Nikon D80
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.01.09

mi`am cumparat si eu acum 2 saptamani.. dupa multa truda. un nikon D80… zilele trecute am observat ca are o mica zgarietura pe oglinda cred sau pe partea de sus care nu stiu acum cum se numeste.. dar asta nu e nimic. pt ca nu ma deranjeaza si pozele ies ff bine. pete pe senzor n`am
problema e alta. cand misc camera se aude ca si cum as avea o mica ff mica bucatica de ceva in el si se plimba pe acolo.. mi`e frica sa nu fie ceva metalic si sa fac un scurt ceva. sau ce ar fi si mai nasol. sa fie o parte din el picata. si sa se strice pe parcurs. nu stiu ce sa fac acum. sa il trimit la garantie sau nu
:(
mi s`a zis ca nu afecteaza cu nimic . dar acum nu stiu ce sa fac

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

daca ai garantie la el, nu mai sta pe ginduri…
e cel mai cușer așa

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

desi eu nu l-am auzit niciodata la canoanele mele, camerele au un senzor de orientare care poate face zgomot.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 22.05.07

E senzorul de orientare care trece in exif daca poza a fost facuta portrait sau landscape.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti - Baba Novac
Macuser din: 10.05.06

Ma indoiesc ca e ala! nu ar trebui sa faca zgomot. Nici la D40x (care e de vanzare apropos :D) nici la D90 nu am auzit astfel de zgomote! Te-as sfatui sa te duci cu el la service!

Semnătură 

cool smirk  Generally a smart-ass!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

orice zgomot suspect, este o temă de gândire!
gândul meu se îndreaptă spre service, indiferent dacă este sau nu în garanție!

poate fi un șurub, o bucată de plastic rupt de la nu știu ce reper… poate fi o bucată din elodia! de bine nu este oricum… am un d80 al unui prieten acum în mână și n-are nici un zgomot, nimic, nu este nou și nici n-a fost ținut în puf…

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

Nu știu cum e la Nikon, dar la Canon scrie și în manual că senzorul de orientare poate să scoată un usor zgomot. La mine la 40D se aude chiar mai tare decât la 350D smile

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.07.07

Am avut aceeași nedumerire. Acel zgomot care se aude este de la “ansamblul” care detectează dacă body-ul este orientat pe orizontală sau verticală, pentru ca apoi sa îți poată afisa pe display imaginea landscape sau portrait. Este normal la D80.
Felicitări pentru achizitie, este un aparat super. Spor la fotografiat!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
lol_virusu - 24 Ianuarie 2009 12:51 AM

Este normal la D80.

din ce descrie el pare mai mult decât zgomotul de “normalitate”.

intră într-un magazin unde sunt aceste aparate și pozează și tu într-un potențial cumpărător, vezi cum se aude unul nou, poate ai vre-un prieten cu un d80.
lucrez preponderent cu canon dar uneori folosesc și nikon, nu am avut parte de zomote suspecte…

fă un test comparativ…

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București, Craiova, București, Craiova...
Macuser din: 23.03.07

Pentru a fi tu cu inima împăcată, du-te de unde l-ai luat și întreabă dacă e normal ca senzorul să scoată zgomotul ăla.

Semnătură 

486 dx 60 Mhz 4Mb Ram Dos 6.2 Win 3.11 ...  iMac 27” Core 2 Duo 3,06 Ghz 4Gb Ram OS X Snow Leopard

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: bucuresti
Macuser din: 05.04.09

sal. am avut nikon d80. acest zgomot nu este normal. daca este luat nou nu este normala nici acea zgarietura. daca esti din bucuresti poti merge la Skin ( undeva sub podul baneasa.. se vede sigla Nikon pe cladire). nu pot sa spun ce ar putea fi, dar sa stii ca este un aparat minunat!!! poate doar ai avut ghinion. Daca este luat din romania si cei de la skin spun ca a fost umblat in el, sfatul meu este sa iti faci rost de o deckaratie din partea acestui service ( autorizat) si sa te duci la vanzator sa schimbi aparatul. bafta

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Si eu am Nikon D80 si nu aud zgomot-ul ala,am avut si un D40 si nu am avut nici o problema cu ala,du-te la garantie
Eu is foarte multumit de Nikon,mai ales de D80,pozele ies foarte clare,am si schimbat obiectivul.
Succes !

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.