Am primit o invitatie pentru ceBit (atasat) si era prezentat un soft de navigatie pentru iPhone 3G. I-am intrebat pe cei de la Sygic daca au acest soft disponibil si raspunsul a fost:
“Yes we do. But we cannot use it, sell or demonstrate until Apple change licensing policy. They allowed only java based navigation solutions.”......“We cannot demonstarate if because creating this solution would be breaking current license policy”
Am incercat chiar sa le cer o varianta “neoficiala” doar pentru mine sa “o testez” ... dar cel de acolo mi-a raspuns: “Even I do not have access to the iPhone version, our management do not want to have legal problems, so they do not make it available.”
Cam asa suna raspunsul lor.
Din cunostintele mele NavNGo, tomtom si Navigon sunt in aceeasi situatie ... au softul functional, dar din aceleasi motive nu au voie sa-l puna pe piata, deci pana Apple nu va schimba politica de licentiere ... nu vom vedea un soft de la “cei mari”
xGPS-ul nu cred ca are “greturi” de genul asta deci le uram bafta si sa speram ca va fi ceva de capu lui ... filmuletul nu m-a impresionat.
Va tin in curent
... de indata ce mai am noutati.