3 din 4
3
RO spell versiunea 3.2.7
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Acum am pus romana si merge si in Pages. Dar nu imi corecteaza “ă”. Ai idee de ce oare?

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
nevrozel - 23 Mai 2009 04:15 PM

Greu cu corectorul asta. Tot nu imi merge bine. Am facut asa:

1. Am instalat CocoAspell
2. Am activat cele 2 dictionare romanesti din system preferences>spelling
3. Am activat tastatura Romanian Standard din system preferences>international
4. Am dat log out

In text edit am optiunea la spelling sa selectez dictionarul romanesc. Cu toate astea, nu imi corecteaza ă si nu inteleg de ce.
In Pages nu merge de nici o culoare. Cum pot selecta ce dictionar sa foloseasca Pages?

Mersi.

2. Am mai spus și repet: NU ACTIVA simultan ambele dicționare RO, activează NUMAI UNUL, CocoAspell are un bug aici (raportat de mult, nerezolvat)
3. Nu are nicio legătură keylayoutul activ cu limba de spelling (da, ar putea să aibă, dacă sistemul ar ști româna, dar nu știe)

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 23 Mai 2009 04:37 PM

Acum am pus romana si merge si in Pages. Dar nu imi corecteaza “ă”. Ai idee de ce oare?

Cum adică „nu îmi corectează ă”? Adică ce/cum face? Dă un exemplu.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Uite asa mi-a corectat:

Hai sa mergem la bar.
Un țânțar cu căciulă.

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 23 Mai 2009 04:43 PM

Uite asa mi-a corectat:

Hai sa mergem la bar.
Un țânțar cu căciulă.

Nu pricep, bagă scrinșot sau explică.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
nevrozel - 23 Mai 2009 04:43 PM

Uite asa mi-a corectat:

Hai sa mergem la bar.
Un țânțar cu căciulă.

pai mai are lipsuri, dar merge și la ă
ia scrie caciula…
wink

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Explicatie: Eu am scris cu tastatura in engleza si l-am lasat sa imi corecteze tot ce stie. Primul rand nu l-a corectat deloc, pe al doilea l-a corectat in intregime. Asta era.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 23 Mai 2009 05:00 PM

Explicatie: Eu am scris cu tastatura in engleza si l-am lasat sa imi corecteze tot ce stie. Primul rand nu l-a corectat deloc, pe al doilea l-a corectat in intregime. Asta era.

Treaba cu comutarea în funcție de tastatură merge la unele aplicații, de ex. la Nisus, la altele nu merge. Dacă el la rîndul prim nu a reacționat, înseamnă că era văzut ca text în engleză și nu s-a băgat. Unele aplicații permit alegerea limbii de lucru per paragraf, caz în care se acționează corectorul limbii respective. Pe Nisus și pe OpenOffice cred că așa face, Word iese din discuție, deoarece nu e compatibil cu CocoAspell.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

“Hai sa mergem la bar” e corect ortografic. Exista cuvântul “sa” (ex. mașina sa). Corectorul e ortografic, nu gramatical.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Asti - 23 Mai 2009 08:34 PM

“Hai sa mergem la bar” e corect ortografic. Exista cuvântul “sa” (ex. mașina sa). Corectorul e ortografic, nu gramatical.

Corect, său și sau sînt ambele corecte.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

io zic, în continuare, că are lipsuri…
se pot aduce mereu corecturi wink

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

Am gasit aceasta informatie si sunt curios daca a incercat cineva pana acum sa faca un custom dictionary pentru office 2008 pe baza dictionarului aspell.

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
marulluiadam - 11 Iunie 2009 03:56 PM

Am gasit aceasta informatie si sunt curios daca a incercat cineva pana acum sa faca un custom dictionary pentru office 2008 pe baza dictionarului aspell.

din cîte știu eu nu, dar lumea tot întreabă, ar fi o idee să încerci.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

Din cate citesc pe internet (aici si aici) se pare ca sunt persoane care au reusit sa extraga dictionarul si sa il importe pentru diferite programe.

Incalca asta vreo licenta?

Daca nu eu zic ca ar fi interesat sa avem in office si dictionar roman. O sa incerc si eu mai tarziu, daca e cineva mai rapid si poate scrie si instructiunile clar in ro ar fi perfect.

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Nu încalcă nicio licență, e GPL.

Semnătură 

Membru retras.

3 din 4
3