4 din 4
4
RO spell versiunea 3.2.7
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 27.08.08

Aram unde gresesc?

Comanda pentru instalare aspell

curl ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/aspell-0.60.6.tar.gz | tar xz && cd aspell-0.60.6 && ./configure && make && sudo make install

Comanda pentru instalare dictionar romanesc

curl ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/ro/aspell5-ro-3.1.tar.bz2 | tar xj && cd aspell6-en-6.0-0 && ./configure && make && sudo make install

Comanda pentru dump

aspell -l ro dump master

Imi da eroare ca The file “/usr/local/lib/aspell-0.60/ro” can not be opened for reading.

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRank
Member

am incercat si alte variante si nu am reusit sa extrag lista de cuvinte….

poate reuseste cineva mai cu experienta…

Dupa ce e lista de cuvinte extrasa -teoretic- ar trebui sa poata fi importanta intr-un custom dict. in Word.

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRank
Member

am facut rost de o lista mare mare de cuvinte dar cu importul in custom dictionary iarasi e o problema…. nu vrea sa ia diacriticele.

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
marulluiadam - 13 Iunie 2009 01:23 PM

am facut rost de o lista mare mare de cuvinte dar cu importul in custom dictionary iarasi e o problema…. nu vrea sa ia diacriticele.

Ce înseamnă „nu vrea să ia diacriticele”? Nu le importă în custom dic sau nu le recunoaște la corectură?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRank
Member

dupa ce copiez lista mare de cuvinte in custom dict. si vreau sa salvez documentul imi da mesajul ca This file contains characters in unicode format… care vor fi pierdute. si diacriticele sunt cele care se pierd daca dau save.

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
marulluiadam - 13 Iunie 2009 02:28 PM

dupa ce copiez lista mare de cuvinte in custom dict. si vreau sa salvez documentul imi da mesajul ca This file contains characters in unicode format… care vor fi pierdute. si diacriticele sunt cele care se pierd daca dau save.

Aha… păi probabil acel format txt e în format Latin 2 sau Roman, atunci sigur că așa face. Nu-l poți salva ca text cu UTF 8 encoding, cum cere limba română? TextEdit știe să facă asta. Cu ce deschizi acel custom dic? TextEdit are setări în acest sens la Preferințe.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRankRank
Member

Deoarece in lista de cuvinte mai apar dupa unele cuvinte /Q sau /P am incercat sa sterg aceste adaosuri si sa le reordonez dar in Office-ul de mac imi tot da eroarea ca sunt prea multe ferestre deschise… ciudat. poate nu poate face fata la cele 2000 si ceva de pagini.
Am incercat si in Windows si acolo am reusit partial, chiar sa fac dictionarul cu diacritice, doar ca la corectare primesc iar o eroare ca nu e disponibil dictionarul.

Va trimit lista de cuvinte daca doriti sa incercati.

Nu mai stiu ce sa ii fac.

Office 2007 de windows are un pachet de vreo 500 mb care instaleaza si limba romana si corectorul ... nu inteleg la versiunea de mac de ce nu s-a putut face asa ceva

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
marulluiadam - 17 Iunie 2009 05:09 PM

Office 2007 de windows are un pachet de vreo 500 mb care instaleaza si limba romana si corectorul ... nu inteleg la versiunea de mac de ce nu s-a putut face asa ceva

Fiindcă nu a existat motivația socială (banul) și fiindcă niciun entuziast, cum a fost cel care, pe serverul lui de acasă, din California, găzduiește dexonline.ro, nu s-a apucat să-l facă și să riște piratarea. Fiind program proprietar, orice ingerință în politica MS poate fi taxată drept încălcarea drepturilor de autor. As simple as that.

Semnătură 

4 din 4
4