nu vede diacriticele, iar cel din users/username/library/fonts, da. E corect dacă îl şterg pe cel din library/fonts şi apoi îl copiez (sau mut?) aici pe cel din users/username/library/fonts? Sau doar îl şterg pe cel care nu vede diacritice li nu mu nimic. Dacă şterg din library/fonts, afectează sistemul?
În alte cazuri este invers, cel din library/fonts nu vede diacriticeş sau nicunul nu vede, sau ambele văd. Ce şterg, ce nu şterg?

Păi folosește Font book și șterge-l pe cel care nu te satisface, respectiv pe cel care nu are caracterele RO. Cînd ai un singur font per nume, pe cel din ~/users/loggedin user/library/fonts îl poți muta la nivelul /library/fonts. După asta clean font cache, restart.
Setează Font Book să-ți pună fonturile la nivelul Computer, nu User. Dacă nu sînt mulți utilizatori, fiecare nu fanteziile lui la capitolul fonturi, e mai rău așa.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

Am şters duplicatele, pare ok totul. Dublurile probbail le-a pus Office 2004 (dar bine a făcut, pentru că în Arial-ul si Verdana default nu vedeam diacriticele). Mulţumesc.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
batranul - 30 Ianuarie 2009 02:49 AM

Am şters duplicatele, pare ok totul. Dublurile probbail le-a pus Office 2004 (dar bine a făcut, pentru că în Arial-ul si Verdana default nu vedeam diacriticele). Mulţumesc.

Cele din Leopard, da, cele din Tiger, nu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

eu am tiger

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member

În continuare, unele fonturi nu văd ş, ţ şi ă (de ex. Andale mono, comic sans). Nu mă deranjează, doar o constatare. În leopard se văd aceste diacritice?

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
batranul - 30 Ianuarie 2009 04:07 AM

În continuare, unele fonturi nu văd ş, ţ şi ă (de ex. Andale mono, comic sans). Nu mă deranjează, doar o constatare. În leopard se văd aceste diacritice?

Lista de fonturi care conțin ș/ț e mai lungă, dar – evident – nu le au toate. Nu e vorba de „văzut”, e vorba că multe fonturi nu cuprind, în repertoriu, caracterele ș și ț, cîteva nu au ă.

Semnătură 

2 din 2
2