Help iMovie !
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 22.02.08

Salutare macuseri!
Ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema?
Dupa ce fac captura in iMovie de pe o camera Canon minidv, imi apar o groaza de pixeli, imaginea nu ii de calitate buna. Ce se poate fac e? Ce setari ar mai trebui facute?
Am setat pe PAL, importarea se face pe Large, 960x540, am incercat si pe Full 1920x1080, dar exact acelasi lucru ii.
In FCE la importare, la fiecare cadru filmat imi apar niste dungi orizontale care deranjeaza teribil.
Nu am incercat sa scriu un DVD, poate pe TV se vede mai bine? Ma refer la imovie cu pixelii lui cu tat.
As aprecia orice sfat.
Multam fain
Ju

Semnătură 

Only the dead have seen the end of war.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08

salut! n-am inteles exact la ce te referi.. ai inregistrat cu camera si ai importat in imovie si ti-i se vede prost? daca da, pe camera cum se vede? se vede mai bine? incearca sa dai un TV out direct din camera sa vezi care-i calitatea, pentru ca din cate inteleg eu ar trebui sa fie de la camera nu de la iMovie, iar efecte de “reparare” de genul asta nu cred ca stie iMovie. Poti totusi sa incerci sa aplici niste filtre de contrast, bluring, vignietare, poate ti-i se mai diminueaza din neclaritate..

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Pe camera se vede perfect. Pe TV direct de pe camera iara se vede f bine.  Ma gandesc ca poate cablul sau adaptorul firewire de la 800 la 400 sa poata cauza problema asta. Nu stiu inca.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Romania, Bucharest 4
Macuser din: 10.10.07
Ju - 05 Iunie 2009 02:18 PM

Pe camera se vede perfect. Pe TV direct de pe camera iara se vede f bine.  Ma gandesc ca poate cablul sau adaptorul firewire de la 800 la 400 sa poata cauza problema asta. Nu stiu inca.

eu cred ca in loc sa il “importi” , tu il si codezi in ceva…
importa-l ca mov necompresat.
doar ca o sa-ti cam manance spatiu wink

Semnătură 

Winblows Mac’s me crazy si iMac-tually going OS X !

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 10.02.08

da, persoana de deasupra mea cu nume lung are dreptate smile).. lasa-l sa se importeze in formatul cel mai necomprimat.. tre sa te pregatesti sufleteste cu mult spatiu liber.. si inca o chestie, daca tu il importi direct in camera in 960x cat era, si dupa ce il retusezi tu si ii dai export, save, ce-o fi in 1920x1080, el practic va extinde 960u’.. deci daca-l vrei la full res. scoate-l direct mare.

Mi-e sa nu-l fii importat in vreun format de web, ceva..

Semnătură 

“Mr. Wizard! Get me the hell out of here!”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.03.07

trebuie sa il capturezi la rezolutia lui nativa 720x576 normal ca daca tu vrei sa vezi hd din mini dv o sa l vezi pixelat.. atata poate minidv ul n ai ce i face..

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

il import in PAL si rez 960x540, alte setari nu gasesc ca sa le modific, de exemplu in mov.
Dupa ce il export in iDVD acolo pot jongla cu setarile.
Ce ma mai enerveaza ii ca nu stiu cum sa fac sa captureze pe suprafete mai mari, adica imi face o droaie de filmulete de 59 de secunde si cand vreau sa il editez ma lasa doar 6 buc a cate 1 minut.
Stie careva cum pot sa remediez chestia asta?
Mercy

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Am rezolvat marea majoritate a problemelor, si dupa vreo 2-3 ore de citit de pe forum legat de iMovie, am ajuns la concluzia ca atata poate programul. Pacat…
Nu ma prea multumeste. Stie cineva ceva programe similare dar nu Final cut ca ii prea scump?
Multumesc pentru tot

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.03.07

daca esti student/elev/profesor poti sa cumperi Final Cut Express care costa 364Lei ceea ce nu mi se pare mult.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Preţul este de vis! Păcat că nu mai sînt… profesor!