Eram curios ce player folositi , spre exemplu acum am descoperit Chroma player .E mai bun decat VLC mai ales in cazul in care vrei sa vezi un film cu subtitrare capitol la care am vazut ca VLC are ceva pb…singura problema e ca cer 22$ pe licenta .Daca aveti alte sugestii de player-e la primesc bucuros :D
E mai bun decat VLC mai ales in cazul in care vrei sa vezi un film cu subtitrare capitol la care am vazut ca VLC are ceva pb
Ce problemă are VLC cu subtitrările?
Nu există player mai bun și mai complet pe Mac decât VLC. Punct. Și afirmația asta nu ia în calcul preferințe personale, ci performanța și opțiunile disponibile. Aștept ca cineva să mă contrazică cu argumente.
Eram curios ce player folositi , spre exemplu acum am descoperit Chroma player .E mai bun decat VLC mai ales in cazul in care vrei sa vezi un film cu subtitrare capitol la care am vazut ca VLC are ceva pb…singura problema e ca cer 22$ pe licenta .Daca aveti alte sugestii de player-e la primesc bucuros :D
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Am dat de Movist de puțină vreme.
Sincer, mie mi-a plăcut mai mult stilul mac (mai simplu, mai friendly) al lui Movist
Mă uit destul de rar la filme și mă enervează să dau “open file” și mai apoi să dau “load subtitles” ; “browse” bla-bla…
Preferințele sînt mai mac-style la Movist (vezi capturile cu VLC pus pe advanced: nu-s cam prea muuulte cheștii p-acolo???). Pînă și helpu’ e stufos ..
Am si eu Movist, dar tot VLC e tătic.
Daca subtitrarea are acelasi nume si e in acelasi folder cu filmul, o ia automat; daca-s mai multe, te plimbi printre ele cu S.
Preferințele sînt mai mac-style la Movist (vezi capturile cu VLC pus pe advanced: nu-s cam prea muuulte cheștii p-acolo???). Pînă și helpu’ e stufos ..
Pentru operațiunile uzuale n-ai nevoie de help la VLC. Ceea ce e util de știut sunt următoarele chestii:
- Cum a spus și Altero, primul pas pe care e bine să-l faci atunci când ai un film și o subtitrare e să ai grijă ca ambele să aibe același nume și să stea în același director. Adică:
film_super_interesant.avi
film_super_interesant.sub
În condițiile astea subtitrarea se va încărca automat.
- Poți avea mai multe subtitrări pentru același film, de exemplu:
film_super_interesant.avi
film_super_interesant_RO.sub
film_super_interesant_EN.sub
film_super_interesant_DE.sub
Le poți alege “din mers” în timpul filmului apăsând repetat tasta S sau din meniul Video.
- Ca să vezi diacriticele românești, mergi în Preferences și pui la Subtitles encoding ISO-8859-2.
- În timpul vizionării filmului ai următoarele shortcut-uri utile:
A: schimbi raportul de aspect al filmului (apăsare repetată pentru mai multe opțiuni)
F și G: delay -/+ pentru sunet în cazul în care este decalat față de video
H și J: delay -/+ pentru subtitrări în cazul în care nu sunt sincronizate perfect cu filmul
L: selectezi pista audio, în cazul în care ai un film cu mai multe coloane sonore
C: trunchiază imaginea
D: modifică modul de deîntrețesere (deinterlace) - apăsare repetată pentru mai multe opțiuni
T: îți apare pentru o secundă cronometrul și progress bar-ul: util ca să știi cât mai este din film
Cmd-Ctrl-săgeată dreapta/stânga: mergi înainte/înapoi cu 10 secunde
Cmd-Shift-săgeată dreapta/stânga: mergi înainte/înapoi cu 1 minut
Cmd-Alt-Shift-săgeată dreapta/stânga: mergi înainte/înapoi cu 10 minute
Cam asta e. Mie rareori mi-a trebuit să folosesc alte lucruri mai avansate din VLC. Dar e bine că sunt acolo, uneori te scot din belea în condițiile în care alte playere nu te pot ajuta.
Mie imi placea mult vlc, dar de cand au trecut la versiunea 0.9x incepe sa-mi puta. Nu-mi place ca isi face un cash dintr-o portiune a filmului, dupa ce termina de rulat ce a pus in cash isi face alt cash, deci la 10-20 secunde pana la un minut imaginea ingheata 1-2 secunde, dupa care primele cadre se vad pixelate sau intretaiate, apoi iar o perioada de 10 sec - 1 minut in care merge bine, apoi ciclul se repeta. Asta in primul rand la mkv-uri, mai putin sau deloc la avi-uri. Daca cineva imi spune unde si ce este gresit la VLC si pot repara, pun VLC-ul la loc in capul listei. Tin sa precizez ca am sters preferintele VLC, am setat doar encodarea pentru limba romana, in rest totul este implicit asa cum vine VLC-ul.
Pana atunci, cel putin mkv-urile le vad cu movist, unde nu am aceste probleme.
Singura problema pe care o vad la movist este ca nu stie sa ia subtitrarile incapsulate in mkv, ci trebuie srt-ul sa fie pus separat linga fisierul film.
[ Modificat: 20 Ianuarie 2009 07:07 PM de Xanthrax ]
Ce ciudat. La mine merg mkv-urile fara probleme. E drept, de 720. Dar n-am probleme. Si eu cred ca VLC e misto. Dar s-a uitat cineva la MPlayer Extended? O surpriza placuta. http://mplayerosx.sttz.ch/
Mie imi placea mult vlc, dar de cand au trecut la versiunea 0.9x incepe sa-mi puta. Nu-mi place ca isi face un cash dintr-o portiune a filmului, dupa ce termina de rulat ce a pus in cash isi face alt cash, deci la 10-20 secunde pana la un minut imaginea ingheata 1-2 secunde, dupa care primele cadre se vad pixelate sau intretaiate, apoi iar o perioada de 10 sec - 1 minut in care merge bine, apoi ciclul se repeta.
De unde playezi tu flmele alea? Din rețea, de pe alt computer?
eu n-am avut nici o problema cu vlc, am incercat multe playere deoarece am avut si mac-uri mai slabute dar nu am simtit nevoia sa schimb vlc-ul. chroma am folosit pe un clamshell. dupa ce expira trial-ul, il stergeam cu appzaper si apoi il puneam la loc.
De unde playezi tu flmele alea? Din rețea, de pe alt computer?
De pe computer: fie de pe un DVD, fie chiar de pe hard, problema cu VLC este aceiasi. Am uitat sa spun ca nu am alte codecuri instalate, decat Perian si FlipForMac. Dar VLC vine cu codecurile proprii si teoretic nu ar trebui sa interfereze. Da si cu MPlayer Extended merg foarte bine. Un singur amanunt imi pune Movist in fata lui MPE, anume ca in MPE la full screen nu am controale care sa apara la miscarea mousului (progresul filmului, volum sunet, etc.).
Pare că undeva este o gâtuire în transmiterea datelor către VLC. N-ar trebui să se întâmple asta. Ai avut cumva torenți în derulare atunci când ai observat problema asta? Sau alte procese care solicitau hard discul? Ce viteza are hard discul, e de laptop cumva?
Am sa vad ce se intampla daca sunt sau nu torenti in derulare sau altceva care solicita harddiscul. Nu am monitorizat acest aspect. Nu este laptop. Este un iMac alu 20’. Ideea este ca in aceleasi conditii, VLC 09x face figura, in schimb Movist, mPlayer Extended, Plex, Boxee, VLC 0.86i merg fara probleme. Nu am incercat Chroma ca nu vad ce avantaj as avea cu un player platit. Intr-adevar e posibil ca descarcam torenti in acelas timp (niciodata nu am mai mult de 2 torenti in acelas timp, iar viteza cumulata nu trece de 0,8-0,9 M/s), dar repet, celelalte videoplayere misca fara probleme exact in aceleasi conditii. Am observat acelas comportament la mkv-uri si cu VLC sub Windows, e drept, de data asta pe un laptop. Am suspectat si modul de encodare al mkv-urilor (fiecare encodeaza cum stie), dar la fel - de ce merg bine pe celelalte playere?