diacritice - MAC & Win
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.06.09

Problema cu care ma confrunt este aceea ca fonturile ș ț scrise in Office Mac nu se vad pe Office-ul de Windows si invers…cineva spunea sa setez fonturile/format UNICODE - UTF-8….dar de unde se seteaza sa ramana asa permanent? De exemplul la Mail, in meniul Message am optiunea Text Encoding si de acolo schimb in UTF-8…insa nu ramane permanent (revine la Automatic), iar in Office nu are influenta…
cum pot face?

Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
ottomac - 11 Iunie 2009 06:07 PM

Problema cu care ma confrunt este aceea ca fonturile ș ț scrise in Office Mac nu se vad pe Office-ul de Windows si invers…cineva spunea sa setez fonturile/format UNICODE - UTF-8….dar de unde se seteaza sa ramana asa permanent? De exemplul la Mail, in meniul Message am optiunea Text Encoding si de acolo schimb in UTF-8…insa nu ramane permanent (revine la Automatic), iar in Office nu are influenta…
cum pot face?

Multumesc!

Problema ta se cheamă Windows XP, nu word for mac. Descarcă

http://download.microsoft.com/download/a/1/8/a180e21e-9c2b-4b54-9c32-bf7fd7429970/EUupdate.EXE

și instaleaz. Pt Vista nu ai nevoie de nimic.
Explicația: fonturile de Windows, pînă la XP inclusiv, nu conțin toate caracterele necesare limbii române.
Problema a fost pritocită ani de zile, vezi discuția sub steagurile galbene de la început. De aia sînt, să fie citite în primul rînd.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Draga Cattus, iti inteleg naduful, dar omului NU-I TREBUIE asta, intrucit 90% din userii de PC nici n-au auzit de asa ceva. Apoi, la tehnoredactari si reviste, tot setul vechi se foloseste! Poti sa tragi tu cu tunul!
Nu-i mai bine sa-i recomanzi tastatura ta Romanian MacLegacy-L2? http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1725/
Ai facut sute de oameni fericiti vu ea, de ce ti-e rusine?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 11 Iunie 2009 09:08 PM

Draga Cattus, iti inteleg naduful, dar omului NU-I TREBUIE asta, intrucit 90% din userii de PC nici n-au auzit de asa ceva. Apoi, la tehnoredactari si reviste, tot setul vechi se foloseste! Poti sa tragi tu cu tunul!
Nu-i mai bine sa-i recomanzi tastatura ta Romanian MacLegacy-L2? http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/1725/
Ai facut sute de oameni fericiti vu ea, de ce ti-e rusine?

Nu mi-e rușine, dar – de acum încolo – mai mult îl încurcă decît îl descurcă. Dacă nu o face acuma, o va face mai tîrziu, că și cei care folosesc Vista au aceeași problemă.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 11.06.09

Pai eu am Mac…Eu ziceam cum rezolv aici problema a.i. sa pot vizualiza fonturile corect…si cand le scriu, sa le poata vedea si cei cu windows…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Pune Romanian MacLegacy-L2 a lui Cattus Thraex. Vezi ce a scris iaru.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

@Cattus: deși am citit la Wiki, relatez următoarele: scriu ceva în Word 08 for Mac, cu diacritice. Pe Mac nu am tastatura creată de tine. Salvez, copii fișierul .doc și îl salvez prin WiFi pe PCul din rețea. Acesta are XP SP2, nu am instalat și chestia cu East European Languages de care zici, ce e drept de mult, spre folosul nostru. Deschid fișierul și văd diacriticele corect. Nu ar fi trebuit să văd pătrățele în loc de diacritice?

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
calinescu26 - 12 Iunie 2009 12:49 AM

@Cattus: deși am citit la Wiki, relatez următoarele: scriu ceva în Word 08 for Mac, cu diacritice. Pe Mac nu am tastatura creată de tine. Salvez, copii fișierul .doc și îl salvez prin WiFi pe PCul din rețea. Acesta are XP SP2, nu am instalat și chestia cu East European Languages de care zici, ce e drept de mult, spre folosul nostru. Deschid fișierul și văd diacriticele corect. Nu ar fi trebuit să văd pătrățele în loc de diacritice?

Ar fi așa:
- e instalat acel update și nu știi tu
- sînt instalate fonturile de Vista, care au înlocuit fonturile inițiale (de fapt, asta face și acel update, nimic altceva)
- folosești o tastatură din seria L2, dar zici că nu, deci rămîn variantele de mai sus

Semnătură