După cum am scris și în titlu, de fiecare dată când încerc să vizionez diverse filmulețe pe YouTube de exemplu și sunt în HD, acestea se văd f bine (deh, HD) dar au o sacadare mică dar constantă și destul de enervantă. O fi nevoie de ceva codecuri, plugin-uri pt Safari ? Menționez că am OSX 10.5.6, updates la zi, fără plugin-uri suplimentare puse de mine. Am încercat și cu Firefox, dar îmi pare la fel. Mulțumesc.
Suspectul#1 ar fi Flash Playerul de Mac care e foarte lent. Verifică dacă ai ultima versiune (10), Adobe se laudă că e mai rapid pe partea de video deși la mine e invers. La mine pe PowerMac filmele HD pe YouTube se văd ca PowerPoint-urile.
Dacă ai Windows pe MacBook verifică dacă și acolo se vede sacadat. Presupun că nu.
Nu rula mai nimic în paralel, cel mult un YM. Cred că de vină este ISP, deoarece pe Win de pe partiția din MB merge la fel (repet, nu e f vizibil, voiam doar să mă asigur că nu trebuie instalat ceva special pt HDuri).
ce treaba are isp ul cu sacadarea filmeleor hd pe youtube?? pai lasa l sa se incarce tot si apoi vezi daca mai face e logic. daca mai face si banuiala mea e ca mai face e de la macbook, nu e in stare sa ruleze full hd fara drop frame. simplu.
L-am lăsat să se încarce tot (era de ex. trailer-ul de la jocul Ghostbusters, dar și la altele face la fel) și tot cam sacadat mi s-a părut. Deci e de la mine. Un sfat ?
Deci “HD”-ul ăla e un răhățel de film MP4 pe care dacă-l downloadezi din Activity Window merge fără probleme în QuickTime Player. În Flash Player la mine merge cu 0,5 fps și îmi omoară Safari-ul complet.
La mine se vede la fel de prost în browser, nu mai pot face nimic cu Safari când fac play. Fișierul MP4 are un bitrate foarte mic pentru un HD, merge ca uns in QuickTime Player.
Înțelegeți acum de ce nu o să vedem Flash pe iPhone prea curând? Pentru că merge foarte prost, consumă resurse și nu e un format conceput și optimizat pentru video, ci pentru animație vectorială. Din păcate comoditatea face ca Flash să fie folosit pe scară largă pentru video, în detrimentul formatelor specializate să facă asta, cum ar fi QuickTime sau WMV. Este încă un exemplu că nu întotdeauna cel mai bun învinge.
Apropo de iPhone, iPhone foloseste un procesor ARM, adica un procesor mic mic mic, foarte mic comparativ cu ce aveam astazi in Mac-uri. Daca pe Mac abia merge, pe ARM-ul respectiv nu va merge deloc. Da’ deloc.
PS: si mie imi sacadeaza “HD”-urile de pe youtube (observati ghilimelele) pe MacBook (2.1GHz). Pe o statie Windows cu configuratie hardware mult inferioara merge brici. E facut Flash Playerul de Mac cu picioarele.
PS2: Tudor, flash streamingul se face prin protocolul RTMP si se foloseste codecul On2 VP6. RTMP este cel mai avansat protocol de streaming si VP6 este un codec foarte performant. Problema e in implementarea Adobe care e insuficient testata pe Mac si Linux. Pe Windows merge perfect, pe Linux si Mac se târâie. Sa ma angajeze pe mine la Adobe, si promit ca ma ocup de astea .
Apropo de iPhone, iPhone foloseste un procesor ARM, adica un procesor mic mic mic, foarte mic comparativ cu ce aveam astazi in Mac-uri. Daca pe Mac abia merge, pe ARM-ul respectiv nu va merge deloc. Da’ deloc.
PS: si mie imi sacadeaza “HD”-urile de pe youtube (observati ghilimelele) pe MacBook (2.1GHz). Pe o statie Windows cu configuratie hardware mult inferioara merge brici. E facut Flash Playerul de Mac cu picioarele.
PS2: Tudor, flash streamingul se face prin protocolul RTMP si se foloseste codecul On2 VP6. RTMP este cel mai avansat protocol de streaming si VP6 este un codec foarte performant. Problema e in implementarea Adobe care e insuficient testata pe Mac si Linux. Pe Windows merge perfect, pe Linux si Mac se târâie. Sa ma angajeze pe mine la Adobe, si promit ca ma ocup de astea .
exact asta vroiam sa zic si eu..implementarea proasta pe mac…n-are nicio vina codecul folosit…acum eu cred ca o mai buna colaborare intre apple si adobe ar duce la rezolvarea problemei..dar deh